Dell Alienware Area-51m första intryck: Àndra spelet genom att ta med skrivbordsfunktioner i en bÀrbar dator

Dell Alienware Area-51m första intryck: Àndra spelet genom att ta med skrivbordsfunktioner i en bÀrbar dator

“Alienware Area-51m Ă€r laddad till randen med toppmoderna interner och möjligheten att uppgradera CPU och GPU”

OmrĂ„de 51 har varit en konstant del av konspirationsteorier, sĂ„ mycket att det ofta nĂ€mns i filmer ocksĂ„. Även om det amerikanska flygvapnet har erkĂ€nt förekomsten av en sĂ„dan plats, förblir det verkliga syftet med anlĂ€ggningen en hemlighet. Kanske verkar det vara mystiskt nog för Dell att lansera en bĂ€rbar datorspel som bokstavligen förĂ€ndrar spelet. Medan kraftfull hĂ„rdvarunivĂ„hĂ„rdvara för en Alienware-mĂ€rkt rigg Ă€r en sjĂ€lvklarhet, vad Dell erbjuder Ă€r möjligheten att uppgradera CPU och GPU, precis som ett skrivbord. Enheten höjde allas kollektiva ögonbryn nĂ€r den tillkĂ€nnagavs pĂ„ CES tidigare i Ă„r och har Ă€ntligen gjort sin vĂ€g till Indien, dĂ€r jag lyckades spendera lite tid pĂ„ den. SĂ„ utan vidare, hĂ€r Ă€r hur Dell Alienware Area-51m Ă€r en av de mest revolutionerande bĂ€rbara datorerna jag har stött pĂ„ pĂ„ lĂ€nge.

Dell Alienware Area-51m första intryck - 91mobiler 01

Med tanke pÄ att det Àr en fullblÄst spelbÀrbar dator har Alienware Area-51m en dominerande profil vart den Àn hÄlls. LÀgg till det faktum att varumÀrket har gett det ett distinkt utseende och det kommer definitivt att fÄ allas uppmÀrksamhet. NÀr det gÀller designen har kylventilerna placerats pÄ baksidan och höger sida av den bÀrbara datorn. Locket av magnesiumlegering har en silverfinish med A51 skriven pÄ. Med en vikt pÄ 3,87 kg och med en tjocklek pÄ 42 mm Àr den bÀrbara datorn avsedd att hÄllas stillastÄende snarare Àn att bÀras överallt.

Dell Alienware Area-51m första intryck - 91mobiles 15

Tillsammans med kylventilerna hittar du HDMI-porten, min-Display-porten, Ethernet-uttaget, grafikförstÀrkarporten och dubbla DC-laddningsuttag pÄ baksidan. Till höger sitter de tvÄ USB-portarna, medan den vÀnstra ryggraden Àr hem för en Thunderbolt-port, ett Type-A-uttag, ett hörlurs- och mikrofonuttag.

Dell Alienware Area-51m första intryck - 91mobile 07 Dell Alienware Area-51 m första intryck - 91 mobiler 08

Att öppna den bÀrbara datorn avslöjar en stor 17,3-tums IPS-skÀrm med smala ramar runt. Tangentbordet och styrplattans omrÄde Àr inte nÄgot ovanligt, men tangentbordet levereras med N-key rollover-teknik för att sÀkerstÀlla att du kan skriva snabbare, och dÄ finns det stöd för programmerbara makrotangenter som fungerar med över 150 speltitlar. Medan layouten Àr lite ovanlig och det kan ta lite tid att vÀnja sig, erbjuder tangenterna tillrÀckligt med resor för att sÀkerstÀlla snabb och exakt skrivning. Styrplattan Àr ocksÄ ganska lyhörd. Med en vikt pÄ 3,87 kg och en tjocklek pÄ 27,65 mm rÄder det ingen tvekan om att Area 51m kan vara bÀrbar, det Àr inte lÀtt att bÀra den hela dagen.

Dell Alienware Area-51 m första intryck - 91 mobiler 11

Panelen har full HD-upplösning och stöder bildhastigheter pÄ 144Hz, vilket Àr perfekt för spel. Att köra Dell Alienware Area 51m Àr Intels nionde generationens processor med den maximerade varianten som erbjuder i9 9900K-chipset. Koppla ihop det med NVIDIA: s nya RTX 2070/2080 överklockningsbara grafikkort, och den bÀrbara datorn blir ganska potent. NÀr det gÀller minnet kan du vÀlja upp till 32 GB DDR4 RAM och 512 GB SSD tillsammans med en 1 TB SSHD.

Dell Alienware Area-51 m första intryck - 91 mobiler 13

Men det Àr naturligtvis inte det som Àr imponerande med Area 51m, det Àr det faktum att du kan byta CPU eller GPU, vilket Àr okÀnt i en bÀrbar dator. Medan den förstnÀmnda kan bytas till en stationÀr processor, kan den senare uppgraderas med inbyggd grafikmodulbyte eller via Alienwares grafikförstÀrkare.

Dell Alienware Area-51 m första intryck - 91 mobiler 31

Vad sÀgs om vÀrmen som genereras med sÄdan hÄrdvara i relativt liten storlek? Dell har tÀckt dig. Alienware Area-51m har en design med dubbla flÀktar pÄ toppen och botten, med flÀkten konstruerad av flytande kristallpolymer och har 0,2 mm blad. Företaget hÀvdar ocksÄ att Àven med sÄ mÄnga komponenter kommer riggen inte att generera mycket buller i de dagliga uppgifterna.

Den bÀrbara datorn kör Windows 10 Home och levereras ocksÄ med Alienware Command Center, sÄ att du bland annat kan kalibrera kontroller eller Alienfx-belysning.

En annan intressant sak Àr den avancerade ögonspÄrningen, som kan spÄra dina huvudrörelser och ögonposition för att förbÀttra spelupplevelsen. TyvÀrr kunde jag inte testa detta under min begrÀnsade tid med Area-51m.

Dell Alienware Area-51 m första intryck - 91 mobiler 06

Med ett startpris pÄ 2,99,590 Rs Àr Dell Alienware Area-51m inte för alla. Men det faktum att enheten Àr framtidssÀker kan locka mÄnga spelare. Dessutom skjuter enheten verkligen grÀnserna nÀr det gÀller vad en bÀrbar dator kan uppnÄ, och varumÀrket mÄste berömmas för det. Vi kan inte vÀnta med att sÀtta in riggen genom sina steg, sÄ fortsÀtt att titta pÄ det hÀr utrymmet.