Den första “flytande” Apple-butiken öppnar snart i Singapore

Den första
I ett nötskal: Apples butiker finns överallt och de följer oftast en bekant design. Men företagets tredje utlopp i Singapore har nĂ„got unikt: det sitter i en vattenkropp. Butiken, som ligger inne i en sfĂ€r som “flyter” nĂ€ra Marina Bay Sands resort, har varit platsen för en mega nattklubb som heter Avalon frĂ„n 2011 till 2015, men det kommer snart att vara en plats att köpa iProducts.

“Vi öppnar snart dörrarna till vĂ„r nya butik vid bukten”, skrev Apple i en teaser pĂ„ sin webbplats. “Apple Marina Bay Sands kommer att vara kĂ€rnan i kreativitet, en plats vi har skapat för dig att fĂ„nga dina idĂ©er och passioner. Det kommer att vara ett utrymme för dig att utforska, ansluta och skapa nĂ„got nytt.”

Apples första Singapore-butik öppnade i Knightsbridge-byggnaden lÀngs Orchard Road 2017. Den andra började handlas pÄ Jewel Changi Airport i juli förra Äret.

Medan Avalon var en skÀrvformad struktur byggde Apple om den som en jordklot tÀckt av glaspaneler som Äterspeglar Singapores silhuett och rörelsen frÄn det krusande vattnet, enligt material publicerade av 9to5Mac.

“PĂ„ natten lyser sfĂ€ren med en mild vĂ€rme och framkallar designen av traditionella lyktor som bĂ€rs under Singapores midhöstfestival”, stĂ„r det.

Det finns ett cirkulÀrt fönster i taket pÄ strukturen som gör att naturligt ljus kan strömma in. Butiken har ocksÄ en upphöjd strandpromenad och undervattenspassage som förbinder paviljongen med stranden och nÀrliggande köpcentrum.

Medan Covid-19 har pÄverkat en detaljhandelssektor som redan Àr under press frÄn online-kunder, verkar Apple, som nyligen blev det första amerikanska företaget som fick en marknadsvÀrdering pÄ 2 biljoner dollar, inte oroade över att den hÀr flytande butiken presterar dÄligt. Med tanke pÄ dess unikhet kommer det sannolikt att locka mÄnga besökare.

Centrerad bildkredit: Netfalls Remy Musser