Den indiska regeringen varnar enligt uppgift Amazon, Flipkart och andra över branta rabatter

Den indiska regeringen varnar enligt uppgift Amazon, Flipkart och andra över branta rabatter

“Handelsministern Piyush Goyal sa enligt uppgift att regeringen Ă€r öppen för att lyssna pĂ„ oro för de nya utlĂ€ndska direktinvesteringsreglerna (FDI)”

Den indiska regeringen sĂ€gs ha informerat e-handelsföretag som Amazon och Walmart’s Flipkart att de mĂ„ste följa de nya utlĂ€ndska investeringsreglerna som syftar till att hindra dem frĂ„n att ge rabatter online, enligt kĂ€llor som Ă€r bekanta med saken. Handelsminister Piyush Goyal sa enligt uppgift att regeringen Ă€r öppen för att lyssna pĂ„ oro för de nya reglerna för utlĂ€ndska direktinvesteringar (FDI) och att den har Ă„tagit sig att skydda smĂ„handlare frĂ„n internationella företag. För att pĂ„minna er, den indiska regeringen införde i februari nya FDI-regler för e-handel för att hjĂ€lpa smĂ„ handlare genom att kontrollera e-handelsjĂ€ttar som sĂ€gs ha skapat en orĂ€ttvis marknadsplats genom att erbjuda branta rabatter.

Flipkart generisk - presenterad

Dessutom hĂ€vdar nu smĂ„företagsgrupper att e-handelsjĂ€ttar hittar en lösning pĂ„ de federala reglerna genom att anvĂ€nda komplex affĂ€rsstruktur och spendera miljarder för att erbjuda rabatter. Å andra sidan hĂ€vdar Amazon och Flipkart att de följer bestĂ€mmelserna och förnekar alla fel. Goyal upprepade upprepade att nĂ„got företag pĂ„ inget sĂ€tt skulle bryta mot ny FDI-policy. Flipkart VD Kalyan Krishnamurthy sade i ett uttalande att företaget ser fram emot att samarbeta med regeringen och att Goyal har inlett ”en uppriktig, positiv och progressiv” diskussion. Å andra sidan noterade Amazon att man vĂ€lkomnade de “öppna och uppriktiga diskussionerna och löftet om fortsatt engagemang.”

Handelsministeriet sa att det hade utsett en kommittĂ© för att lyssna pĂ„ klagomĂ„len i frĂ„gor som rör FDI inom e-handel. Piyush Goyal sĂ€gs ha haft en serie möten för att stryka ut FDI-politiska frĂ„gor sedan förra veckan. Dessutom uppmanade Amazon och Flipkart att de skulle ge logistiksupport och andra tjĂ€nster till smĂ„ indiska Ă„terförsĂ€ljare som anvĂ€nder sina e-handelsplattformar för att öka sina affĂ€rer. Enligt en kĂ€lla, “Goyal sa att han inte vill ha osĂ€kerhet för företag, han talade om att ha en inkluderande politik som skyddar alla intressenters intressen.” Förutom e-handelsreglerna beordrade den indiska regeringen företag att lagra mer av sin data lokalt.

[Previous Story]LG W10 första intryck: skripta en stark comeback?

[Next Story]POCO F1, Redmi Y3, Mi A2 och mer pÄ rabatt via Amazon.in och Mi.com till 30 juni