Dell XPS 15 9570 recension: sÄ laddad som en bÀrbar dator kan fÄ

Dell XPS 15 9570 recension: sÄ laddad som en bÀrbar dator kan fÄ

”Med sitt kraftfulla specifikationsblad kan XPS 15 skĂ€mma mĂ„nga bĂ€rbara datorer. HĂ€r Ă€r vĂ„r recension av detta maskindjur ”

BekĂ€nnelse: Jag har varit ett fan av Dells XPS-bĂ€rbara datorer sedan starten 2010. Du förstĂ„r, nĂ€r jag var pĂ„ college brukade jag Ă€ga en bĂ€rbar Inspiron 1525-dator. Och nĂ€r varumĂ€rkets XPS-bĂ€rbara datorer debuterade blev jag förĂ€lskad av dessa extrema prestandasystem (förkortning för XPS, förstĂ„r du det) som kom i snygga formfaktorer. Sedan dess har XPS-serien fortsatt att driva grĂ€nserna … och Dell XPS 15 9570 Ă€r ett bra exempel pĂ„ det. En 4K-skĂ€rm, upp till Core i9-processor, upp till 16 GB RAM – dess specifikationer skriker prestanda. Men med en startpris pĂ„ 1,38 lakh, Ă€r den hĂ€r bĂ€rbara datorn vĂ€rt att sĂ€tta en bock i ditt banksaldo? Det Ă€r det vi Ă€r hĂ€r för att ta reda pĂ„ idag. SĂ„ utan vidare, lĂ„t oss börja.

Specifikationer en överblick

MÄtt 17 x 357 x 235 mm VÀger 2 kg 15,6-tums skÀrm, 4 k upplösning Intel 8: e generationens Core i9 8950HK NVIDIA GeForce GTX 1050Ti Max-Q 1 TB HDD 1 x Thunderbolt 3-port, 2 x USB 3.1 Gen 1-portar, 1 x HDMI 2.0-port Fullstor SD-kortlÀsare 97WHr batteri, 130W nÀtadapter

Design och display

Medan jag hade berömt Dells XPS-serie av bÀrbara datorer för deras fantastiska design i inledningen, Àr XPS 15 allt annat Àn. Den hÀr tar minimalismen till det yttersta, inte bara pÄ utsidan utan ocksÄ pÄ insidan. Och med en skÀrmstorlek pÄ 15 tum Àr maskinen inte tunn eller lÀtt pÄ nÄgot sÀtt. Den tipsar skalan vid 2 kg och har en midja som mÀter 17 mm (11 mm vid den tunnaste punkten). Med detta sagt har vikten fördelats ganska bra, och den minimala exteriören fungerar i sin fördel genom att ge respekt överallt dÀr den placeras.

Dell XPS 15 9570 recension - 91mobiler 09

Det metalliska locket har den ikoniska Dell-logotypen och har en ganska dĂ€mpad silverfĂ€rg. Tack vare aluminiumkonstruktionen Ă€r maskinen ganska robust. Även om det inte finns nĂ„gra hack pĂ„ locket Ă€r det tillrĂ€ckligt tjockt för att öppna med en hand. NĂ€r du vĂ€l har öppnats hĂ€lsas du med en underbar 15-tums panel, med smala ramar pĂ„ tre sidor och en mĂ€rkbart tjockare pĂ„ botten med Dell-logotypen och en webbkamera. Detta Ă€r en konstig placering för kameran, om du frĂ„gar mig (de nya Dell-bĂ€rbara datorerna som presenteras pĂ„ CES har webbkameror pĂ„ den vanliga platsen pĂ„ toppen). Som sagt, det finns ingen flex pĂ„ skĂ€rmen, vilket tyder pĂ„ hur bra den bĂ€rbara datorn Ă€r byggd. GĂ„ngjĂ€rnet verkar ocksĂ„ vara fast och lĂ„ter dig anvĂ€nda enheten i upp till 270 graders vinklar.

En annan sak som kommer att fĂ„nga din uppmĂ€rksamhet Ă€r det bortkastade utrymmet runt tangentbordet. Ärligt talat Ă€r jag upprörd över detta beslut eftersom företaget lĂ€tt kunde ha klĂ€mt in en dedikerad numpad, men istĂ€llet fĂ„r du samma tangentbord som finns pĂ„ mindre bĂ€rbara datorer ocksĂ„.

Dell XPS 15 9570 recension - 91mobiler 12

Samma ideologi fortsĂ€tter Ă€ven nĂ€r det gĂ€ller hamnar. MissförstĂ„ mig inte – du fĂ„r allt du behöver, inklusive tvĂ„ USB Type-A-portar, en HDMI-port, en Thunderbolt-port, ett 3,5 mm-uttag, en SD-kortlĂ€sare och en lĂ„sport tillsammans med den egna batteriladdningsport – men dĂ„ hade det varit bĂ€ttre om XPS 15 9570 hade packat fler USB-portar med tanke pĂ„ dess storlek. Vad jag verkligen gillade Ă€r dock de fem LED-indikatorerna till höger som lĂ„ter dig se batteristatus genom att trycka pĂ„ knappen som finns bredvid. En LED-indikator pĂ„ framsidan meddelar nĂ€r den bĂ€rbara datorn laddas. Det Ă€r dessa tankevĂ€ckande tillĂ€gg som gjorde att det var en glĂ€dje att anvĂ€nda enheten.

