Det hÀr Àr vÄrt bÀsta utseende hittills pÄ Nokia-flaggskeppet som vi har vÀntat pÄ

Nokia 9 PureView-pris och slÀppdatum kanske Àntligen har lÀckt ut

I nÀstan tvÄ Är har vi hört detaljer om en mytisk Nokia 9-flaggskeppstelefon som skulle tÀvla direkt mot liknande avancerade telefoner frÄn tÀvlingen, inklusive de senaste iPhone-, Galaxy S-, Galaxy Note- och OnePlus-telefonerna. Men HMD Global lanserade aldrig en, trots vad rykten sa. Vi har fortfarande ingen aning om nÀr Nokia 9 kommer, men en ny lÀcka ger ett nytt nytt parti av Nokia 9-renderingar som visar flaggskeppstelefonen och dess bakre kamera med fem linser.

Följande bilder och video kommer frÄn de vanliga kÀllorna för CAD-baserade renderingar, inklusive @OnLeaks och 91mobiler, och de avslöjar till synes den pÄstÄdda designen av Nokias kommande flaggskepp.

Telefonen Ă€r tĂ€nkt att ha en helskĂ€rmsdesign, med en generös 5,9-tums skĂ€rm med ett bildförhĂ„llande pĂ„ 18: 9 och ganska stora topp- och bottenramar. Åtminstone finns det inget hack pĂ„ toppen.

PÄ baksidan har vi den vÀlbekanta fem-linsen Zeiss-mÀrkta kamerainstÀllningen som vi sÄg i tidigare lÀckor, Àven om det Àr oklart om detta kommer att vara en PureView-mÀrkt kamera.

Det finns ingen fingeravtryckssensor pÄ baksidan eftersom den förmodligen placeras under skÀrmen, en funktion som Àr ganska i linje med vad olika andra Android-flaggskepp har att erbjuda. Telefonen har inget hörlursuttag heller, vilket nu Àr normen för moderna smartphones tack vare Apple. Nokia 9 har ocksÄ en enda USB-C-port pÄ botten.

Andra specifikationer inkluderar en Snapdragon 845-processor, 8 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme och ett 4 150 mAh-batteri. Men telefonen kanske inte startar förrĂ€n i början av 2019, 91Mobiler sĂ€ger, vilket skulle innebĂ€ra att Nokia kan dra ett nytt drag som det gjorde med Nokia 8 Sirocco förra Ă„ret – Jag kritiserade Sirocco-flaggskeppet tillbaka pĂ„ MWC tidigare i Ă„r för att lansera med ett förĂ„ldrat chip.

Som sagt, Nokia-telefoner Àr populÀra Àven om den gamla Nokia inte gör dem lÀngre. HMD Global erbjuder anstÀndig Android-hÄrdvara över olika prispunkter, en nÀra Android-upplevelse, samt en garanti för att ge snabba Android-uppdateringar nÀr nya versioner av operativsystemet slÀpps.