Den senaste Google Maps-funktionen har inget att göra med navigering och vÀgbeskrivning

Den senaste Google Maps-funktionen har inget att göra med navigering och vÀgbeskrivning

Den senaste Google Maps-funktionen har inget att göra med navigering och vÀgbeskrivning i den verkliga vÀrlden.
Google meddelade att utvecklare som vill skapa AR-spel eller traditionella videospel baserat pÄ en verklig miljö kan dra nytta av Google Maps-data för vilken plats som helst pÄ jorden som Google Maps tÀcker.
Utvecklare kommer att ha tillgÄng till 3D-bygggeometrier frÄn stadsmiljöer och kommer att kunna programmera nivÄer och monster med hjÀlp av de inbyggda kartnavigeringsfunktionerna.


Google tillkÀnnagav en helt ny Google Maps-funktion som bokstavligen har spelförÀndrande potential. Det beror pÄ att den nya tekniken kan baseras pÄ de rika datauppsÀttningar som Google anvÀnder för att kartlÀgga alla hörn av vÀrlden, men den kommer inte att anvÀndas för navigering och vÀgbeskrivning. Det frÀmsta syftet med Maps Àr att hjÀlpa dig att komma runt, oavsett hur du reser frÄn punkt A till punkt B. Men Google har kontinuerligt utökat tjÀnsten för att ta med ytterligare funktioner till kartor som hjÀlper dig att upptÀcka nÀrliggande attraktioner, sÄ att du inte mÄste vÀxla fram och tillbaka mellan Maps och en annan app, sÀrskilt pÄ mobilen. Google Àr nu redo att lÄta spelutvecklare anvÀnda Google Maps-data för att skapa augmented reality-spel som Pokemon Go eller faktiska videospel som kan anvÀnda den verkliga topografin i en stad eller region.

Pokemon Go blev snabbt en vÀrldsomspÀnnande sensation för nÄgra Är sedan, och det Àr fortfarande populÀrt bland fans. Att spela det under pandemin Àr kanske inte den bÀsta idén.

Google för nĂ„gra Ă„r sedan lanserade sin egen spellösning för att leva upp verkliga spel, sĂ€ger Google i ett tillkĂ€nnagivande och avslöjar att 10 spel med mer Ă€n 11 ​​spelare varje mĂ„nad har skapats sedan dess.
Framöver kommer alla spelutvecklare som Àr intresserade av Google Maps-data för AR-spel eller traditionella videospel som kan dra nytta av instÀllningar i öppen vÀrld:

VÄr spellösning ger dig flexibilitet att antingen ta med den verkliga vÀrlden i ditt spel eller ta ditt spel ut i den verkliga vÀrlden. Maps SDK för enhet ger dig verktygen för att skapa och anpassa en spelvÀrld baserad pÄ verkliga vÀrldsplatser, medan Playable Locations API hjÀlper dig att hitta de bÀsta platserna för att placera spel i verkligheten. Sedan den första lanseringen har vi lagt till funktioner som Mixed Zoom och Pathfinding för att förbÀttra spelupplevelsen för dina spelare.

Mixed Zoom Àr en funktion som lÄter utvecklare tillhandahÄlla en hög nivÄ av detaljer för omrÄden nÀra spelaren. OmrÄden som ligger lÀngre bort kommer att ha en lÀgre detaljnivÄ. Detta kan minska processbelastningen och förbÀttra batteriets livslÀngd pÄ en mobil enhet.

Pathfinding-funktionen Ă€r baserad pĂ„ Maps navigationsfunktion. Utvecklare kommer att kunna programmera ”monster för att jaga en spelare runt, att flyga ett plan för att lĂ€mna leveranser i ett sĂ€kert hus, att samarbeta om uppdrag genom en futuristisk stad.”

Spelutvecklare kommer att ha all Google Maps data att spela med, inklusive miljoner 3D-byggnadsgeometrier och stadsmiljöer, samt vilken plats i vÀrlden som Google redan har kartlagt.

Även om AR-spel kan verka som det sjĂ€lvklara med hjĂ€lp av denna teknik, Ă€r det faktiskt videospel som kan bli mer spĂ€nnande. TĂ€nk spel som The Last of Us 2, som till stor del Ă€ger rum i Seattle. Att vĂ€cka den typen av en massiv stad till liv kan vara mycket lĂ€ttare att ta fram med verkliga data som Ă€r lĂ€tt tillgĂ€ngliga frĂ„n Google Maps.

Utvecklare som Àr intresserade av att anvÀnda Google Maps-data i sina spel hittar all dokumentation och instruktioner pÄ den hÀr lÀnken.