Department of Commerce utdelar 600 000 dollar till Fuel Dallas Entrepreneur Center

Department of Commerce utdelar 600 000 dollar till Fuel Dallas Entrepreneur Center

I startvÀrlden kan det vara svÄrt att fÄ kapital utanför kusten. Medan New York och Silicon Valley Ätnjuter en till synes oÀndlig ström av finansiering, mÄste mindre stÀder antingen bootstrap, sjÀlvfinansiera eller verkligen imponera pÄ en VC för att fÄ de pengar de behöver för att överleva. Men ibland gÄr regeringen in och ger dig ett rejÀlt bidrag för att göra din stad till en mer entreprenörsplats. Det Àr Ätminstone det som hÀnde i Dallas.

Dallas Entrepreneur Center har fĂ„tt ett betydande bidrag frĂ„n US Department of Commerces Economic Development Administration (EDA). Bidraget pĂ„ 600 000 dollar kommer att “ge tekniskt stöd till företag i södra Dallas genom att skapa tre nya entreprenörscentra”, som, enligt berĂ€kningar frĂ„n bidragsgivare, kan generera upp till 250 jobb och 1,25 miljoner dollar i privata investeringar.

”Vi berömmer Dallas Entrepreneur Center om deras strategi att stödja lokala företagare nĂ€r de skala sina företag, sĂ€ger Dennis Alvord, bitrĂ€dande bitrĂ€dande sekreterare för regionala frĂ„gor i ett pressmeddelande. “Detta projekt kommer att hjĂ€lpa smĂ„ företag att expandera för att öka södra Dallas ekonomi.”

Detta Àr en sÀrskilt stor investering i Dallas-samarbetsomrÄdet, vilket förhoppningsvis kommer att göra mycket för att stimulera företagarsamhÀllet. De tre nya entreprenörsutrymmena kommer att finnas i södra Dallas, ett nödlidande omrÄde i Texas-staden, och hjÀlpa entreprenörer, nystartade företag och smÄföretag att vÀxa och expandera.

“Detta statliga bidrag Ă€r ytterligare ett stort förtroende för det arbete som DEC gör i södra Dallas”, sa Bowles i en intervju med TechCo. “Vi tror mycket pĂ„ att alla företagare förtjĂ€nar lika möjligheter att lyckas och att fĂ„ chansen att ta en idĂ© och flytta den till ett framgĂ„ngsrikt företag”

Dallas Entrepreneur Center har en lÄng historia av att hjÀlpa Dallas startande grundare och innovatörer. Som en ideell organisation som skapats för att hjÀlpa företagare att vÀxa företag genom utbildning, mentorskap och samhÀlle, har de uppskattat 130 miljoner dollar till Dallas-Fortworth-omrÄdet, enligt en rapport. Dessutom utsÄgs grundaren Trey Bowles nyligen till National Advisory Council on Innovation and Entrepreneurship (NACIE) av USA: s handelsminister Penny Pritzker, vilket kommer att ge Dallas en röst i den nationella diskussionen om entreprenörskap.

Entreprenörscentra

Bidraget gÄr till att starta tre entreprenörscentra i södra Dallas-omrÄdet. HÀr Àr en förklaring av dessa centra, med grundare Trey Bowles:

RedBird Entrepreneur Center

RedBird Entrepreneur Center Àr huvudkontoret för vÄr södra Dallas-expansion. Detta kommer att vara i ett köpcentrum som var en central del av Oak Cliff och förnyas för att Äterigen vara ett centralt nav för medborgarna i södra sektorn.

Detta centrum byggs just nu och kommer vi att planera att vara klara och flyttade in senare i höst. Detta kommer att vara cirka 7000 kvadratmeter och kommer att vara en central plats för medborgare frÄn hela staden att komma, arbeta, fÄ programmeringsutbildning, utbildning, mentorskap och tillgÄng till kapital. Deltagarna kommer ocksÄ att fÄ sÀrskilt stöd genom ett datorklassrum som kommer att anvÀndas för att lÀra ut kodning och andra datorkunskaper för entreprenörer, medborgare och studenter i samhÀllet.

University of North Texas Dallas (Entrepreneur Center at UNTD):

University of North Texas Dallas ligger i södra Dallas och finns tillgÀngligt frÄn DART-spÄrvÀgen. Vi kommer att bygga ett utrymme pÄ campus som frÀmst kommer att göras tillgÀngligt för studenter med tillfÀllig tillgÄng till lokalsamhÀllet ocksÄ.

Paul Quinn College (Entreprenörscenter vid Paul Quinn College):

Paul Quinn College Àr en HBCU (historiskt svart college och universitet) som vi har samarbetat med. Detta centrum kommer att bygga ut en del av sitt campus för att stödja entreprenörscentret och vi tittar pÄ lÄngsiktiga mÄl att flytta entreprenörscentret ut ur skolan till en annan plats pÄ campus som alla frÄn lokalsamhÀllet kan nÄ.

LÀs mer om Dallas start-ekosystem pÄ TechCo