Den senaste Fortnite-uppdateringen kommer att lÀmna iPhone- och iPad-anvÀndare

Den senaste Fortnite-uppdateringen kommer att lÀmna iPhone- och iPad-anvÀndare
I korthet: Som ett resultat av den pĂ„gĂ„ende tvisten mellan Apple och Epic Games kommer iOS-enheter med Fortnite installerat inte att fĂ„ den senaste uppdateringen av spelet och kommer att lĂ€mnas kvar framöver. EnhetsĂ€gare som har Fortnite installerat kan fortfarande spela den aktuella versionen (13.40 “Kapitel 2 -SĂ€song 3”) men sĂ€songen Battle Pass-progression fungerar inte, och kommer inte heller att korsa med andra plattformar som har den senaste versionen av spelet.

Efter borttagningen av Fortnite frĂ„n iOS App Store befann sig Fortnite pĂ„ andrahandsmarknaden med sĂ€ljare som begĂ€r enorma premier för iPhones med Fortnite fortfarande installerat. Även dagens listor visar fortfarande sĂ€ljare, nĂ„gra med tusentals bud.

Den senaste utvecklingen i Epic Games och Apple-sagan sĂ€tter en skiftnyckel i planerna för alla som funderar pĂ„ att sĂ€lja sin “sĂ€llsynta” iPhone.

I en FAQ-uppdatering upprepade Epic idag att “Apple blockerar Fortnite-uppdateringar och nya installationer i App Store, och har sagt att de kommer att avsluta vĂ„r förmĂ„ga att utveckla Fortnite för Apple-enheter. Som ett resultat, Fortnites nyligen slĂ€ppta kapitel 2 – sĂ€song 4 uppdatering (v14.00), slĂ€pps inte pĂ„ iOS och macOS den 27 augusti. ” Kort sagt, nĂ€r uppdateringen gĂ„r live kommer Fortnite pĂ„ iOS att lĂ€mnas kvar i version 13.40 “Kapitel 2 – sĂ€song 3” -uppdatering, men med progression pĂ„ sĂ€song 3 Battle Pass stoppas.

Epic pÄpekar ocksÄ att alla som vill spela det uppdaterade spelet pÄ en mobil enhet, det Àr fortfarande tillgÀngligt pÄ Android direkt frÄn Epic, eller kan laddas ner i Samsung Galaxy Store. Google hade ocksÄ tidigare tagit bort appen frÄn Google Play-butiken.

Tillbaka 2014 hÀnde en liknande situation med spelet Flappy Bird. iPhones med det spelet installerade till synes sÄlda för tusentals efter att spelet togs bort frÄn iOS App Store, men vid ytterligare inspektion höjde transaktionerna mÄnga röda flaggor.

Kommer den hÀr uppdateringen att hindra sÀljare frÄn att försöka sÀlja sina Fortnite-installerade iPhones? Antagligen inte. SÄ sent som idag fanns listor markerade som sÄlda, men förhoppningsvis hindrar nyheterna mÀnniskor frÄn att faktiskt bjuda och förlora pengar pÄ dessa meningslösa produkter.

Bildkredit: OpturaDesign