Den moderna guiden till din nystartade arbetsplats

Den moderna guiden till din nystartade arbetsplats

VĂ„r vision om hur ett “kontor” ser ut har förĂ€ndrats under Ă„rtiondena, frĂ„n det rökiga, burbon-fyllda Mad Men-kontoret pĂ„ 60-talet till den sjĂ€lssugande, flimrande glödlampan pĂ„ Office Space. Men vissa klassiska inslag av kontorsarbete hĂ„ller fortfarande fast: De nio till fem. Det inaktuella kaffet. Vattenkylarens skvaller.

NÀr du försöker skapa ditt eget kontor eller nÀr du försöker ta reda pÄ vilken du ska gÄ med sjÀlv vill du inte hÄlla fast vid samma gamla kaffekanna. Visst, arbetsplatsautomatisering Àr i horisonten, och avlÀgsna arbetare Àr sÄ populÀra att jag till och med redan har skrivit dem en egen guide, men sÄ lÀnge mÀnniskor har mÀnskliga medarbetare kommer de att trivas med att möta ansikte mot ansikte för att fÄ ut sitt arbete.

Vilket innebÀr att du behöver veta vad som Àr viktigt för en modern startplats. HÀr Àr listan över element som du mÄste tÀnka pÄ nÀr du fÄr din egen arbetsplats frÄn marken.

Arkitekturen

Det fysiska utrymme som anstÀllda arbetar inom kan forma deras humör eller uppmÀrksamhet. VÀlj en avstÀngd kubik, sÄ kan du frÀmja antisocialt beteende. HÀr Àr de tre viktigaste frÄgorna, var och en lÀnkar till en artikel med mer information.

För mer info, kolla in en ny intervju som jag genomförde med expert pÄ arbetsplatsdesign Jonathan Webb, som talade om varför högskolor Àr en utmÀrkt modell för moderna kontorslokaler och hur ökningen av avlÀgsna arbetare pÄverkar dina kontorsplaner.

Apparna

Den moderna startarbetsplatsen behöver appar. Deras bÀsta anvÀndning Àr att fÄ alla pÄ samma sida sÄ snabbt som möjligt, ett mÄl som Àr integrerat i alla arbetsplatser och ett enormt boost till effektivitet och företagets resultat om det görs rÀtt. För det mÄlet, kolla in en lista över de bÀsta effektivitetsapparna hÀr, liksom den klassiska trioen av kollegor som kÀmpar för appar: Slak, BaslÀgeroch Asana.

Du vill ocksÄ erbjuda ett sÀtt för individer att arbeta snabbare med enkla uppgifter. Ta en snabb titt pÄ urvalet nedan, hÀmtad frÄn en större artikel som tÀcker 17 allmÀnna produktivitetsappar.

Scanbot – snabbt skanna dokument och hĂ„lla dem ihop

Dropbox och Google Drive – skapa och ladda upp filer, dela dem enkelt.

Newton – samla alla dina e-postkonton pĂ„ en plats och hantera dem pĂ„ det mest produktiva sĂ€ttet: PĂ„ en gĂ„ng.

GĂ„ med. Jag – det hĂ€r mötesverktyget online hjĂ€lper till med det vĂ€rsta arbetsproblemet: LĂ„nga möten.

Doodle – och nĂ€r du planerar ut dessa möten i förvĂ€g, anvĂ€nd bara den hĂ€r appen för att se till att alla kommer pĂ„ samma sida sĂ„ snabbt som möjligt.

Behöver mer? Andra sÀtt att effektivisera en arbetsplats inkluderar IFTTT och Buffert. För allt viktigare, titta pÄ molninfrastruktur.

Stressen

Stresshantering Àr en stor del av det moderna kontoret: Enligt fÀrsk forskning frÄn Insurance Quotes anger 50 procent eller fler arbetstagare stress som den vÀrsta delen av sitt jobb. Och nej, dina meditationsappar hjÀlper inte. HÀr Àr de bÀsta tipsen för att slÄ stress pÄ den moderna startplatsen.

Andas – ta en minut? Andas lĂ„ngsamt in, hĂ„ll det och andas sedan lĂ„ngsamt ut GĂ„ ut – en förĂ€ndring i miljön kan rensa ditt sinne Klipp ut dramat – skapa ett personligt utrymme pĂ„ jobbet om dramatiska kollegor tar dig ner GĂ„ offline – klipp ut e-post och internet Ă„tkomst för en bestĂ€md bit varje dag GĂ„ var ett barn – kom i kontakt med ditt inre barn genom att svĂ€nga pĂ„ en gunguppsĂ€ttning. Experter sĂ€ger att det hjĂ€lper!

