Dell Inspiron 14 5480 recension: spela det sÀkert

Ny sÀkerhetsfel gör miljontals Dell-bÀrbara datorer och stationÀra datorer sÄrbara

“Dells senaste prisvĂ€rda Inspiron, 5480, Ă€r ​​en vĂ€rdig utmanare i det vanliga bĂ€rbara segmentet. VĂ„r recension ”

Du kan fĂ„ ditt huvud att snurra genom att blĂ€ddra igenom hela katalogen av prisvĂ€rda bĂ€rbara datorer i Indien. Medan varumĂ€rken som ASUS och Acer har övertygande erbjudanden i segmentet, har de inte samma “gravitas” som en bĂ€rbar dator frĂ„n ett företag som Dell, som har varit i branschen sĂ„ lĂ€nge nĂ„gon kan komma ihĂ„g. Nyligen tillkĂ€nnagav varumĂ€rket en helt ny Inspiron för massorna, som pĂ„ papper erbjuder ett enormt vĂ€rde för pengarna. Kallad Dell Inspiron 5480, den bĂ€rbara datorn har en kompakt design och drivs av den senaste generationens chip frĂ„n Intel. Men Ă€r det vĂ€rt dina pengar? LĂ„t oss ta reda pĂ„ det i denna recension, eller hur?

Design och display

Estetiskt har Dell inte gett Inspiron 5480 en snygg makeover och den bĂ€rbara datorn ser ut som de mest bĂ€rbara bĂ€rbara datorerna pĂ„ marknaden. Enheten har konstruerats i sin helhet med plast, men det övre locket har en övertygande borstad metallbelĂ€ggning som kĂ€nns fin att röra vid. Jag skulle ocksĂ„ vilja informera dig att Dell 5480 inte kĂ€nns billig eller tunn trots att den anvĂ€nder plast för sitt yttre skal. Faktum Ă€r att den bĂ€rbara datorn Ă€r en av de mest robusta maskinerna jag har testat i det hĂ€r prisklassen – det finns nĂ€stan ingen flex runt enhetens bas och gĂ„ngjĂ€rnet som ansluter skĂ€rmen till den nedre delen av den bĂ€rbara datorn ger ocksĂ„ precis rĂ€tt friktion.

Du kan argumentera mot den lite vacklande skÀrmen, men för det mesta förmedlar Dell Inspiron 5480 en kÀnsla av tillförlitlighet som Àr synonymt med varumÀrket. NÀr du kommer till fÀrgvalet kan du vÀlja att plocka upp den bÀrbara datorn i en silverfÀrg, vilket jag skickade frÄn företaget för granskning. FÀrgjobbet Àr önskvÀrt för anvÀndare som arbetar pÄ ett kontor och vill ha en subtil utseende maskin. Men om du letade efter en prickig bÀrbar dator sÄ erbjuder Dell ocksÄ 5480 i en Burgundy Red-fÀrg som, som gÄr genom företagets produktbilder, ser utsökt ut.

USP för Dell Inspiron 5480 Àr dess kompakta storlek, vilket Àr lite av en sÀllsynthet i den bÀrbara datorns prissegment. Trots det har Dell sparat inga kostnader för att förse Inspiron 5480 med alla möjliga portar, inklusive en USB 3.1 Type-C-port, tvÄ USB 3.1 Type-A-portar, en USB 2.0-port, en SD-kortlÀsare, en fullstorlek HDMI 1.4-port, ett hörlursuttag samt en RJ45 Ethernet-port. Det rÀcker att sÀga, om du har ett tillbehör, sÄ har Dell 5480 en port för det.

Dell Inspiron 14 5480 recension 09Intressant nog, medan Dell Inspiron 5480 Àr en blygsamt prissatt bÀrbar dator, har företaget utrustat den med en fingeravtryckssensor som Àr inbÀddad inuti strömbrytaren för biometrisk autentisering. Sensorn Àr ganska snabb och lyckades registrera mitt fingeravtryck i ett ögonblick, men att komma in pÄ startskÀrmen Àr helt annorlunda. Jag pratar mer om det i performance-sektionen, sÄ hÄll dig uppdaterad.

Dell Inspiron 14 5480 recension02

Som jag nÀmnde tidigare Àr Dell Inspiron 5480 en kompakt bÀrbar dator och maskinens lilla fotavtryck kan ackrediteras till dess skÀrm utan ram. 5480 levereras med en 14-tums IPS-panel i full HD som kantas av smala ramar lÀngs de övre, vÀnstra och högra kanterna, vilket ger den bÀrbara datorn ett högre förhÄllande mellan skÀrm och kropp Àn konkurrerande erbjudanden. Panelen i sig Àr ganska fin och den levereras med en antireflexbelÀggning pÄ toppen som hÄller onödiga blÀndningar och reflektioner till ett minimum. Det kan dock hÀnda att du vill ha lite mer livfullhet frÄn skÀrmen.

Dell Inspiron 14 5480 recension 06

Uteslutande, den bÀrbara datorns skÀrm erbjuder bra betraktningsvinklar, blir tillrÀckligt ljus och tack vare sina knivskarpa ramar, erbjuder en diskret mediekonsumtionsupplevelse.

