Det enda som Àr vÀrre Àn Googles jÀtte Pixel 3 XL-hack Àr att dölja det

Glöm Pixel 3 Lite, Google rabatterade bara Pixel 3 och Pixel 3 XL

MÄnaders lÀckor av Pixel 3 och Pixel 3 XL nÄdde en kokpunkt i september nÀr en leverans av prototyper pÄstÄs stulna, sÄldes pÄ den svarta marknaden och sedan granskades av östeuropeiska bloggare. Som ett resultat fanns det nÀstan inga överraskningar kvar tidigare i veckan nÀr Google Àntligen presenterade sina tredje generationens Pixel-telefoner under ett medieevenemang i New York City. Vi visste hur Pixel 3 och Pixel 3 XL sÄg ut, vi visste hur imponerande deras nya kamera skulle vara och vi visste nÀstan alla deras nya funktioner. Vi visste ocksÄ att den större Pixel 3 XL skulle ha ett stort hack högst upp pÄ skÀrmen, men vi tror inte att nÄgon helt uppskattar hur massivt hacket Àr pÄ Googles nya Pixel-phablet tills vi fick hÀnderna pÄ telefonen det hÀr förflutna Tisdag.

Jag delade nĂ„gra inledande tankar och hands-pn Pixel 3 och Pixel 3 XL-intryck tidigare i veckan efter att ha spenderat lite tid med bĂ„da de nya telefonerna. De Ă€r fantastiska nya telefoner som visar det bĂ€sta av vad Android har att erbjuda 2018 och 2019, och de kommer utan tvekan att vara mycket populĂ€ra bland hardcore Android-fans som vill ha tillgĂ„ng till en “ren” Android-upplevelse och snabba programuppdateringar. Med det sagt finns det en sak som mĂ„nga hardcore Android-fans kommer att ogillar om bĂ„da de nya Pixel-telefonerna: Deras skĂ€rmar.

SkĂ€rmarna pĂ„ bĂ„da de nya Pixel 3-enheterna Ă€r ljusa och levande, men deras design Ă€r störande – var och en av olika skĂ€l. PĂ„ den mindre Pixel 3-telefonen fĂ„r de tjocka fula ramarna över och under skĂ€rmen att telefonen ser ut som en relik frĂ„n det förflutna. Den större Pixel 3 XL har en lite modernare “all-screen” -design, men den har ocksĂ„ den mest massiva hack jag nĂ„gonsin har sett pĂ„ en smartphone. Android-fanboys som i sig hatar allt som rör Apple kommer definitivt inte att gilla det. NĂ€r allt kommer omkring var det Apple som populariserade den hĂ€r typen av skĂ€rmhack med förra Ă„rets iPhone X och Ă„rets iPhone XS.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

Jag kommer att tillbringa mycket tid i min djupgÄende Pixel 3 XL-recension och diskutera det massiva hacket högst upp pÄ skÀrmen, men det finns en anledning till att jag ville ta upp det under tiden. Efter avslöjandet av Pixel 3 XL tidigare i veckan upptÀcker mÀnniskor att det finns ett sÀtt att inaktivera skÀrmskÄran pÄ Pixel 3 XL sÄ att hela den övre delen av skÀrmen hÄlls svart. Med det hÀr alternativet aktiverat i telefonens utvecklarinstÀllningar ser telefonens skÀrm ut som i den presenterade bilden högst upp i detta inlÀgg istÀllet för att strÀcka sig till det övre vÀnstra och högra hörnet.

Gömmer Pixel 3 XL-hacken en bra idé för mÀnniskor som hatar Googles förstÀrkning av Apples iPhone X-design? Nej, det Àr det inte. Faktum Àr att det enda som fÄr Pixel 3 XL att se sÀmre ut Àn vad det gör med det enorma hacket gömmer det.

MĂ„nga Android-leverantörer som kopierar Apples iPhone X-design – och det finns dussintals av dem – erkĂ€nner det faktum att inte alla smartphone-anvĂ€ndare vill ha en skĂ€rm med ett hack. För att tillgodose dessa anvĂ€ndare erbjuder mĂ„nga leverantörer ett alternativ som Google att dölja hacket genom att göra skĂ€rmen svart pĂ„ vardera sidan om utskĂ€rningen. Men i stĂ€llet för att helt slösa bort all den skĂ€rmfastigheten och katapultera sina telefondesigner tillbaka till 2015 anvĂ€nder de utrymmet pĂ„ sidorna av hacket för att visa saker som mottagning, batteri, en klocka och aviseringsikoner. NĂ€r du gömmer hacket pĂ„ Pixel 3 XL brĂ€nns emellertid allt utrymme och telefonen ser ut som en design direkt frĂ„n 2015. Det ser ut som … ja … Pixel 3.

Googles skÀrmhack pÄ Pixel 3 XL Àr verkligen stort och ful, men du bör förbereda dig för att bara hantera det om du planerar att köpa den hÀr telefonen. SÄ illa som det ser ut Àr alternativet sÄ mycket vÀrre.