Det Àr dÀrför du inte kan anvÀnda Alexa för att ringa 911

NÀstan 130 000 personer bad Alexa att förklara vad 'Fortnite' Àr 2018

Amazons svit av hÄrdvaruprodukter som drivs av dess virtuella assistent Alexa anvÀnds för allt frÄn att spela musik till att styra olika aspekter av en anvÀndares anslutna hem, berÀtta vÀdret och mer.

Amazon och tredjepartsutvecklare lĂ€gger ocksĂ„ till nya “fĂ€rdigheter” hela tiden i Alexas redan imponerande bibliotek. Men vad mĂ„nga kanske inte vet Ă€r en viktig begrĂ€nsning för assistenten – nĂ„got Alexa inte kan göra, Ă„tminstone inte just nu, Ă€ven om en anvĂ€ndares liv kan bero pĂ„ under vissa omstĂ€ndigheter. Vi pratar naturligtvis om att kunna ringa 911.

MĂ„nga konsumenter kunde lĂ€tt ha befunnit sig i skor som nĂ„gon som Bridget Taylor, en 62-Ă„ring frĂ„n Jonesboro, Arkansas, som tidigare i Ă„r föll efter att ha kommit ut ur badkaret. Hennes mobiltelefon var inte inom rĂ€ckhĂ„ll, och hon undrade om hon kunde skrika för Alexa att ringa 911. Wall Street Journal, som berĂ€ttade om avsnittet, Ă€r ute med en artikel i dag som förklarar varför smarta högtalare frĂ„n Amazon, Google och andra – som anvĂ€nds i cirka 20 miljoner hem i USA – stĂ„r inför ett antal reglerings- och tekniska utmaningar för att kunna göra nödsituationer samtal.

För det första kan pappersnoterna vara tillförlitligt pÄ internet, liksom vikten av att sÀnda exakt platsinformation och ett Äteruppringningsnummer för rÀddningspersonal.

“De flesta högtalare erbjuder endast enkelriktade samtal och har inte samma GPS-data i realtid som smartphones gör,” sĂ€ger WSJ anteckningar. ”Till och med att skicka 911 uppringningsplatsdata frĂ„n mobiltelefoner har visat sig vara utmanande eftersom mycket av landets 911-infrastruktur utvecklades kring fasta telefoner.

“Att skapa förmĂ„gan att ringa 911 frĂ„n en smart högtalare skulle krĂ€va en extra mĂ„nadsavgift pĂ„ 911 som kunder eller teknikföretag skulle behöva betala för att stödja infrastruktur för nödsamtal. Nuvarande 911 tillĂ€ggsavgifter varierar beroende pĂ„ stat eller land, men varierar vanligtvis mellan 0,25 och 3,00 dollar och ingĂ„r i konsumenternas trĂ„dlösa och fasta telefonrĂ€kningar. “

Tidningen rapporterar vidare att enligt en Amazon-taleskvinna kan företagets Echo Connect ringa nödsamtal eftersom det kan kopplas till fasta telefoner eller andra hemtelefontjÀnster. Standard Echo och Echo Dot kan dock inte.

Dan Henry, chef för regeringsÀrenden vid 911-industrigruppen National Emergency Number Association, berÀttade för WSJ han stöder att lÀgga till nödsamtal till smarta högtalare endast om enheterna kan ge platsinformation och ett Äteruppringningsnummer.