Dell XPS 15 9570 designgalleri

Kommer till IPS-skÀrmen pÄ Dell XPS 15, jag mÄste sÀga att det Àr ganska fantastiskt. Med en upplösning pÄ 3 840 x 2 160 pixlar Àr skÀrmen otroligt skarp och ger exakt fÀrgÄtergivning med stöd för 100 procent Adobe RGB-fÀrgskala. LjusnivÄerna verkar ocksÄ vara goda eftersom jag kunde anvÀnda riggen Àven i solljus, och betraktningsvinklarna Àr ocksÄ ganska bra. Sa jag till dig att panelen Àr beröringsaktiverad ocksÄ? Touch-svaret Àr omedelbart och det stöder gester med flera beröringar. Dessutom skyddas skÀrmen till och med av ett lager av Corning Gorilla Glass 4.

Dell XPS 15 9570 recension - 91 mobiler 10

Tangentbord och styrplatta

SÄ hur Àr det att anvÀnda tangentbordet pÄ Dell XPS 15 9570? För att vara Àrlig var jag initialt skeptisk, men nÀr jag började anvÀnda den vÀxte tangenterna pÄ mig och jag kunde skriva snabbt och exakt ocksÄ. Tangentkörningen Àr bra och det finns tillrÀckligt med avstÄnd mellan tangenterna sÄ att du inte oavsiktligt trycker pÄ nÄgon annan tangent. Det Àr ocksÄ intressant att det finns tvÄ olika intensiteter för bakgrundsbelysningen.

Dell XPS 15 9570 recension - 91 mobiler 07

Strömknappen fungerar ocksÄ som en autentiseringsmekanism tack vare en inbyggd fingeravtryckslÀsare. Tack vare dess noggrannhet och snabba autentisering (det Àr inte lika snabbt som de konventionella fingeravtryckssensorerna pÄ vÄra telefoner) behövde jag aldrig skriva in lösenordet. KolfiberbelÀggningen pÄ handledsstödet hjÀlper ocksÄ till att ge bÀttre grepp medan du skriver.

Dell XPS 15 9570 recension - 91mobile 08

Pekplattan pĂ„ XPS 15 Ă€r ocksĂ„ en glĂ€dje att anvĂ€nda. Det Ă€r taktilt och fungerar mycket bra. Faktum Ă€r att medan jag vanligtvis anvĂ€nder en Bluetooth-mus kĂ€nde jag inte behovet av att anvĂ€nda den med den hĂ€r bĂ€rbara datorn – ja, sĂ„ bra Ă€r styrplattan. En del av anledningen Ă€r att enheten levereras med Microsofts Precision Drivers.

Dell XPS 15 9570 recension - 91 mobiler 06

Prestanda och mer

Med mycket körning pĂ„ XPS-namnet – det Ă€r klokt att hĂ„rdvaran ska höja allas kollektiva ögonbryn, och Dells XPS 15 9570 gör inte besviken. Det kan konfigureras med 8: e generationens Core i7- eller i9-processorer, och jag fick den högsta modellen att testa. Core i9 Ă€r en standard-CPU, sĂ„ det Ă€r inte en överraskning att se i9-8950HK sĂ€kerstĂ€lla en smidig, fördröjningsfri anvĂ€ndarupplevelse. Under min anvĂ€ndning sĂ€kerstĂ€llde hexakĂ€rnprocessorn pĂ„ 2,9 GHz (gĂ„r upp till 4,8 GHz) att jag inte ens stötte pĂ„ ett enda problem nĂ€r jag kör den vanliga uppsĂ€ttningen appar eller anvĂ€nder tung programvara som Photoshop ocksĂ„. Tack vare 32 GB RAM Ă€r multitasking ocksĂ„ felfritt, och Ă€ven nĂ€r flera appar var öppna kunde jag inte driva enheten till dess grĂ€nser. För att sĂ€tta förestĂ€llningen i siffror, i PCMark 10hade enheten produktivitetspoĂ€ng pĂ„ 7555 – vilket Ă€r det högsta vi nĂ„gonsin har sett pĂ„ en bĂ€rbar dator som har kommit till vĂ„ra laboratorier. Faktum Ă€r att konvertera en 5: 08-minuters 4k-video till ett 1080p-klipp via Handbroms tog lite mindre Ă€n 5 minuter.

Dell XPS 15 9570 recension - 91 mobiler 11

För grafik paketerar XPS 15 i NVIDIA: s GeForce GTX1050Ti Max-Q GPU med ett dedikerat 4 GB RAM. Även om grafikkortet inte Ă€r det bĂ€sta alternativet i dagslĂ€get, bör det tjĂ€na syftet med avslappnade spelare bra. Jag försökte ta hand om mig Far Cry 5och kunde uppnĂ„ maximalt 60 bilder per sekund under spelet (genomsnittet var 46 bilder per sekund). I Cinebench, fick riggen 117 fps pĂ„ OpenGL och 1095cb för CPU-prestanda. Av nĂ„gon konstig anledning kunde dock den bĂ€rbara datorn inte anvĂ€nda den dedikerade grafiken nĂ€r de spelade spel som laddats ner via Steam. Medan du spelar Witcher 3 Till exempel anvĂ€nde enheten den integrerade Intel UHD Graphics 630. Enheten erbjuder bra termisk hantering eftersom den bara blev lite varm efter att ha spelat i nĂ€stan en timme.

Dell XPS 15 9570 riktmÀrken

Att ta hand om lagring Àr en 1 TB SSD, som erbjuder gott om plats för installation av applikationer eller lagring av filer. Enligt CrystalDiskMark, Àr solid state-skivan ganska snabb eftersom den erbjuder 3 101,1 MB / s lÀshastigheter och 2 120,6 MB / s skrivhastigheter.

PÄ mjukvarusidan av sakerna hittar du inget nytt eftersom Dells erbjudande levereras med Windows 10 Home out of the box. Operativsystemet levereras med ett par förinstallerade appar som McAfee, Foxit, etc.

Högtalarna Àr placerade pÄ botten, vilket inte Àr den mest idealiska platsen. Men ljudutgÄngen Àr imponerande nÀr det gÀller ljudstyrka sÄvÀl som tydlighet eftersom den har Waves MaxxAudio Pro.

XPS 15 Ă€r ett multimedia-kraftverk med en superskarp skĂ€rm och kraftfulla interna enheter, sĂ„ vad behöver det mer för att kunna erbjuda den heliga trifektan? Ett bra batteri, förstĂ„s. Och Ă€ven om den bĂ€rbara datorn inte har en imponerande batteritid hela dagen, garanterar den en anstĂ€ndig sĂ€kerhetskopia. 97WHr-batteriet erbjuder en bra körtid pĂ„ cirka fyra timmar medan du kör tvĂ„ webblĂ€sare, streamer musik och ett par öppna dokument medan de Ă€r anslutna till en extern skĂ€rm. TyvĂ€rr reflekterades inte resultaten BatteryEaterPro… nĂ€r enheten gav upp efter ungefĂ€r en timme. Det som Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre Ă€r att maskinen laddas snabbt med den medföljande laddaren. 130W-adaptern Ă€r inte heller sĂ„ skrymmande, men den har ett stort fotavtryck.

Dell XPS 15 9570 recension - 91mobiler 05

Dom

Under min 10-dagarsperiod med Dells XPS 15 9570 Ă€lskade jag att anvĂ€nda den bĂ€rbara datorn sĂ„ mycket att det Ă€r svĂ„rt att skicka tillbaka den. ÄndĂ„ Ă€r den bĂ€rbara datorn inte avsedd för alla. Om du letar efter en maskin för avslappnade Ă€ndamĂ„l Ă€r XPS 15 sĂ€kert överdriven. Å andra sidan, om du Ă€r en spelare, Ă€r GeForce GTX 1050 Ti verkligen en begrĂ€nsande faktor. Men om du redigerar foton eller videoklipp eller gillar att konsumera mycket rikt multimediainnehĂ„ll kan Dells erbjudande vara ett bra alternativ för dig. Medan den maximerade varianten med Core i9 (som jag har granskat) kommer du att Ă„tergĂ„ till Rs 2,19,190 (enligt Dells officiella webbplats), kan du ocksĂ„ vĂ€lja den i7-drivna modellen, som kostar Rs 1, 38,990. Om skillnaden pĂ„ Rs 80k mellan dessa varianter Ă€r vĂ€rd eller inte beror pĂ„ dina behov.

NÀr det gÀller tÀvlingen gÄr Dell XPS 15 helt upp mot ASUS ZenBook Pro 15 (första intryck), som ocksÄ finns med i7- eller i9-processorer, Àven om dess toppspecificerade variant Àr prissatt nÄgot lÀgre till 209 990 Rs, men kommer med halva mÀngden RAM vid 16 GB. Sedan finns det Acers Helios 500, som Àr prissatt högre för i9-modellen och inte heller Àr sÄ bÀrbar tack vare 17,3-tumsskÀrmen.

Dell XPS 15 9570 recension - 91 mobiler 03

SÄ det lÄnga och korta Àr att XPS 15 utan tvekan Àr en av de mest kraftfulla bÀrbara datorerna pÄ marknaden för en avslappnad spelare. Och om du letar efter förstklassig prestanda och inte störs av prislappen kan du inte gÄ fel med Dell XPS 15.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Imponerande 4k pekskÀrmspanel Kraftfull hÄrdvara Bra tangentbord och exakt pekplatta En bra allround

Nackdelar

En dyr affÀr Inte avsedd för intensivt spel Konstig placering av webbkameran

Foton av Raj Rout