Didi Chuxing, Kinas service för att åka ritt går in i Japan

Avatar for Amnah Fawad

Det ser ut som att Uber har en konkurrent nu; Didi lanserar sina taxitjänster i Japan som ett joint venture med SoftBank Corp.

Didi fungerar precis som andra turbeställningsappar. Användare kommer att kunna boka åkattraktioner med en gratis app på sina smartphones. Enligt Japan Times kommer tjänsten att använda över 1000 fordon från över 12 taxibolag. Ja, företaget kommer att länka dig till 12 lokala taxibolag för att se till att du får en resa senast. Didi kommer att använda avancerad artificiell intelligens i Kina för att säkerställa att användarna underlättas i bästa fall. Åkattraktionerna kommer att finnas tillgängliga på Kansas International Airport och Osaka. Företaget kommer att tillhandahålla licensierade bilar.

Företaget har också gjort några ganska rejäla investeringar i andra taxibilar runt om i världen. Dessa inkluderar Careem i Dubai, Lyft i USA, Grab i Ola och Asien, Taxify i Europa och 99 i Brasilien.

Ken Miyauchi, president f√∂r SoftBank Corp sa: ‚ÄĚVi skulle vilja sprida den verksamhet som DiDi Chuxing lyckades inom Japan i Japan ‚ÄĚ.

Didis steg är en enorm affär, eftersom Japan är världens tredje största marknad.

Enligt South China Morning Post använder totalt 1,6 miljarder passagerare taxi för sin pendling varje år. Ett betydande antal kinesiska turister besöker Osaka. De kinesiska turisterna kommer också att kunna använda sina versioner av appen i Japan. Denna utökade tjänst är inte bara begränsad till kinesiska turister, eftersom människor från Australien, Mexiko och Taiwan också kommer att kunna dra nytta av den.

Företaget planerar också att snart utöka sina tjänster till de andra städerna i Japan. Didi har expanderat i snabb takt sedan det först blev funktionellt. Företaget har också testat sina tjänster i Australien. Det är ingen överraskning att Didi kommer att ge Uber en tuff konkurrens.

Ska Uber vara orolig? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan!