Den brittiska chipdesignern ARM avbryter affÀren med Huawei; MateBook X Pro har tyst tagits bort frÄn Microsoft Store

 Den brittiska chipdesignern ARM avbryter affÀren med Huawei;  MateBook X Pro har tyst tagits bort frÄn Microsoft Store

“Huawei och dess dotterbolag Honor kommer inte lĂ€ngre att kunna tillverka HiSilicon-chipsets baserat pĂ„ ARM-design”

Problem för Huawei verkar inte sluta snart. Medan handelsförbudet mot företaget tillfĂ€lligt upphĂ€vdes skulle det fortfarande förlora tillgĂ„ngen till Android och leveranser frĂ„n USA-baserade företag som Qualcomm och Intel permanent frĂ„n augusti i Ă„r. Huawei sĂ„g kanske att det kommande byggde ett alternativt operativsystem, enligt uppgift kallat ‘HongMeng’ OS. Nu, i ett stort slag för företaget, har chiptillverkaren ARM avbrutit sin verksamhet med Huawei, enligt interna dokument som förvĂ€rvats av BBC.

Huawei-logotyp - presenterad

ARM, ett brittiskt företag, designar chipsetsarkitekturer som Ă€r licensierade till SoC-mĂ€rken som Qualcomm, MediaTek och till och med Huaweis HiSilicon. Dessutom har ARM instruerat sin personal att stĂ€nga av affĂ€rer och stoppa ”alla aktiva kontrakt, stödrĂ€ttigheter och alla pĂ„gĂ„ende uppdrag”Med Huawei. Detta innebĂ€r att utan licenserna kan Huawei inte lĂ€ngre tillverka HiSilicon-chipsets baserat pĂ„ ARMs design.

Även om Huaweis handelsförbud Ă€r begrĂ€nsat till de amerikanska företagen och ARM Ă€r det brittiska företaget, avslöjar dess interna memo att ARM-chipdesigner inkluderar taggen “US-origin technology”. ARM verkar vid denna tidpunkt följa USA: s regler och instruktioner. Medan Huawei kan klara sig med den nuvarande chipsetdesignen tillfĂ€lligt skulle det fortfarande behöva utveckla nĂ€sta generations SoC, och det kan vara nĂ€stan omöjligt för den kinesiska jĂ€tten att fungera utan ARMs design.

Huawei-MateBook-X-Pro-första intryck-91mobiles-24.jpg

Separat, enligt order frÄn USA: s president Donald Trump, har Microsoft tagit bort Huawei MateBook X Pro-bÀrbara datorn frÄn sin webbutik. Programvarugiganten sÀljer för nÀrvarande endast de enheter som den har i lager. Om Microsoft slutar förbjuda sin Windows-programvara kan det ocksÄ pÄverka Huaweis serverlösningar. BÄda företagen arbetar med en hybridmolnlösning för Azure stack som anvÀnder Microsoft-certifierade Huawei-servrar. GrÀnsen rapporterar att 90-dagars förlÀngning av förbud inte verkar gÀlla för Windows-licenser för bÀrbara datorer.