Detta Àr Galaxy Fold-dropptestet som vi alla har vÀntat pÄ

Den första officiella bilden av Samsungs Galaxy Fold 2 lÀckte precis ut

Galaxy Fold Ă€r Ă€ntligen ute i butiker i USA, vilket innebĂ€r att modiga sjĂ€lar nu kan dela ut $ 2000 för att Ă€ga den första allmĂ€nt tillgĂ€ngliga smarttelefonen i vĂ€rlden med en hopfĂ€llbar skĂ€rm. Vi har upprepade gĂ„nger sagt till dig att inte köpa handenheten för att du förmodligen kommer att förstöra den … och för att det Ă€r ett skrĂ€p. Specifikt har Galaxy Fold en fruktansvĂ€rd design och den ömtĂ„liga skĂ€rmen pĂ„ handenheten kan gĂ„ sönder Ă€ven om du Ă€r mycket försiktig. GĂ„ngjĂ€rnet Ă€r ocksĂ„ problematiskt eftersom det kan samla damm och skrĂ€p, vilket ocksĂ„ innebĂ€r att vatten relativt lĂ€tt kan komma in i telefonen. Om du fortfarande tror att du har vad som krĂ€vs för att köpa Galaxy Fold som det Ă€r just nu snarare Ă€n att vĂ€nta pĂ„ nĂ€sta generations version som Ă€r mindre av skrĂ€p, bör du titta pĂ„ följande hĂ„llbarhetstestvideo som inte bara visar hur telefonen hanterar stötar med betong, men ocksĂ„ vad som hĂ€nder efter tiotusentals veck.

SquareTrade testar alltid de senaste och bÀsta smarttelefonerna, inklusive de nya iPhone 11-modellerna, av vilka 11 Pro var den första handenheten som nÄgonsin överlevde tumultestet. Nu har företaget stÀllt Galaxy Fold igenom tvÄ separata hÄllbarhetsutmaningar.

Först viks företaget och fÀller upp skÀrmen med hjÀlp av en robot och letar efter eventuella problem som kan utvecklas med skÀrmen. Företaget upptÀckte att efter cirka 120 000 veck, vilket skulle stÄ för tre Ärs anvÀndning, kan Fold uppvisa problem, inklusive fasta pixlar och en viss försÀmring av gÄngjÀrnet. Det Àr inte en dÄlig prestanda för Fold, Àven om man kan hoppas att en $ 2000-smartphone skulle hÄlla mer Àn tre Är. Samsung sÀger att vikningen borde vara bra för cirka 200 000 veck, eller ungefÀr fem Ärs anvÀndning, vilket skulle vara en mycket mer lÀmplig tid för en sÄ dyr telefon.

BildkÀlla: SquareTrade

Det andra testet Àr ett vanligt fallprov mot hÄrd betong frÄn en rimlig höjd. SquareTrade drog slutsatsen att oavsett hur du tappar den hÀr saken kommer varken de primÀra eller sekundÀra skÀrmarna att överleva pÄverkan, Àven nÀr telefonen Àr tÀckt av ett skyddande fodral. Eftersom den vikbara skÀrmen Àr gjord av en speciell polymer kan Àven droppar frÄn lÀgre höjder vara problematiska. Det yttre skÀrmskiktet repar lÀtt och kan genomborras av vassa föremÄl, vilket ett annat hÄllbarhetstest visade.

Samsung kommer att byta ut skÀrmen gratis sÄ lÀnge den begrÀnsade garantin tÀcker reparationen. Om du tappar telefonen Àr det dock osannolikt att garantin gÀller. Du fÄr ocksÄ en skÀrmbyte pÄ $ 149, varefter du mÄste betala 599 $ för varje incident.

SquareTrades fullstÀndiga video följer nedan.