Detta $ 999 Android-flaggskepp har en dold skĂ€rm och fungerar ocksĂ„ som en ” ultra-sĂ€ker ” blockchain-telefon

Detta $ 999 Android-flaggskepp har en dold skÀrm och fungerar ocksÄ som en '' ultra-sÀker '' blockchain-telefon

Med tanke pĂ„ den enorma populariteten hos Bitcoin och blockchain-teknik var det bara en tidsfrĂ„ga tills smarttelefontillverkare skapade blockchain-telefoner. Vi har redan pratat om ett par enheter som duellerar för “vĂ€rldens första” titlar, inklusive HTC Exodus 1 och Sirin Labs Finney-telefonen. HTC gav oss nĂ„gra fler detaljer om Exodus 1 för nĂ„gra veckor sedan och telefonen Ă€r faktiskt redan tillgĂ€nglig för förbestĂ€llning. DĂ„ tillkĂ€nnagav Sirin Labs pĂ„ torsdagen den kommersiella lanseringen av sin egen skapelse, med ytterligare detaljer om detta konstiga Android-material som ska leverera sĂ€ker kryptering pĂ„ sprĂ„ng.

Finney-telefonen Àr sÀkerligen inte vacker, Ätminstone inte av dagens smarttelefondesignstandarder. Det har ett hack pÄ toppen och en haka i botten, samt en utskjutningsmekanism pÄ baksidan som avslöjar Safe Screen. SÀker skÀrm fungerar pÄ dedikerad hÄrdvara och mjukvara och har en separat strömbrytare som gör det möjligt för anvÀndare att verifiera att kryptotransaktioner innehÄller rÀtt information, som valuta och krypto-adress.

BildkÀlla: Sirin Labs

Telefonens blockchain-funktionalitet körs pÄ Sirin Labs Sirin OS, en plattform byggd pÄ en Google-certifierad version av Android som utformades speciellt för sÀkra mobila transaktioner. Sirin OS Àr ocksÄ det som hanterar kylförvaringsplÄnboken i Finney, det Àr dÀr du skulle ha alla dina kryptotillgÄngar.

BildkÀlla: Sirin Labs

Sirin OS levereras med ett avancerat maskininlÀrningsbaserat Intrusion Prevention System (IPS) som ska skydda anvÀndaren bÄde online och offline. Operativsystemet levereras ocksÄ med en marknad för DApps eller decentraliserade applikationer som körs pÄ blockchain, och erbjuder flera funktioner inklusive köp i appen och airdrop-support. Slutligen packar Sirin OS en Token Conversion Service (TCS) som lÄter anvÀndare göra kryptotransaktioner mellan olika mynt och token utan att behöva byta.

BildkÀlla: Sirin Labs

För allt annat anvÀnder du Android 8.1 Oreo, för lÄt oss inte glömma att du förmodligen kommer att anvÀnda enhetens vanliga smartphone-funktioner mycket oftare Àn dess blockchain-tricks. Finney Àr en flaggskeppssmartphone enligt 2018-standarder och packar en hackad 6-tums Full HD-skÀrm med 18: 9-bildförhÄllande och inbyggd fingeravtryckssensor, en 2-tums utskjutbar sÀker skÀrm för kryptotransaktioner, Snapdragon 845-processor, 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme, microSD-stöd, 12 megapixelkamera, 8 megapixels selfie-kamera, Wi-Fi 802.11 ac. Bluetooth 5.0 och ett 3.280 mAh batteri.

Med allt detta i Ă„tanke mĂ„ste du veta att Finney inte Ă€r billig. Du mĂ„ste betala $ 999 för det, Ă€ven om du kan spara 10% om du anvĂ€nder företagets token för att förbestĂ€lla handenheten – det Ă€r SRN, och hĂ€r Ă€r all information du behöver veta om den. Telefonen kan snart köpas via ytterligare metoder och den kommer att finnas pĂ„ Amazon Launchpad frĂ„n januari. Vad vi inte har för dig just nu Ă€r ett faktiskt slĂ€ppdatum.