Den hÀr modifierade iPhone 7 Àr extremt sÀker, men det kostar dig stora pengar

Den hÀr modifierade iPhone 7 Àr extremt sÀker, men det kostar dig stora pengar

Apples iPhone Ă€r redan en ganska sĂ€ker enhet, och företaget har fĂ„tt mycket bra press för sin vana att trycka tillbaka mot brottsbekĂ€mpande myndigheter som vill ha ett enkelt sĂ€tt att komma Ă„t sina enheter. Men om Apples inbyggda sĂ€kerhetsfunktioner och kryptering bara inte rĂ€cker för dig – eller om du inte litar pĂ„ företaget för att hĂ„lla din kommunikation privat – har du ett annat, mycket dyrare alternativ. Det kallas “K iPhone” och tillverkaren sĂ€ger att det Ă€r det bĂ€sta valet för militĂ€rpersonal, statschefer och alla som vĂ€rdesĂ€tter deras integritet.

K iPhone tillverkas av KryptAll, som sÀljer flera olika bitar av krypterad kommunikationsutrustning, frÄn den tidigare nÀmnda Apple-smarttelefonen till en mobil bredbandssatellitkommunikator som kan producera en cellulÀr signal var som helst pÄ planeten.

KryptAll sÀger att dess modifierade iPhone anvÀnder modifierade komponenter, en anpassad firmware och företagets egen VoIP-app för att göra end-to-end-krypterade telefonsamtal till alla i vÀrlden. Men Àven om det kan ringa till vilket nummer som helst kan det bara ta inkommande samtal frÄn andra KryptAll-enheter för att sÀkerstÀlla sÀkerhet. Företaget sÀger att telefonsamtal frÄn sitt krypterade nÀtverk inte kan knackas pÄ eller spÄras, och att KryptAll inte har nÄgot sÀtt att kÀnna till detaljerna i samtalen.

Företagets riktlinjer för brottsbekÀmpning beskriver det sÄledes:

KryptAll tillhandahÄller VoIP-ljudsamtal som skyddas genom kryptering. KryptAll Àr ett kunskapssystem utan noll eftersom samtal inte lagras i servernÀtverket och samtalsposter genereras inte. KryptAll-telefonen kan ringa samtal; kan dock inte ta emot KryptAll-samtal om det inte kommer frÄn en annan KryptAll-telefon. Vi har ingen historik eller kopior av samtal som utbyts av nÄgon i systemet. Vi har inte dekrypteringsnycklarna, sÄ vi kan inte fÄnga upp nÄgra av samtalen som skickas via KryptAll. KryptAll tilldelar eller kontrollerar inte IP-adressen.

Det Ă€r supersĂ€kert, men K iPhone kan ocksĂ„ anvĂ€ndas precis som alla andra iPhone, och nedladdning av appar och andra vanliga smarttelefonfunktioner fungerar precis som du förvĂ€ntar dig. Företaget, som har sĂ„lt sina krypterade enheter i bara ett par Ă„r nu, sĂ€ger att det redan har en extremt viktig kundkrets, inklusive “sekretessföresprĂ„kare” och chefer frĂ„n Rolls-Royce, Maybach och andra företag.

Det Àr mycket vettigt, för för att ha rÄd med en av dessa anpassade iPhones behöver du definitivt en ganska hÀlsosam lönecheck. Enheterna, som företaget sÀljer pÄ eBay av nÄgon anledning, kostar flera tusen dollar vardera, och det nuvarande priset pÄ iPhone 7-versionen Àr över 4500 dollar.