Detta kan vara den farligaste Android-telefonen 2020 för Google

Massor av detaljer om nya OnePlus Nord lÀckte precis ut

OnePlus kommande OnePlus Z-pris kan vara mycket billigare Ă€n nĂ„gonting vi kunde ha förestĂ€llt oss, vilket kan sĂ€tta ytterligare belastning pĂ„ konkurrenterna – sĂ€rskilt Googles icke-slĂ€ppta Pixel 5-flaggskepp.
Det ryktas att OnePlus Z och Pixel 5 har samma Snapdragon 765-processor, sÄ att de har ungefÀr samma totala prestanda.
Den nya OnePlus-telefonen kan vara en hel del $ 300 billigare Àn Pixel 5 om det senaste ryktet Àr sant, ett pris som skulle göra telefonen till ett krossande slag mot Googles egna smartphone-insatser.


Vi har pratat om Pixel 5-hĂ„rdvarans otillrĂ€cklighet under de senaste veckorna, eftersom fler och fler rapporter gjorde det klart att Googles topp pĂ„ linjen i Ă„r kommer att vara lite av en besvikelse. Pixel-rykten visar sig vanligtvis vara korrekta och en mĂ€ngd lĂ€ckor sĂ€ger att Google inte kommer att anvĂ€nda den nyaste Snapdragon 865-flaggskeppsprocessorn frĂ„n Qualcomm för Pixel 5-serien. Mellanklassen Snapdragon 765 har valts för att ersĂ€tta den, en processor som levereras med ett inbyggt modem och Ă€r billigare. Det betyder att Pixel 5 inte kommer att matcha prestanda för flaggskepp som Galaxy S20, OnePlus 8 eller nĂ„gon annan avancerad Android-telefon som slĂ€pptes nyligen. Det Ă€r inte ett problem, kommer vissa att sĂ€ga, eftersom Google aldrig har engagerat sig i specifikationer med sina partners / rivaler. Det stĂ€mmer till viss del, men Pixel 5 kommer att bedömas mot andra Android-flaggskepp och iPhone 12-serien. Vi har redan visat dig att Pixel 5 inte kommer att matcha iPhone 12, iPhone 11 eller till och med iPhone SE. Det kommer knappt att matcha Pixel 4s svagare prestanda, och det Ă€r definitivt inte “uppgraderingen” som fansen förvĂ€ntar sig.

Vissa kommer att hÀvda att Snapdragon 765 Àr en nödvÀndig kompromiss för Pixel-serien, och att den kommer att lÄta Google överföra besparingarna till konsumenterna. Pixel 5 kan börja sÄ lÄgt som $ 699, enligt en ny Google-undersökning. Men samma summa pengar ger dig en helt ny iPhone 11, iPhone 12 eller OnePlus 8. Google mÄste göra det möjligt att Pixel 5 Àr ett bÀttre förslag Àn alla dessa telefoner. Och det blir sÄ mycket svÄrare om det nyaste OnePlus-ryktet gÄr i uppfyllelse. Den mer överkomliga OnePlus Z kan vara betydligt billigare Àn Pixel 5, och till och med Pixel 4a, som förvÀntas börja pÄ 349 $.

OnePlus Z, Àven kÀnd som OnePlus Nord 5G i vissa kretsar, kommer att lanseras i juli, flera mÄnader innan den nu försenade Pixel 4a och Pixel 5. Telefonen förvÀntas ocksÄ rocka samma Snapdragon 765-processor som kommer att driva Pixel 5 Medan Google inte gör specifikationer, har OnePlus alltid drivit kuvertet i det avseendet. OnePlus Z kommer förmodligen att erbjuda en anstÀndig mÀngd RAM och lagring. LÀgg till det en bÀttre helskÀrmsdesign Àn Pixel 5 och 30W snabbladdning, som OnePlus Z förvÀntas fÄ, och du fÄr ett fantastiskt förslag.

Det bÀsta med OnePlus Z Àr priset. Telefonen kommer definitivt att kosta mindre Àn OnePlus 8 $ 699, och ett nytt rykte sÀger att priset kan börja sÄ lÄgt som $ 299. Om det Àr korrekt kommer den telefonen att vara det bÀsta vÀrdet pÄ marknaden i Är. LÄt oss inte glömma att vi för nÀrvarande lever i en tid av den nya koronaviruspandemin. Miljontals köpare kanske inte har rÄd med telefonuppgraderingar i Är. De som gör kommer att Àgna mer uppmÀrksamhet Ät priset Àn nÄgonsin.

En $ 299 OnePlus Z skulle vara $ 50 billigare Àn den ej slÀppta Pixel 4a och $ 100 billigare Àn iPhone SE.

OnePlus kommer inte att bekrÀfta det faktiska priset pÄ nÄgra veckor, men Android Central anser att tweet ovan Àr en prissÀttning för OnePlus Z.

OnePlus-grundare Carl Pei publicerade en bild med OnePlus One-handenheten som företaget lanserade för flera Ă„r sedan. Han betecknade det med en gĂ„tfull “det har gĂ„tt ett tag …” anmĂ€rkning. Det kan vara en ledtrĂ„d att OnePlus hĂ„ller pĂ„ att lansera en “flaggskeppsmördare” igen. Det Ă€r en enhet med mördarspecifikationer och ett mördarpris. Eftersom OnePlus investerade i ny teknik blev dess telefoner dyrare och dyrare varje Ă„r. Även om de Ă€r mer överkomliga Ă€n vissa konkurrenter, har de inte varit sanna flaggskeppsmordare i samma bemĂ€rkelse.

16 GB OnePlus One kostade bara 299 dollar nÀr den slÀpptes 2014, vilket var en fantastisk affÀr dÄ. Till skillnad frÄn OnePlus Z, rockade OnePlus One faktiskt flaggskeppet Qualcomm-processor det Äret.

Med allt detta i Ă„tanke kan Google ha svĂ„rt att sĂ€lja en $ 699 Pixel 5 nĂ€r de sĂ€tts mot en $ 299 OnePlus Z. Även om OnePlus-telefonen slutar kosta $ 100 till $ 200 mer Ă€n detta guesstimate, kommer det fortfarande att vara en mycket bĂ€ttre affĂ€r .

Pixel 5 kommer att ha tvÄ stora fördelar jÀmfört med alla OnePlus-telefoner. Det ena gÀller kamerans prestanda, som alltid Àr en viktig försÀljningsargument för Pixel-telefoner. Den andra Àr Ätkomst till omedelbara Android-uppgraderingar. Men lÄt oss inte glömma att OnePlus 8-telefoner redan stöder den nyligen slÀppta Android 11 beta, sÄ vi kan förvÀnta oss att OnePlus slÀpper de slutliga Android 11-versionerna för alla sina nya telefoner strax efter att Pixels har fÄtt det.