Dell Alienware m15 första intryck: en elegant spelbÀrbar dator som inte kompromissar med strömmen

Dell Alienware m15 första intryck: en elegant spelbÀrbar dator som inte kompromissar med strömmen

“Alienware m15 Ă€r en av de tunnaste 15-tums bĂ€rbara bĂ€rbara datorerna. We go hands on ”

Om du köper en spelbÀrbar dator Àr det ganska uppenbart att enheten blir skrymmande och tjock, vilket innebÀr att du inte kan bÀra den lika lÀtt. Dell vill dock Àndra denna uppfattning pÄ huvudet med lanseringen av Alienware m15. Laptoptillverkarens senaste erbjudande kommer med laddad hÄrdvara samtidigt som den förblir snygg för att passa i din kontorsryggsÀck. Jag lyckades komma nÀra och personlig med enheten, och hÀr kommer jag att sammanfatta mina första intryck.

Dell Alienware m15 första intryck - 91mobiler 21

Att vara en del av Alienware-sortimentet innebÀr att m15 har en unik design. Locket har mÀrkeslogotypen tillsammans med ett sexkantigt mönster och Àr ansluten till tangentbordet med ett gÄngjÀrn i mitten. Finns i tvÄ alternativ Epic Silver och Nebula Red, den bÀrbara datorn lyckas verkligen dra uppmÀrksamhet. Dessutom verkar den bÀrbara datorn ha tappat huvuddelen eftersom den bara vÀger 2,16 kg och har en tjocklek pÄ 17,9 mm.

Dell Alienware m15 första intryck - 91mobiler 05

NÀr det gÀller portplacering har m15 kylventiler, en Ethernet-port, en Type-A-port och ett 3,5 mm-uttag pÄ vÀnster sida. Till höger hittar du tvÄ USB Type-A-portar tillsammans med kylventiler.

Dell Alienware m15 första intryck - 91 mobiler 16 Dell Alienware m15 första intryck - 91mobiler 17

Att skriva pÄ Alienware m15s tangentbord Àr en rolig upplevelse eftersom tangenterna ger bra feedback, medan det finns tillrÀckligt med mellanrum mellan dem för att sÀkerstÀlla att det inte finns nÄgra skrivfel. Styrplattan Àr ocksÄ extremt slÀt och svarar snabbt.

Dell Alienware m15 första intryck - 91mobile 08

Den 15,6-tums skÀrmen Àr en 1080p-affÀr och levererar skarpa bilder med trevliga fÀrger. LjusnivÄerna verkade ocksÄ vara bra, och sÄ Àr betraktningsvinklarna. Med det sagt Àr ramarna runt skÀrmen inte nödvÀndigtvis tunna, sÀrskilt de ovanför och lÀngst ner.

Dell Alienware m15 första intryck - 91 mobiler 06

Under huven kan den bĂ€rbara datorn konfigureras med upp till 8: e generationens Core i7-8750H-processor, NVIDIA: s RTX2070 Max-Q-grafikkort med 6 GB DDR6-minne och 16 GB DDR4 RAM. Att ta hand om lagringsbehov Ă€r 1 TB SSD. Med sĂ„dan hĂ„rdvara Ă€r prestanda supermjuk, och jag lyckades ocksĂ„ spela Shadow of the Tomb Raider i ett försök att spĂ€nna hĂ„rdvaran. Även om det Ă€r för tidigt att sĂ€ga nĂ„got om spelprestandan, verkar Dell Alienware m15 lovande. Att ta hand om vĂ€rmeavledning Ă€r Cryo-Tech v2.0-teknik.

Dell Alienware m15 första intryck - 91 mobiler 03

Till skillnad frÄn de flesta spelriggar som ger upp pÄ ett par timmar, hÀvdar Dell att M15 kan hÄlla i upp till 17 timmar tack vare sitt (valfria) 90WHr-batteri.

Dell Alienware m15 första intryck - 91mobiler 15

Dell Alienware m15 ger dig tillbaka med Rs 1,78,399 för sin basmodell med Intels i7-8750H, 8 GB RAM, 512 GB SSD och RTX 2060-grafikkort. Enheten kommer att tÀvla mot MSI: s GL73 och ASUS ROG Strix SCAR II GL504 och medan de Àr prissatta nÄgot lÀgre, erbjuder Dells erbjudande paket tillrÀckligt för att sticka ut, inklusive dess snygga formfaktor.