Det finns en ny kodskola som kommer till Maine

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Tre Maine-organisationer tar med sig en framgÄngsrik kodskola till Maine i ett försök att öka allmÀnhetens tillgÄng till utbildningsmöjligheter kring programvara och webbutveckling och öka arbetsgivarnas tillgÄng till kvalificerade utvecklare.

Tidigare denna vecka meddelade Venture Hall, Thomas College och Project Login att de hade tecknat ett avtal med Seattle-baserade Kod stipendiater att starta ett pilotprojekt i Maine för att undervisa programutvecklingskurser.

Piloten, som kommer att lanseras i sommar, kommer att anvĂ€ndas för att bestĂ€mma en “produktmarknadspassning” med Maine och Maine-arbetsgivare som vill öka sina anstĂ€lldas kodningsförmĂ„ga, enligt Mike Sobol, VD för Venture Hall.

“Att möta arbetarnas efterfrĂ„gan och arbetsgivarnas intressen tillsammans kommer att göra lanseringen av hela Code Fellows-programmet till Maine framgĂ„ngsrikt och hĂ„llbart,” sa Sobol.

De första tvÄ kod 101-klasserna kommer att hÄllas den 10 juni pÄ Thomas College i Waterville och den 11 juni pÄ Cloudport i Portland. Den första endagskursen Àr $ 93,83 och personer kan registrera sig pÄ webbplatsen Venture Hall.

Tanken framöver Àr att arbeta med arbetsgivare och andra institutioner för att fÄ dessa inledande kodningskurser och införa mer fördjupade kurser i hela staten. SÄ smÄningom förutsÀtter vi att piloten Àr en framgÄng, kommer projektet att söka statlig certifiering för att bli en vinstdrivande utbildningsorganisation sÄ att den kan erbjuda hela lÀroplanen för Code Fellows, inklusive kurser 201, 301 och 401 pÄ avancerad programvaruutveckling.

“Vi tror pĂ„ kraften i en kodningsutbildning och vad det betyder för Maines arbetskrafts framtid och Maines innovationsekosystem”, sĂ€ger Laurie Lachance, president för Thomas College i Waterville. “Vi tror att den hĂ€r typen av program kan vara ett viktigt verktyg för arbetstagare att utveckla nya fĂ€rdigheter och för arbetsgivare att erbjuda de anstĂ€llda nya sĂ€tt att fĂ„ den utbildning och fĂ€rdigheter de behöver för att utvecklas och vara en del av företagets framgĂ„ng.”

Code Fellows grundades i Seattle 2013 för att ta itu med ett vanligt problem i Maine: arbetsgivare har svĂ„rt att anstĂ€lla tillrĂ€ckligt med kvalificerade utvecklare. Hittills har 750 personer gĂ„tt igenom hela lĂ€roplanen för Code Fellows. Organisationen rapporterar att 80 procent av dessa akademiker anstĂ€lldes “in-field” efter en genomsnittlig arbetssökning pĂ„ 11,5 veckor och en genomsnittlig startlön pĂ„ mer Ă€n 72 000 $. Kandidater, av vilka hela 77 procent inte hade nĂ„gon professionell kodningsbakgrund nĂ€r de startade programmet, har oftast hittat jobb som mjukvaruutvecklare, back-end-utvecklare, webbproducenter, full-stack-utvecklare och mjukvaruutvecklingsingenjörer, enligt organisationen .

“Genom att erbjuda branschledande lĂ€roplan för att skapa professionella utvecklare pĂ„ nĂ„gra mĂ„nader – inte Ă„r – finns det en enorm möjlighet att stödja framgĂ„ngen för Maine-arbetsgivare och Maine-arbetare under mĂ„nga Ă„r framöver”, sĂ€ger Mitchell Robertson, VP för Code Fellows.

LÀs mer om Maine start-ekosystem hÀr pÄ Tech.Co

InlÀgget Ny kodskola som kommer till Maine dök upp först pÄ Maine Startups Insider.