Denna lilla gadget kan hitta vad som helst, var som helst i vÀrlden med mobil- och GPS-signal

Denna lilla gadget kan hitta vad som helst, var som helst i vÀrlden med mobil- och GPS-signal

Om du har anvÀnt Tile för att spÄra och lokalisera dina tillhörigheter, vet du att enheten har en betydande nackdel. Det fungerar inte via GPS och det mÄste anslutas via Bluetooth till din smartphone sÄ att du kan hitta de saker du förlorat. Om du behöver en lösning som gÄr en extra mil Àr Locator pÄ bilden nedan exakt vad du har letat efter.

AvtÀckt pÄ IFA 2018 och tillverkat av Huawei, Àr sökaren större Àn en kakelspÄrare. Den har en tjocklek pÄ 17 mm och vÀger 40 g. Men det innehÄller en massa extra antenner som hjÀlper dig att spÄra förlorade enheter (eller mÀnniskor) nÀstan var som helst pÄ jorden.

Förutom Bluetooth stöder enheten 2G, eMTC, NB-IOT, GPS, A-GPS, GLONASS, Galileo och Beidou. 660 mAh-batteriet ger 15 dagars batteritid under spÄrning eller 60 dagar i beredskap. Det Àr ocksÄ IP68-certifierat, vilket innebÀr att det Àr damm- och vattentÄligt sÄ att det kan fortsÀtta att fungera Àven under svÄra förhÄllanden.

Locator stöder ocksÄ nano-SIM-kort och eSIM och kommer med stöd för global roaming. Det betyder att det fungerar nÀstan överallt dÀr det finns en mobil- och GPS-signal. BLE Found-stöd Àr det som kommer att utlösa ett summerlarm pÄ enheten nÀr en ihopparad smartphone Àr inom 10 meter.

Enheten lÄter som den typ av tracker du mÄste tÀnka pÄ om du har vÀrdesaker som mÄste spÄras hela tiden. Huawei tillhandahöll dock inte tillgÀnglighetsinformation för Locator, sÄ du mÄste vÀnta ett tag innan du fÄr din.