Det ser ut som Samsungs Galaxy Note 7 kommer tillbaka frÄn de döda

Ny Galaxy Note 8-lÀcka pekar pÄ ett slÀppdatum den 15 september

För nÄgra veckor sedan förklarade Samsung Àntligen vad som orsakade Galaxy Note 7-brÀnder och explosioner som dödade den mycket berömda phableten strax efter att den började sÀlja i butiker. Men företaget sa aldrig vad det planerade att göra med den enorma högen av helt nya och kort anvÀnda Galaxy Note 7-enheter som den samlade frÄn hela vÀrlden nÀr den Äterkallade den misslyckade telefonen. I obekrÀftade rapporter sÀgs att den koreanska jÀtten kan övervÀga att sÀlja en renoverad Galaxy Note 7 efter att den har fixat vad som orsakat att batterierna tog eld. Nu hÀvdar ett nytt rykte frÄn Asien samma sak, vilket potentiellt avslöjar mer detaljer om Samsungs avsikter.

Enligt HankyungKommer Samsung att ersÀtta det ursprungliga 3.500 mAh-batteriet med antingen ett 3000 mAh eller ett 3 200 mAh-batteri. De renoverade Galaxy Note 7-enheterna kommer sedan att sÀljas pÄ vissa marknader, inklusive Indien och Vietnam. Samsung har ÄterhÀmtat 98% av de mer Àn 3 miljoner Galaxy Note 7-enheterna som levererades över hela vÀrlden, men företaget har Ànnu inte gjort nÄgra meddelanden om framtiden för phablet.

Rapporten nÀmner inte den faktiska prisinformationen för den renoverade phableten, men den sÀger att Samsung planerar att starta om telefonen till juni. Det Àr för nÀrvarande oklart om telefonen kommer att finnas tillgÀnglig pÄ nÄgra marknader utanför Indien och Vietnam.

Hur som helst har Samsung fortfarande ett stort problem. Företaget mÄste hitta ett sÀtt att kassera det stora antalet Galaxy Note 7-batterier som det har samlats in och lagrats under de senaste mÄnaderna, och hela processen mÄste vara miljövÀnlig. Att sÀlja en renoverad version av telefonen till konsumenterna kanske telefonerna sjÀlva, men alla dessa gamla batterier behöver fortfarande kasseras.