Det hÀr Àr programvaruupplevelsen som kommer att driva Samsungs hopfÀllbara smartphone

Ny rapport kan avslöja lanseringsdetaljer för Samsungs Galaxy S10 och Galaxy F

Förra mÄnaden presenterade Samsung en massa nya saker de jobbar med, inklusive de nya Infinity-skÀrmarna som skapats för Galaxy S10 och en hopfÀllbar telefon. Företaget gav oss ocksÄ en snabb förhandsgranskning av sin första hopfÀllbara telefon. Men Samsung tog sig tid att avslöja programvaruupplevelsen den skapade för nÀsta generation mobila enheter, inklusive den kommande hopfÀllbara handenheten. Samsung utvecklar uppenbarligen inte programvaran för sina Android-enheter, men det anpassar anvÀndargrÀnssnittet som ligger ovanpÄ det. Företagets nya grÀnssnitt kommer att kallas One UI framÄt, och Samsung slÀppte precis en video för att visa upp den.

Om du tittade pÄ SDC18-nyckeln i november, kommer följande video att se ganska bekant ut. Det beror pÄ att det Àr samma klipp som Samsung visade pÄ scenen. Det Àr ett kort klipp som ska kortfattat förklara Samsungs nya UI-designfilosofi.

Samsung gÄr efter ett enkelt anvÀndargrÀnssnitt som betonar verktyget. Ett anvÀndargrÀnssnitt bör placera viktig information i centrum och erbjuda anvÀndarna enklare sÀtt att interagera med innehÄllet pÄ skÀrmen, oavsett om det Àr meddelanden, menyer eller appar. Det nya anvÀndargrÀnssnittet har bÄde ett ljust och ett mörkt lÀge samt nya designlinjer. Samsung-anvÀndare kommer snabbt att mÀrka anvÀndargrÀnssnittsÀndringarna jÀmfört med deras nuvarande upplevelse.

Det bÀsta med ett anvÀndargrÀnssnitt Àr att det inte bara levereras pÄ nya enheter som de kommande Galaxy S10-telefonerna eller den hopfÀllbara telefonen Galaxy F. Samsung överför det till alla telefoner som kommer att uppdateras till Android 9.0 Pie. Det förklarar förmodligen varför Samsung tog sÄ lÄng tid att lÀgga upp videon ovan pÄ YouTube. Pie finns redan i beta för anvÀndare av Galaxy S9 och Note 9, komplett med ett anvÀndargrÀnssnitt pÄ toppen. De slutliga Pie-uppdateringarna för Samsungs 2018-flaggskeppstelefoner ska slÀppas under de kommande mÄnaderna.