Detta Àr vÄr första titt pÄ Teslas nya v8.0-programuppdatering

Tesla Software Update v8.0

Det Àr ingen hemlighet att Tesla kommer ut med en ny v8.0-version av programvaran för Model S och X. Bland funktionerna borde finnas en ny, mindre kraschande autopilot, bÀttre röstkontroller och ett helt moderniserat anvÀndargrÀnssnitt.

Detaljer om den visuella redesignen har lÀckt ut, och nu har pÄstÄdda skÀrmdumpar av det nya grÀnssnittet hittat vÀgen till de stÀndigt aktiva Tesla-forumen.

MISS INTE: I morgon Àr det Prime Day 2016: HÀr Àr allt du behöver veta

FrÄn vad vi kan se följer redesignen den allmÀnna trenden med designsprÄk i teknikindustrin idag. Borta Àr 3-D-ikonerna som brukade kasta grÀnssnittet, med nya platta ikoner som smÀlter in i streck snarare Àn sticker ut.

Det pÄminner mycket mer om Googles materialdesign (eller lÄnga spÄr Apple gick mot med iOS 7), och fungerar bra med Teslas övergripande minimalistiska design. Det har ocksÄ sidofördelen med att fÄ Model S: s jÀtte mittpekskÀrm att se mindre ut som en förhÀrligad TomTom.

Övriga detaljer översatta frĂ„n forumet av Electrek hĂ€vda att den nya översta raden automatiskt döljs, nĂ„gra av fĂ€rgerna har tagits bort för att ge en mer monokromatisk kĂ€nsla och en moderniserad mediaspelare.

Sammantaget pĂ„minner det mig faktiskt mycket om mittpekskĂ€rmen pĂ„ nya Volvo XC90 – mörk, monokromatisk design och topp-till-botten-flikarna förankrade av klimatkontrollsystemet. Jag tror inte att det handlar sĂ„ mycket om Tesla-kopiering, eftersom vi kanske bara har hittat den bĂ€sta designen för en pekskĂ€rmsdator.