Denna bisarra elektriska cykel kan nÄ 50 miles per timme, och ja, du kommer att kunna köpa den

Denna bisarra elektriska cykel kan nÄ 50 miles per timme, och ja, du kommer att kunna köpa den

Utformningen av fordon som bilar och cyklar har historiskt varit begrÀnsad av det faktum att du mÄste klÀmma in en gaseldad motor nÄgonstans inuti dem. Den senaste pressen för effektiv elkraft har verkligen öppnat dörrarna för designers att göra nÄgra vilda saker med sina fordon, och SOL Motors presenterade bara en ny elcykel som ser helt utlÀndsk ut.

Kallas Pocket Rocket, cykeln har en cylindrisk kropp och nÀstan perfekt symmetrisk rörram. Det ser helt konstigt ut men bekant samtidigt, och det har gott om kraft för att driva sin ryttare.

Enligt SOL Motors Ă€r inte fordonet en e-cykel eftersom “det Ă€r för snabbt” och det Ă€r inte en moped eftersom “det har inga pedaler.” SĂ„ vad Ă€r det? SOL har tagit det ovanliga steget att förklara att det Ă€r det första i en helt ny klass av fordon som det kallar “nopeds.”

Pocket Rocket, som SOL sĂ€ger Ă€r det “perfekta pendlingsfordonet”, finns i tvĂ„ smaker. Den första, kallad Pocket Rocket S, toppar med drygt 30 km / h med sin 6 hĂ€stkraftsmotor och kommer att landa med en prislapp pĂ„ cirka 6 000 USD enligt Designboom. Den andra, som bara heter Pocket Rocket, har en kraftfullare 8,5 hĂ€stmotor och kan nĂ„ hastigheter pĂ„ 50 km / h och kostar 7500 dollar.

Fordonets cigarrformade kaross gör belysning till en ganska enkel affÀr, med en rad LED-lampor fram och ett stort cirkulÀrt rött bromsljus bak. Cykeln har en trio av körlÀgen som inkluderar eco, sport och (humoristiskt) ett hjullÀge.

NÀr du cyklar anvÀnder cykeln regenerativ bromsning för att fylla pÄ sina kraftreserver, men du mÄste sjÀlvklart fortfarande ladda den. För det kan det löstagbara batteriet anslutas till vilket vanligt vÀgguttag som helst, enligt SOL.