Det kan finnas en het ny iPhone 8-funktion som vi inte sÄg komma

Enorm lÀcka avslöjar iPhone 8-formfaktor och exakt hur Apple kommer att eliminera hemknappen

Apple har aldrig gjort en iPhone med utbyggbart lagringsutrymme eller dubbelt SIM-stöd. Medan vi förmodligen aldrig kommer att se Apple tillÄta microSD-lagring pÄ en iPhone eftersom det dramatiskt skulle pÄverka iPhone ASP: er, kan företaget erbjuda oss en dubbel SIM-iPhone i en inte sÄ avlÀgsen framtid.

Flytten kan lĂ„ta kontraintuitivt med tanke pĂ„ de saker som Apple nyligen har gjort med sin iPhone-linje. Apple vill minska antalet portar och andra öppningar pĂ„ iPhone av nĂ„gra anledningar, inklusive vattenresistens. För att inte tala om att det interna utrymmet Ă€r en högt vĂ€rderad vara för iPhone, som blir smalare och mer kompakt med tiden. SĂ„ att lĂ€gga till stöd för ett andra SIM-kort lĂ„ter osannolikt. ÄndĂ„ finns det ett helt nytt patent som indikerar att Apple har studerat frĂ„gan, och företaget kan ha ett smart sĂ€tt att ta bort det.

USPTO patent nr 9 521 563 tilldelades Apple pÄ tisdag och det beskriver en System, apparater och metod för att kontrollera Ätkomst till flera antenner i mobila enheter som har flera SIM-kort.

Som det Àr fallet med nÄgot annat patent, bevisar denna nyligen upptÀckta dokumentation bara att Apple har undersökt just denna teknik. Men det betyder verkligen inte att iPhone 8 kommer att ha dubbelt SIM-stöd nÀsta Är. Med detta sagt skulle dubbelt SIM-stöd vara en mycket tilltalande funktion för den kommande iPhone pÄ mÄnga marknader.

Vad som Àr intressant med patentet Àr att det verkar indikera att denna typ av dual SIM-teknik, inklusive signalbehandling och prioritering, kan behövas i framtiden för att hantera nya och till och med traditionella kommunikationsstandarder.

”TrĂ„dlösa kommunikationssystem vĂ€xer snabbt i anvĂ€ndning. Vidare har den trĂ„dlösa kommunikationstekniken utvecklats frĂ„n röstkommunikation till att Ă€ven omfatta överföring av data, sĂ„som Internet och multimediainnehĂ„ll, ”lyder patentet. ”NĂ€r trĂ„dlösa kommunikationssystem utvecklas tenderar successiva generationer av trĂ„dlös kommunikationsteknik att utvecklas. Antagande av en ny generation trĂ„dlös teknik kan vara en gradvis process, under vilken en eller flera tidigare generationer av en liknande teknik kan samexistera med den nya generationens teknik, t.ex. under en tidsperiod tills den nya generationens trĂ„dlösa teknik Ă€r helt utplacerad . ”

Betyder det att Apple ser en framtid dÀr 5G och 4G kommer att anvÀndas för att hantera olika typer av trÄdlös kommunikation? Vi kan bara spekulera, eftersom nÀsta generations kommunikationsstandarder inte ens Àr hÀr. Apple erkÀnner dock fortfarande att du kanske vill anvÀnda ett SIM-kort för personlig kommunikation och ett separat för jobbet.

“Vissa mobila enheter har möjlighet att anvĂ€nda flera SIM-kort (abonnentidentifieringsmoduler), till exempel att tillĂ„ta anvĂ€ndare att upprĂ€tthĂ„lla olika trĂ„dlösa tjĂ€nster, till exempel för affĂ€rs- och personligt bruk”, sĂ€ger patentet.

Vad som Àr Ànnu mer intressant att notera Àr att patentet inlÀmnades först i mitten av april 2015, sÄ vad som helst med dubbla SIM-tekniker som Apple lagar mat mÄste vara ganska nytt.

Slutligen kommer vi ocksÄ att pÄpeka att Apple har ryktats ett tag nu för att planera att ersÀtta det fysiska SIM-kortet med virtuella SIM-kort. Det har inte hÀnt Ànnu, men om det Àr pÄ vÀg för framtida iPhones kan Apple erbjuda alla potentiella iPhone-kunder dubbelt SIM-stöd utan att oroa sig för att anvÀnda extra utrymme i telefonen för ett extra SIM-kort.

Patentet noterar ocksĂ„ den föreslagna eSIM-tekniken i ritningar, som föreslĂ„r att telefonen kan ha ett vanligt fysiskt SIM-kort och ett elektroniskt SIM-kort som fungerar tillsammans. Apple förklarar att eSIM kan vara antingen lödda eller borttagbara, och hĂ€nvisar till dem som smartkort. ”Var och en av smartkorten 310 kan innehĂ„lla komponenter sĂ„som en processor och ett minne; instruktioner för att utföra SIM / eSIM-funktioner kan lagras i minnet och köras av processorn, sĂ€ger Apple.