Detta kommer att bli Samsungs största problem nÀsta Är

Detta kommer att bli Samsungs största problem nÀsta Är

Bland alla tillverkare som tillverkar Android-telefoner Àr Samsung unikt: det Àr det enda företaget som tjÀnar bra pengar pÄ att sÀlja flaggskeppstelefoner ($ 600 +). Visst, LG och HTC Àr fantastiska enheter, men de fungerar oftast som ett huvud för dessa företag att sÀlja billigare enheter till mÀnniskor som inte vill ta ett lÄn för att betala för en enhet. Försök som de kan, resten av Android-industrin har aldrig haft framgÄng i den mest lönsamma delen av telefonvÀrlden.

SĂ„ för Samsung Ă€r det absolut vĂ€rsta som kan hĂ€nda – uteslutande en annan NoteGate, naturligtvis – en seriös utmanare som dyker upp högst upp pĂ„ Android-stegen. Nej, jag menar inte en vĂ€lmenande men underutnyttjad start som Essential; Jag pratar om de stora kinesiska företagen, Huawei och Xiaomi. De har sĂ„lt flaggskeppsutrustning i USA tidigare, men det har alltid varit begrĂ€nsat till online- eller big-box-försĂ€ljning, som utgör en liten andel av den totala smarttelefonförsĂ€ljningen.

För att sÀlja ett stort antal dyra telefoner i USA finns det en sak som ett telefonföretag behöver göra: GÄ in i operatörsbutiker. De fyra stora telefonföretagen har inte bara ett stort antal fysiska butiker över hela landet, de erbjuder ocksÄ bekvÀma 24-mÄnaders avbetalningsplaner eller hyresavtal, som sprider de höga kostnaderna för dyra telefoner över tvÄ Är, snarare Àn att driva det till en omedelbar klump belopp. För mÄnga amerikaner Àr det en deal-breaker.

SĂ„ det Ă€r dĂ€rför en ny rapport frĂ„n Informationen, som sĂ€ger att Huawei kommer att sĂ€lja sin nya Mate 10-telefon via AT&T, Ă€r fruktansvĂ€rda nyheter för Samsung. PĂ„ papper kan Mate 10 vara en stor utmanare för Galaxy S9, speciellt om S9 har en bekant / trĂ„kig design som kunderna har sett tidigare. Mate 10 har funktioner som har varit ett stort försĂ€ljningsstĂ€lle för Samsung tidigare – som ett fysiskt hörlursuttag och frontmonterat fingeravtryckssensor – samtidigt som man lĂ€gger till saker som Galaxy S9 ryktas sakna, som en Leica-mĂ€rkt dual- instĂ€llning av objektivkamera.

Informationen rapporterar att Huawei stÀller upp en annonseringsdriv pÄ 100 miljoner dollar för att gÄ med pÄ den amerikanska lanseringen av Mate 10, och rapporter frÄn Bloomberg sÀg ocksÄ att företaget Àr i förhandlingar med Verizon för att ocksÄ föra Mate 10 till det nÀtverket. Om Huawei kan sÀlja en Galaxy S9-konkurrerande telefon via de tvÄ största nÀtverken och göra en stor reklamtryckning samtidigt, kan det kannibalisera en del av Samsungs hittills otillgÀngliga marknadsandel och markera den första riktiga konkurrensen i Android vÀrlden i flera Är.