Det ser ut som att “pedo” -tweet frĂ„n Elon kanske bara har startat en rĂ€ttegĂ„ng

Det ser ut som att

IgĂ„r kom Elon Musk in i en liten Twitter fram och tillbaka med Drew Olanoff (@yoda) över varför grottforskaren Elon tidigare hade basat med en sĂ€rskilt otĂ€ck tweet hade inte vidtagit rĂ€ttsliga Ă„tgĂ€rder mot honom. NĂ€stan som om Elon antyder “tror du inte att de saker jag skrev inte var sanna, skulle han ha vĂ€ckt en rĂ€ttslig utmaning mot mig?”

Tja, det visar sig – att dykaren kan vara redo att göra just det.

Den brittiska grottforskaren Vernon Unsworth, som hjÀlpte till i försöket förra mÄnaden för att rÀdda det thailÀndska ungdomsfotbollslaget frÄn en grotta, förbereder ett civilrÀttsligt klagomÄl mot förtal mot Teslas verkstÀllande direktör. Det Àr enligt ett brev daterat 6 augusti frÄn Unsworths advokat till CNBC.

Notera datumet för det senare, som föregÄs av nÄgra veckors Elons utbyte pÄ Twitter igÄr:

BildkÀlla: CNBC

FrĂ„n en rapport frĂ„n CNBC idag hade Musk sprĂ€ngt Unsworth pĂ„ Twitter efter att dykaren ”kritiserade sin miniubĂ„tplan för att rĂ€dda det fĂ„ngade laget. Det berĂ€ttade grottforskaren CNN i juli som miniubĂ„ten Musk byggde “hade absolut ingen chans att arbeta.”

“Tesla och SpaceX VD ber om ursĂ€kt, men tog upp kontroversen igen tisdag genom att twittra” det Ă€r konstigt att han inte har stĂ€mt mig? Han erbjöds gratis juridiska tjĂ€nster. ‘ Unsworths advokat kallade Musks tweets “falska och förtalande” i brevet. Han uppmanade Musks juridiska rĂ„dgivare att kontakta honom för att undvika tvister och korrigera de pĂ„stĂ„dda falska uttalandena. ”

Detta Àr en av vad som har blivit en rad sjÀlvförvÀntade olyckor som Elon har Ästadkommit under de senaste veckorna, och alla tillsammans tagit emot en framtrÀdande tÀckning i The New York Times, som vi rapporterade hÀr.

I den intervjun som han gav till Grey Lady, avslöjade bland annat Elon att han var ganska kantad pĂ„ det senaste, till och med erkĂ€nde att han ibland mĂ„ste ta Ambien för att somna och att han tillbringade sin 47-Ă„rsdag i juni fast pĂ„ jobbet. NĂ„got av det som ocksĂ„ verkade förvirrande Ă€r den vilda fram-och-tillbaka-karaktĂ€ren i hans karriĂ€r pĂ„ senare tid, som inkluderade en ut-frĂ„n-ingenstans-tweet om att ta Tesla privat, och sedan de senaste dagarna sĂ€ga vad som uppgick till “never mind.”