Den mörka sidan av digital reklam

Den mörka sidan av digital reklam

Det har gÄtt fyrtio Är sedan den första delen av StjÀrnornas krig serien fÀngslade en generation filmbesökare, men universum som George Lucas byggde i sin fantasi Àr mer relevant nu Àn nÄgonsin.

Under hela serien har publiken sett karaktÀrerna frestas, men i slutet av dagen rotar vi för deras framgÄng. PÄ samma sÀtt har digitala marknadsförare mött nÄgra bekanta och ibland övervÀldigande utmaningar. Vad kan vi göra för att undvika vÀgen till den mörka sidan och istÀllet komma ut som hjÀltar för vÄra kunder? Vi har tagit nÄgra marknadsföringslektioner frÄn Star Wars. Som den hÀr frÄn Yoda:

”Du kan avstĂ„ frĂ„n det trevliga. Jag Ă€r hĂ€r för att sĂ€tta tillbaka dig enligt tidtabellen. ”

Undvik att vara en stormtrooper för automatisering

Maskiner Àr nödvÀndiga för att automatisera och optimera digital reklam i skala med miljarder annonsvisningar som serveras varje vecka och tiotals miljarder möjligheter behandlas varje dag, men mÀnniskor Àr fortfarande en vÀrdefull del av ekvationen.

Programmatisk reklam Àr en automatiserad tjÀnst som gör det möjligt för marknadsförare att köpa reklam baserat pÄ specifik publik och demografi. MÄlgruppsinriktning lÄter marknadsförare fokusera sina meddelanden. Med realtidsbud kan de bjuda per visning. Dessa marknadsföringsstrategier Àr baserade pÄ att anvÀnda maskiner för att köpa reklamutrymme, i motsats till att anvÀnda mÀnniskor. Men att bara anförtro din annonsering till maskiner som Stormtroopers borde inte vara lösningen.

Medan teknik och automatisering Àr avgörande för insamling och bearbetning av data Àr det experterna som gör siffror till insikter och bestÀmmer rÀtt tillÀmpning av data för optimal kampanjprestanda. Förutom avancerade algoritmer behöver marknadsförare individer med överlÀgsen analytisk förmÄga för att maximera datautdata.

Dina ögon kan lura dig; lita inte pĂ„ dem. – Obi wan kenobi

Lita pÄ data

Marknadsförare bör kontinuerligt utvÀrdera, tolka och reagera pÄ insikter frÄn data utöver de sofistikerade algoritmerna som bearbetar de enorma datamÀngderna.

Iterativa digitala reklammetoder innebÀr att man anvÀnder data för att kontinuerligt förbÀttra kampanjens resultat. Med tillvÀxten av automatiserade teknologier förvÀntar sig marknadsförare att realtidsdata driver ROI.

Marknadsförare mÄste lagra data med automatisering och skapa en god cirkel av förfining som möjliggör exakt och effektiv inriktning. Algoritmen kan göra tunga lyft, som att anta den mekaniska delen av processen, men mÀnniskor Àr nyckeln för intelligent analys och beslutsfattande. Analytiker övervÀger ocksÄ problem som maskiner kanske inte kan kÀnna igen, inklusive oförutsedda hÀndelser i verkligheten, sÀsongsmÀssighet och bedrÀgeri.

Genom att lÀmna allt Ät maskinerna riskerar marknadsförare att missa de subtila nyanserna i konsumentbeteendet.

Enligt min erfarenhet finns det inget som heter lycka. – Han Solo

FortsÀtt att prova nya saker

Marknadsförare har inte lyxen att förlita sig pÄ en enda teknik sÄ lÀnge. Saker förÀndras snabbt, frÄn nya produkter till innovativ teknik till kundernas förvÀntningar. Och Àven om det kan vara mycket bekvÀmare för marknadsförare att helt enkelt investera i en fÀrdig programmatisk lösning, Àr sanningen att varje varumÀrkeskampanj har unika mÄl.

Vissa kommer att drivas av medvetenhet, medan andra letar efter specifika ÄtgÀrder, engagemang eller försÀljning. En proaktiv marknadsförare mÄste skapa en anpassad lösning genom att förstÄ deras marknad, tillsammans med de uppgifter de har samlat in. Planera noggrant programmatisk strategi och se till att alla talar samma sprÄk nÀr det gÀller mÀtning.

Utan programmatiska lösningar kan det inte finnas nÄgon balans i styrkan. I slutÀndan Àr det historien om inlösen som kommer att göra digitala marknadsförare till hjÀltar. SlÄss mot stormtroopersna, lita pÄ informationen och var alltid villig att prova nÄgot nytt.

LÀs mer om marknadsföringsstrategier pÄ Tech.Co