Tangentbord och styrplatta

Jag litar starkt pÄ en bÀrbar datorns tangentbord för att fÄ mig igenom min arbetsdag och i den utstrÀckningen gjorde Dell Inspiron 5480 mig inte besviken. Den bÀrbara datorns tangentbord erbjuder tillfredsstÀllande tangentkörning, böjer sig inte runt mitten och knapparna pÄ enheten har ocksÄ placerats pÄ lÀmpligt mellanrum. DÀrför kÀnde jag inte vid nÄgot tillfÀlle under min granskningsperiod att tangentbordet var för trÄngt eller överbelastat. Dessutom Àr knapparna pÄ enheten inte grumliga och har en sandfinish, vilket mÀrkligt nog förbÀttrade typupplevelsen pÄ enheten. Mitt enda grepp om enheten Àr att tangentbordet inte erbjuder LED-bakgrundsbelysning och dÀrför kommer du att kÀmpa med att fÄ din typ pÄ natten.

Dell Inspiron 14 5480 recension 08

NÀr det gÀller styrplattan Àr den ganska stor och kommer med stöd för Windows Precision-drivrutiner, vilket innebÀr att flerfingergester gjordes felfritt av enheten. VÀnster och höger musknappar kÀndes lite förtryckta, men dessutom fungerade styrplattan som den borde.

Prestanda och batteritid

Dell Inspiron 5480 stöds av Intels 8: e generationens Core-i5 8265U-processor som fungerar tillsammans med 8 GB RAM och en terabyte lagring. Medan allt som Àr bra och dandy, Àr förbehÄllet att den bÀrbara datorn anvÀnder en traditionell 5400 rpm mekanisk enhet för lagring, vilket helt enkelt uttrycks, Àr smÀrtsamt lÄngsam. Och det Àr delvis dÀrför jag inte blev imponerad av enhetens prestanda ocksÄ.

Dell Inspiron 14 5480 recension10

Medan processorn inuti den bÀrbara datorn Àr mer Àn kapabel att hantera vardagliga uppgifter som att surfa pÄ nÀtet, tog den bÀrbara hÄrddisken sin egen söta tid att ladda webbsidor och starta webblÀsare. Dessutom var starttiden för installerade applikationer ganska lÄng ocksÄ, och ibland satt jag vid mitt skrivbord och undrade om kommandot ens hade registrerats med maskinen. Sedan, nÀr jag klickade pÄ appen igen, skulle den bÀrbara datorn öppna tvÄ instanser av samma verktyg, vilket gjorde att allt arbete som gjordes pÄ den bÀrbara datorn blev en extremt upprörande upplevelse.

Med det sagt levereras den bÀrbara datorn med en M.2 SSD-plats och dÀrför kan du uppgradera den bÀrbara datorns lagring för att förbÀttra dess prestanda. Men som det ser ut Àr Inspiron 5480: s hÄrddisk en torn i Dells sida. För att ge dig en bÀttre inblick i den bÀrbara datorns prestanda har jag kört den genom en uppslamning av riktmÀrken, sÄ ta en titt pÄ galleriet ovan.

Dell Inspiron 14 5480 (ny) recension 01

PÄ batteriavdelningen stöds Dell Inspiron 5480 av en 42WHr-cell som lyckades hÄlla mig lite över sex timmar av en enda laddning. Den bÀrbara datorn stÀlldes i prestandalÀge under min testning, sÄ jag antar att du kan klÀmma i ytterligare en timmes batteritid om du tÀnker pÄ instÀllningarna för batterisparande. I vÄr BatteryEaterPro testet tappade den bÀrbara datorn helt pÄ 84 minuter under tung belastning, vilket Àr nÄgot övervÀldigande.

Dom

Dell Inspiron 5480 sÀljs för Rs 50K och erbjuder till en bra batteritid, en ram utan skÀrm, solid byggkvalitet och ett brett sortiment av portar. Dock Àr den bÀrbara datorns prestanda plÄgad av hÄrddiskens lÄngsamma lÀs- och skrivhastigheter, vilket gör det lite frustrerande att anvÀnda dagligen.

Dell Inspiron 14 5480 recension15

I Dells försvar finns det ingen annan bĂ€rbar dator pĂ„ marknaden som erbjuder en Core-i5-processor och en SSD under Rs 50K. Dessutom levereras den bĂ€rbara datorn med en M.2 SSD-plats och dĂ€rför kan du uppgradera lagringstypen lĂ€ngs linjen för att förbĂ€ttra den bĂ€rbara datorns övergripande prestanda. Det Ă€r dock en extra kostnad och kommer att krĂ€va anstrĂ€ngningar frĂ„n ditt slut vilket vĂ€cker frĂ„gan – varför inte vĂ€lja en annan bĂ€rbar dator helt och hĂ„llet?

Dell Inspiron 14 5480 recension 17

Tja, Dell tror att köpare som investerar i företagets bÀrbara dator kommer att fÄ en kundupplevelse som ingen annan. Dessutom har företaget massor av kampanjerbjudanden tillgÀngliga pÄ 5480, inklusive en Rs 4000 cashback och varumÀrket ger till och med bort ett Sennheiser-brusreducerande headset gratis vid köp av den bÀrbara datorn. Med sÄdana lockande affÀrer kan Dell 5480 trots allt kunna dra köpare till företagets trösklar.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

Subtil, robust design Alla möjliga portar tillgÀngliga En skÀrmfri skÀrm Bland de fÄ bÀrbara datorer som drivs av 8: e generationens i5-chipset i detta segment

Nackdelar:

LÄngsam hÄrddisk försÀmrar den bÀrbara datorns prestanda BatterilivslÀngden kunde ha varit bÀttre

Foton av Raj Rout