Den vietnamesiska telefonmakaren Mobiistar lÀmnar enligt uppgift den indiska smarttelefonmarknaden och lÀmnar leverantörer med obetalda avgifter

Den vietnamesiska telefonmakaren Mobiistar lÀmnar enligt uppgift den indiska smarttelefonmarknaden och lÀmnar leverantörer med obetalda avgifter

“Mobiistar har enligt uppgift lĂ€mnat Indien knappt ett Ă„r efter sin debut i landet”

Den Vietnam-baserade smarttelefontillverkaren Mobiistar har enligt uppgift avvecklat sin verksamhet pÄ den indiska smarttelefonmarknaden. ET Telecom rapporterar att majoriteten av varumÀrkets chefer redan har lÀmnat företaget. Dessutom har telefontillverkarens koncernchef Carl Ngo ÄtervÀnt till Vietnam. Noterbart att VD inte ens gav nÄgon information till Mobiistars partners i landet angÄende varumÀrkets verksamhet.

Mobiistar X1 Notch_Sapphire Blue

Rapporten föreslÄr att Mobiistar har lÀmnat Indien efter att dess enda lokala tillverkningspartner, VSun Technologies, slutat tillverka i Indien. Den senare ansökte om konkurs pÄ sin hemmamarknad i Kina den 19 maj och sparkade hela sin personal i Indien samma dag. Detta ledde till störningar i leveranskedjan för Mobiistar i Indien.

Dessutom bekrÀftade rapporten den tidigare finansdirektören för Mobiistar, Ajay Dua, som nyligen lÀmnade varumÀrket, bekrÀftade att företaget hade problem i landet. Han tillade att efter att VSun slutat stödja Mobiistars indiska verksamhet, var koncernchefen i samtal med nÄgra indiska investerare för att samla in pengar till varumÀrket. Men saker verkar inte fungera sÄ bra.

De ET Telecom rapporten nÀmner ocksÄ att Mobiistar Ànnu inte har godkÀnt avgifter för mÄnga av sina marknadsförings- och distributionspartners i Indien. Med hÀnvisning till ett e-postmeddelande frÄn Mobiistars Chief Marketing Officer Anruddha Deb, tillÀgger rapporten att varumÀrket kommer att betala 50 procent av de utestÄende avgifterna till partner efter likvideringen av lagret. Cirka 50 procent av marknadsföringspartnerna för varumÀrket som fortfarande vÀntar pÄ sina betalningar har dock hÀvdat att företaget har slutat kommunicera med dem, tillÀgger rapporten.

Om det Àr sant verkar det som om Mobiistar har gett upp sin indiska verksamhet knappt ett Är efter sin debut i landet. Företagets senaste smartphone i Indien Àr X1 Notch, som lanserades för nÀstan sex mÄnader sedan. Under sin verksamhet pÄ den indiska subkontinenten lanserade telefonproducenten totalt nio smartphones.

Vi har nÄtt ut till företaget för att bekrÀfta att det lÀmnar landet och kommer att uppdatera dig om vi nÄr ett uttalande.