Detel D1 Star unboxing och första intryck: kan inte begÀra mer

Detel D1 Star unboxing och första intryck: kan inte begÀra mer

“Med 3,699 Rs Ă€r Detel D1 Star den billigaste full HD LED-TV i Indien just nu”

NĂ€r ICC World Cup 2019 startar har vi som cricketĂ€lskande nation redan börjat tĂ€nka pĂ„ ursĂ€kter som vi kommer att erbjuda pĂ„ vĂ„ra arbetsplatser sĂ„ att vi kan se matcherna dĂ€r Indien spelar bekvĂ€mt i vĂ„rt hem framför. av TV: n. Det finns dock fortfarande en stor del av den indiska befolkningen, som förlitar sig pĂ„ en AM- eller FM-radio för att fĂ„nga matchen live. Och Detel-baserade Detel vill nĂ„ denna publik med lanseringen av sin senaste TV. Med dess “Ab har ghar TV se Har Ghar World Cup”-Kampanjen har företaget lanserat den billigaste full HD LED-TV i Indien. PĂ„ Rs 3,699 har Detel D1 Star vĂ€nt specs-vs-pris-ekvationen pĂ„ huvudet. Men hur Ă€r det att anvĂ€nda TV: n? Det Ă€r det vi Ă€r hĂ€r för att ta reda pĂ„ nĂ€r vi tillbringade lite tid med enheten. SĂ„ utan att slösa bort mer tid, lĂ„t oss börja.

detel-d1-star-unboxing-firstimpressions-91mobiles-fi 09

Innan jag börjar fördjupa mig i de första intrycken, lÄt mig pÄminna dig (igen) om att TV: n kostar bara Rs 3,699. TV: n levereras packad i en brun kartong, som Àr förvÄnansvÀrt kompakt med tanke pÄ apparatens storlek. Förpackningen har vÀrldscupgrafik pÄ sig, i linje med kampanjen som drivs av varumÀrket. Inuti lÄdan fÄr du 17-tums D1 Star, en anvÀndarmanual, fjÀrrkontroll i full storlek, vÀggfÀste och plastfötter. Jag mÄste sÀga att jag blev förvÄnad över att se vÀggfÀstet i förpackningen med tanke pÄ storleken pÄ TV: n och dess prispunkt.

detel-d1-star-unboxing-firstimpressions-91mobiles-fi 05

NÀr det kommer till sjÀlva tv: n Àr Detel D1 Star inte utformad för att tilltala estetiskt. Apparaten Àr helt klÀdd i plast, vilket jag mÄste erkÀnna att det ser ut och kÀnns extremt klibbigt. Men med tanke pÄ dess prislapp hade jag till att börja med inte mÄnga förvÀntningar pÄ den hÀr avdelningen. PÄ baksidan gör TV: ns hela plastkropp den extremt bÀrbar och den kan flyttas frÄn plats till plats efter behag. PÄ baksidan hittar du alla I / O-alternativ inklusive HDMI, USB-port, ljudingÄng, videoingÄng, VGA och RF-kontakt. Till höger hittar du alla fysiska knappar för pÄ / av, volym, kanal och meny.

detel-d1-star-unboxing-firstimpressions-91mobiles-fi 08

Att flytta till TV: ns framsida Àr ramarna runt 17-tumsskÀrmen massiva, vilket tar lite bort frÄn tittarupplevelsen. Det finns massiva ramar pÄ toppen och botten och 5W högtalare pÄ varje sida. Vad som förvirrar mig Àr att om du tar av topp- och bottenramen tillsammans med högtalare frÄn D1 Star, sÄ slutar det fortfarande med stort utrymme pÄ varje sida. Denna extra ram som jag nÀmner har borstad yta, vilket ökar estetiken lite. Under min tid med TV: n hade jag den stÄende pÄ de medföljande benen och Detel D1 Star surrar inte alls Àven nÀr du knuffar pÄ den, vilket Àr bra.

LÄt oss prata om skÀrmen nu, Detel D1 Star Àr utrustad med en ganska liten 17-tums LED-panel. Vid denna prispunkt Àr D1 Star den enda tv som erbjuder en upplösning pÄ 1 920 x 1 080 pixlar. Det visuella Àr skarpt och skarpt, Àven om den mindre skÀrmen tar bort tittarupplevelsen lite igen. Eftersom detta inte Àr en smart-TV Àr grÀnssnittet ganska barebone och du fÄr ingen förinstallerad programvara pÄ den. InstÀllningsmenyn Àr ganska enkel och du kan navigera i stort sett allt med D-pad pÄ fjÀrrkontrollen. PÄ tal om fjÀrrkontrollen fÄr du allt pÄ den för att enkelt styra tv: n.

I ett nötskal, för sitt pris fÄr Detel D1 Star jobbet gjort. Om du letar efter en billig TV för att ansluta till en satellit-TV-anslutning för att komma ikapp World Cup 2019 och titta pÄ en enstaka film med hjÀlp av en penna-enhet, sÄ kommer enheten att vara ett no-non sense-köp.

Foton av Raj Rout