Det hÀr Àr det dumaste pÄ Microsofts nya bÀrbara dator

Det hÀr Àr det dumaste pÄ Microsofts nya bÀrbara dator

Microsoft har en ny bÀrbar dator. Det heter Surface Laptop, och det verkar göra mÄnga saker bra. Det Àr i grunden en andlig eftertrÀdare till MacBook Air, men mer udda eftersom den finns i olika fÀrger och har tyg pÄ tangentbordet.

TyvÀrr tog Microsoft sin ganska snygga bÀrbara dator ut bakom vedskuren och mördade den med ett sÀrskilt dumt val: det finns ingen USB-C-port.

Microsoft valde att gÄ med sin egen magnetiska laddare, en USB-A-port, en miniDisplayPort och ett hörlursuttag. Apple lammades (och med rÀtta) för bristen pÄ portar pÄ sin nya MacBook, men Ätminstone hade den en förklaring: USB-C Àr framtiden, dÀrför kommer vi bara att hÄlla fast USB-C-portar pÄ vÄr futuristiska bÀrbara dator .

Microsofts tillvÀgagÄngssÀtt verkar bara vara att ge ett styvt lÄngfinger till sunt förnuft.

USB-C Ă€r framtiden. Det Ă€r inte den enda porten du behöver just nu – chansen Ă€r att du fortfarande har en hel massa saker som anvĂ€nder USB-A – men det Ă€r en fantastisk standard för framtiden. Porten Ă€r liten, du kan ansluta den Ă„t bĂ„da hĂ„llen och den Ă€r otroligt kraftfull. Du kan anvĂ€nda den för att ladda enheten, du kan anvĂ€nda den för att ansluta en bĂ€rbar dator till en bildskĂ€rm och ladda den med bara en kabel. Du kan anvĂ€nda samma kabel som du anvĂ€nder för att ladda din telefon för att ladda din bĂ€rbara dator.

Ännu bĂ€ttre, med hjĂ€lp av USB-C för laddning fĂ„r mĂ€nniskor val över laddare. Jag har anvĂ€nt en liten USB-C-laddare för min bĂ€rbara dator i flera mĂ„nader nu, och det kĂ€nns verkligen som framtiden. Kommer du ihĂ„g nĂ€r mobiltelefoner tidigare hade egna laddare, och dĂ„ bytte alla till microUSB och vĂ€rlden blev en bĂ€ttre plats? Det Ă€r vad som ska hĂ€nda med bĂ€rbara datorer, men Microsoft vill uppenbarligen inte vara en del av det.

Under det utbildningsfokuserade evenemanget sa Microsoft att Surface Laptop skulle vara “lika bra pĂ„ examensdagen som dag ett.” NĂ€r USB-C infiltrerar bĂ€rbara hĂ„rddiskar, projektoranslutningar, flashenheter och telefonkablar kommer Surface Laptop-toting-studenter att vara kvar. Det Ă€r motsatsen till vad Microsoft vill, och jag förstĂ„r bara inte.