Digital antropolog, författare, erfarenhetsarkitekt [VIDEO]

Digital antropolog, författare, erfarenhetsarkitekt [VIDEO]

Om du nÄgonsin har dabblat i marknadsförings- eller sociala medier Àr du förmodligen redan bekant med Brian Solis. FrÄn de mÄnga böcker han har författat till den oÀndliga strömmen av innehÄll och tal som han har hÄllit vid de mest anmÀrkningsvÀrda branschkonferenser, Àr Solis definitionen av en tanke ledare.

Nu som huvudanalytiker för Altimeter Group studerar Solis störande teknik och dess inverkan pