Den bÀrbara marknaden vÀxer eftersom mÀnniskor Àlskar smarta klockor

Apple Àr helt seriös nÀr det gÀller att spÄra din sömn

Marknaden för bÀrbara enheter ser ut att vÀxa med nÀstan 26 procent nÀsta Är jÀmfört med 2018, med en global leverans av bÀrbara enheter som nÄr 225 miljoner. Det Àr enligt en ny prognos frÄn forskningsföretaget Gartner, som förutspÄr att av de berÀknade 42 miljarder dollar som slutanvÀndarna kommer att spendera pÄ bÀrbara enheter nÀsta Är, kommer lite mer Àn 16 miljarder dollar att vara pÄ smartklockor.

Smartwatch-dominansen pĂ„ wearables-marknaden kommer dock uppenbarligen att vara kortvarig. Enligt Gartner kommer det att skickas 74 miljoner smartklockor nĂ€sta Ă„r, vilket gör enheten lĂ„ngt borta marknadsledande. Men Gartner förvĂ€ntar sig en lĂ„ngsam övergĂ„ng under Ă„ren efter det till 2022, nĂ€r öronslitade enheter tar över. Det Ă„ret förutspĂ„r företaget att 158 ​​miljoner sĂ„ kallade “hearables” ska levereras jĂ€mfört med 115 miljoner smartklockor.

En annan intressant förÀndring som företaget ser utvecklas i förhÄllande till smartklockor Àr en indelning av produktkategorin i specialiserade fokusomrÄden. Vi börjar lÄngsamt se klockor fram frÄn fyra huvudtyper av leverantörer, med andra ord. De inkluderar klockor frÄn ledande konsumentelektronikmÀrken, tillsammans med klockor frÄn mode- och traditionella klockindustrispelare samt barnklockor och specialvarumÀrken och startmÀrken. NÀr det gÀller det senare hÀnvisar de till produkter som de som tillgodoser mÀnniskor med medicinska behov.

“Traditionella klockmĂ€rken som Fossil och Casio kommer att fĂ„ marknadsandelar genom att erbjuda mer stil och val i sin portfölj Ă€n teknikvarumĂ€rkena”, sĂ€ger Gartners seniordirektör Alan Antin. “Vi tror att mode och traditionella klockmĂ€rken sannolikt kommer att stĂ„ för upp till 20 procent av enhetsförsĂ€ndelserna 2022.”

BildkÀlla: Gartner

Under tiden förutspÄr Gartner att 2022 kommer vi att se öronslitade enheter som Apples AirPods stÄr för mer Àn 30 procent av alla levererade bÀrbara datorer. För nÀrvarande noterar företaget att de huvudsakliga anvÀndningsfallet för sÄdana bÀrbara produkter Àr fitness, kommunikation och underhÄllning, men deras leveranser förvÀntas börja ta fart, sÀrskilt eftersom deras kapacitet utökas utöver dessa anvÀndningsomrÄden.

“Framtida generationer av öronburna enheter kommer att kunna ta emot virtuella personliga assistenter och kan sedan anvĂ€ndas för en mĂ€ngd uppgifter som frĂ„gor och handsfree-riktningar”, konstaterar företaget. “Att gĂ„ framĂ„t, avancerade öronslitna enheter kan minska smarttelefonanvĂ€ndningen, eftersom de tar över mĂ„nga uppgifter som anvĂ€ndarna löser med hjĂ€lp av sina smartphones idag.”