Detta roliga verktyg studerar tweets och emoji-anvÀndning för att rangordna stÀder efter positivitet

Detta roliga verktyg studerar tweets och emoji-anvÀndning för att rangordna stÀder efter positivitet

Nationens huvudstad Ă€r utan tvekan en av de mest negativa stĂ€derna i vĂ€rlden. Du skulle verkligen ha en anekdotisk grund för att tĂ€nka att genom att bara slĂ„ pĂ„ nyheterna varje kvĂ€ll, se representanter för bĂ„da de stora politiska partierna gĂ„ i krig med varandra – liksom med presidenten – dag in och dag ut. Men vĂ„r grund för detta uttalande Ă€r lite mer analytisk, tack vare folket pĂ„ Smart Destinations som har skapat nĂ„got som heter The Emoji Cities Tool. I grund och botten Ă€r det ett roligt sĂ€tt att studera Twitter-data och emoji-anvĂ€ndning för att nollstĂ€lla de mest positiva och negativa stĂ€derna runt om i vĂ€rlden. OcksĂ„ vad de twitrar om, och om du var sĂ„ benĂ€gen att veta, vilken emoji de oftast anvĂ€nder. (Spoiler – den mest anvĂ€nda emoji runt om i vĂ€rlden Ă€r det skrattande ansiktet med tĂ„rar. Det minst anvĂ€nda? Det tĂ€nkande ansiktet.)

Enligt en bit frÄn Tekniskt, Smart Destinations anvÀnde data frÄn det officiella Twitter API för att rangordna data frÄn 69 stÀder runt om i vÀrlden, med deras analys som omfattar emoji, tweets, hashtags och nÀmnder. Vilket leder dem bland annat till slutsatsen att Washington DC Àr en av de tio mest negativa stÀderna i vÀrlden.

Du kan titta pÄ den mest negativa listan hÀr:

BildkÀlla: Smart Destinations

Vad det betyder Àr för DC, till exempel, bara 71 procent av tweetsna visade sig vara positiva. Du kan ocksÄ borra ner lite lÀngre in i data och se saker som den mest anvÀnda emoji den hÀr veckan bland DC-tweets:

BildkÀlla: Smart Destinations

Enligt Smart Destinations kommer data för detta frÄn de senaste sju dagarna och uppdateras dagligen vid midnatt för att hitta tweets frÄn föregÄende dag. Varje tweet analyseras för positiva eller negativa kÀnslor, och en positivitetspoÀng berÀknas som procentandelen positiva tweets av alla tweets dÀr nÄgon kÀnsla definitivt var nÀrvarande. SÄledes 71 procent poÀng för DC.

Som du kan se i det första diagrammet ovan ingÄr mer Àn en amerikansk stad bland de 10 mest negativa stÀderna i vÀrlden. TyvÀrr finns det inga amerikanska stÀder för nÀrvarande inkluderade pÄ verktygets lista över de 10 mest positiva stÀderna, vilket naturligtvis innebÀr att vi alla mÄste börja sprida mer glÀdje via Twitter.

De mest positiva stÀderna:

BildkÀlla: Smart Destinations