Personalavdelning

Ett allmÀnt tips för en nystartad arbetsplats 2017 som hoppas kunna gÄ in i framtiden graciöst? TÀnk om din HR-avdelning, oavsett hur bra det verkar fungera nu. RÄdgivningen kommer frÄn Carl Fritjofsson frÄn Creandum, som nyligen tÀckte hur arbetsplatserna anpassar sig till framtiden.

”HR kommer att bli mer datadrivet i sin process och beslutsfattande. Avancerad analys hjĂ€lper till att förutsĂ€ga framtida talangkrav samt mĂ€ta och förutse retention, utbrĂ€ndhet, prestandafrĂ„gor etc. Automation av detta kommer att vara avgörande och omrĂ„det för HR-analys kommer att gĂ„ mainstream. Talanghantering uteslutande pĂ„ subjektiv instinkt kommer att glömmas bort lĂ€nge och ingen mĂ€nsklig partiskhet i beslutsfattandet, konstaterar Fritjofsson.

BibehÄllande

Det var inte allt Fritjofsson hade att sÀga: Han talade ocksÄ om hur snabbt talang gÄr vidare till nÀsta företag nuförtiden. Medan kontorsförmÄner som ett biljardbord eller ett ölkyl Àr bra, kan den viktigaste faktorn inte lÀggas till. En anstÀlld mÄste helt enkelt njuta av att stÄ upp pÄ morgonen för att gÄ in i sitt jobb. IstÀllet för oseriösa förmÄner, fokusera ditt företags energi pÄ detaljerna som kommer att behÄlla de anstÀllda som vill redan stanna samtidigt som de hjÀlper de andra att ta reda pÄ hur man bÀst kan lÀmna. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ för din egen startarbetsplats.

Omdefiniera kompensationstjÀnster Marknadsplatser och digitala kanaler för att hitta beredskapstalang, över blÄ och vit kragejobb Verktyg för effektivare talang- och offboardingprodukter för att underlÀtta dynamiskt samarbete inom flytande teamstrukturer

HÀlsa och miljö

Och nÀr vi talar om arbetsplatser som gör att deras anstÀllda vill gÄ upp pÄ morgonen, blir grönt ett allt viktigare vÀrde. Papperslösa arbetsplatser Àr ett bra sÀtt att börja, eftersom det Àr det enklaste sÀttet att ta hand om din miljö: Byt bara till e-fakturor, digitala signaturer och PDF-filer i massor. Du kommer att ta upp nÄgra sÀkerhetsproblem i processen.

Personlig hÀlsa Àr ett annat viktigt vÀrde: Som en studie frÄn Brookings Institute har visat hjÀlper regelbunden motion pÄ jobbet att öka anstÀlldas lycka och totala produktivitet pÄ arbetsplatsen. FrÀmja trÀning pÄ din startarbetsplats genom att erbjuda rabatt pÄ gymmedlemskap, ompröva hela stÄende skrivbordet, lÀgga till extra pauser frÄn jobbet och kanske till och med komma med övningar för teambuilding som Àr bokstavligen övningar.

SĂ€kerhetsproblem

CybersÀkerhet Àr ett stort problem för alla startarbetsplatser som har hÄllit kontakt med de senaste tekniska nyheterna. Och över 90 procent av dataintrÄngen kan spÄras till anstÀlldas oaktsamhet. Att hÄlla ett tÀtt sÀkerhetsprotokoll i ordning Àr ett mÄste.

HĂ€r Ă€r en snabb titt pĂ„ vad du ska fokusera pĂ„ – klicka dig vidare till den hĂ€r artikeln för en djupare förklaring.

Fokusera pÄ USB-flashminnesÀkerhet Installera inte onödig programvara AnvÀnd lösenordsÀkerhetsÄtgÀrder Skapa sÀkerhetskopior Vet hur nÀtfiskeförsök ser ut

Slutsats

Framför allt, hĂ„ll dig autentisk: Kommunicera tydligt till dina anstĂ€llda, lita pĂ„ dem att svara intelligent och lĂ€r dig av dem som kan ha olika bakgrund och erfarenheter Ă€n du. Glöm inte de mjuka fĂ€rdigheterna: teamarbete, problemlösande attityder och öppenhet kanske inte dyker upp pĂ„ ett CV, men de Ă€r vĂ€sentliga för en fungerande startarbetsplats – oavsett om det Ă€r modernt eller inte.