Det ser ut som om Samsungs nya One UI gömde nÄgra hemliga Galaxy S10-detaljer

En bÀsta insider retade

Samsungs nya Galaxy F-smartphone med en vikbar formfaktor och en skĂ€rm som faktiskt viks i hĂ€lften Ă€r stadens samtal just nu. Det Ă€r naturligtvis vettigt, eftersom Samsung precis presenterade sitt nya One UI under sin SDC 2018-huvudpresentation igĂ„r. Det förnyade grĂ€nssnittet ser mycket ut som “Samsung Experience” -grĂ€nssnittet som redan finns pĂ„ alla Samsungs telefoner, men det har nĂ„gra viktiga justeringar som gör det mer anvĂ€ndbart pĂ„ en större skĂ€rm. Du vet, som den vikbara 7,3-tums OLED-panelen som finns pĂ„ Galaxy F nĂ€r den startar nĂ€sta Ă„r.

Det Àr uppenbarligen vettigt att det finns gott om hype kring Galaxy F. 2018 har varit det trÄkigaste Äret pÄ rekordstoppen pÄ Samsungs smarttelefonsortiment, sÄ folk Àr glada att se nÄgot nytt frÄn företaget. Som vi Àr sÀkra pÄ att ni alla kommer ihÄg var Galaxy S9, Galaxy S9 + och Galaxy Note 9 i huvudsak kolkopior av sina föregÄngare, men med mindre speciella stötar.

Men som vi sa i vÄr förhandsgranskning innan Samsungs nya vikbara telefon retades pÄ SDC, kommer inte första generationens Galaxy F att vara vÀldigt spÀnnande i verkligheten. NÀr du vÀl har kommit förbi nyheten med en hopfÀllbar surfplatta kommer tjockleken, de massiva ramarna och det speciella bildförhÄllandet att bli tröttsamt mycket snabbt. Tack och lov kan dock gÄrsdagens grundton ha gömt lite nyheter kring ett annat nytt Samsung-flaggskepp som kommer att lanseras nÀsta Är, och den hÀr nya telefonen kommer faktiskt att leva upp till hype.

Kommer du ihÄg den första generationens Galaxy Note? Det var hemskt, Àven dÄ. HÄrdvaran var billig och plastig, prestanda var hemskt jÀmfört med Apples iPhone vid den tiden och grÀnssnittet var sÄ buggy och nervös att det var smÀrtsamt att anvÀnda. Men det för klart att folk ville ha smartphones med större skÀrmar, sÄ Samsung fortsatte att investera i Galaxy Note-linjen och fortsatte att förfina den med varje ny iteration. Nu Àr Galaxy Note 9 en fantastisk enhet nÀr det gÀller bÄde hÄrdvara och prestanda.

Vi förvÀntar oss att Galaxy F följer samma mönster. Första generationens modell kommer sannolikt att ha en design som pÄminner om smartphones frÄn fyra eller fem Är sedan. Det kommer att ha enorma ramar runt den fÀllbara skÀrmen och utsidan och den blir irriterande tjock Àven nÀr den viks ut. Som vi sÄg i demonstrationerna pÄ scenen pÄ SDC 2018 ser det ocksÄ ut som att anvÀndargrÀnssnittet Àr hemskt lÄngsamt nÀr man byter frÄn den inre skÀrmen till den yttre skÀrmen. Det borde förbÀttras nÀr telefonen slÀpps, men det kommer utan tvekan fortfarande att finnas fördröjning och gott om buggar i programvaran.

Men om de första paren av Galaxy F-generationer fÄr tillrÀckligt med intresse, kommer Samsung och andra företag att börja investera kraftigt i hopfÀllbara telefoner. Teknik kommer att förbÀttras, hÄrdvara blir tunnare, ramar krymper och programvara blir snabbare och mjukare. Det Àr samma exakta sak som vi sÄg hÀnda med tabletter som Galaxy Note.

Under tiden Àr Samsungs kommande Galaxy S10 en smartphone som faktiskt kommer att leva upp till hype. Det kommer att leverera den renoverade designen pÄ hela skÀrmen som Samsung-fans har vÀntat pÄ, ett litet hÄl pÄ skÀrmen för den framÄtvÀnda kameran istÀllet för ett stort hack, liksom massor av ny teknik som en ultraljud pÄ skÀrmen och sÄ mÄnga som fem kameror pÄ den stora versionen.

Massor av Galaxy S10-specifikationer har redan lÀckt ut, men gÄrdagens SDC 2018-nyckel gav oss uppenbarligen ytterligare en godbit som var dold i Samsungs presentation. Topp Samsung insider Ice Universe slÀppte katten ur vÀskan pÄ Twitter.

Samsung One UI kan uppnÄ samma grÀnssnittsfÀrg och hÄrdvarufÀrg, sÄ detta antyder fÀrgen pÄ Galaxy S10, inklusive silver, grön, svart, blÄ, röd. pic.twitter.com/bKtOOiAUOz

– Isuniversum (@UniverseIce) 7 november 2018

Han positionerar tweeten som ett förslag, men Ice Universe har gott om insidainformation och har pratat om Galaxy S10-fÀrger tidigare. Ett anvÀndargrÀnssnitt som kan Àndra fÀrg för att matcha telefonen Àr en snygg liten funktion, och det ser ut som att fÀrgerna ovan Àr de vi kan förvÀnta oss nÀr Samsung Àntligen tar bort omslaget frÄn sin nya Galaxy S10-serie tidigt nÀsta Är.

Samsung förvÀntas avslöja sina nya Galaxy S10-telefoner under MWC 2019-konferensen i Barcelona den kommande februari. Det Àr mer Àn tre mÄnader borta, och vi kan se fram emot massor av lÀckage dÄ och dÄ.