Det hÀr kan vara hur Apple slÄr av hacket pÄ sina nya iPhones

NÄgon kanske Àntligen har kommit fram till hur man ÄtgÀrdar ramdroppsproblemet pÄ iPhones

Samsung tidigare i veckan retade en hackfri Galaxy S10 pÄ hela skÀrmen genom att visa en spÀnnande A8-enhet med en skÀrm med ett hÄl nÀra toppen. Det hÄlet skulle göra det möjligt för selfie-kameran att ha en fri vy utan behov av ett skÄr. Samsung har nyligen beslutat att lansera nya smarttelefonfunktioner pÄ mellanklassenheter snarare Àn flaggskepp, sÄ företagets A8-teaser Àr inte förvÄnande. Men Samsung Àr inte det enda företaget som arbetar med att bli av med hacket. Apple tidigare i veckan beviljades ett patent som beskriver teknik som skulle anvÀndas för att borra hÄl genom skÀrmar sÀkert, vilket eliminerar behovet av det hack som för nÀrvarande finns pÄ iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max.

Först upptÀcktes av hollÀndsk blogg MobielKopenhar patentet titeln Elektroniska enhetsdisplayer med hÄl för att rymma komponenter och arkiverades i juni 2016, lÄngt innan enheter pÄ hela skÀrmen blev en sak. Naturligtvis börjar smarttelefontillverkare planera nya enheter Är i förvÀg, sÄ detta borde inte bli sÄ mycket överraskande.

Patentet innehÄller inte ens bilder som pÄminner nÄgon om den nu ikoniska iPhone X-designen som Android-telefontillverkare kopierade i Är. Men Apple gör det klart att syftet med denna teknik Àr att öka skÀrm-till-kropp-förhÄllandet för enheter utan att ta bort nödvÀndiga framÄtvÀnda funktioner som en kamera. Samtidigt betonar Apple vikten av att borra hÄlen utan att skada de olika lagren pÄ skÀrmen.

Elektroniska enheter innehÄller ofta skÀrmar. Till exempel kan bÀrbara datorer, mobiltelefoner, surfplattor och stationÀra datorer innehÄlla skÀrmar. Enheter som dessa kan ocksÄ innehÄlla komponenter som kameror.

Det kan vara utmanande att utforma en elektronisk enhet som innehÄller en skÀrm och en komponent som en kamera. Om försiktighet inte iakttas kan skÀrmarna vara större Àn önskat för att rymma kamerafönster, kameror kan krÀvas för att ta emot ljus genom transparenta lager av material som Àr tjockare Àn önskat, en skÀrmtjocklek kan begrÀnsa tillgÀngligt utrymme för montering av en kamera i en enhet eller andra oönskade kompromisser kan göras som försÀmrar enhetens estetik och enhetens prestanda.

Apple kanske inte har ett eget dotterbolag som Samsung har, men patentet visar att Apple arbetar med att borra ett hÄl genom skÀrmen utan att pÄverka dess integritet, funktionalitet eller utseende.

HÄlet kan formas med hjÀlp av borr- och brytningsoperationer. Ett borrverktyg kan anvÀndas för att borra ett ringformigt spÄr i det första substratskiktet. Ett tunnat ringformigt omrÄde kan bildas inuti spÄret. Det ringformiga tunnade omrÄdet kan sprickas för att frigöra en skivformad del av det första substratskiktet och dÀrigenom bilda hÄlet. En tÀtningsring kan omsluta hÄlet för att dÀmpa bildskÀrmens substratskikt under borrning. KolonnavstÄndsstrukturer kan utformas pÄ en del av ett skÀrmsubstrat som överlappas av hÄlet.

Som med alla patent Àr det oklart om Apple kommer att anvÀnda tekniken för att fÄ sina leverantörer, inklusive Samsung, skapa iPhone-skÀrmar med hÄl i dem för kameran och sensorerna. Och med tanke pÄ att Apple gick med en design för alla senaste iPhone-versioner tycks det tyder pÄ att tekniken bakom borrning av hÄl i skÀrmarna mÄste förfinas ytterligare innan Apple Àr villig att anta det. Men patentet bevisar att iPhone-tillverkaren inte Àr klar med att göra smartphone-designen perfekt och att hacket bara kan vara en tillfÀllig kompromiss. Observera att vÀrldens frÀmsta Apple-insider rapporterade förra Äret att Apple kan ta bort hacket frÄn sina iPhone-design redan nÀsta Är.

Vi kommer ocksĂ„ att pĂ„peka att vi för nĂ„gra veckor sedan lĂ€rde oss att iPhone-kameraleverantören Largan kan arbeta med en teknik som gör det möjligt att belĂ€gga selfie-kameralinser i “ren svart” sĂ„ att deras placering högst upp pĂ„ skĂ€rmen inte skulle ‘ t Ă€r sĂ„ uppenbart. Det Ă€r den typen av teknik som kan kopplas en dag med den typ av skĂ€rmar som Apple beskriver i detta patent, och som Samsung redan retar för sina kommande telefoner.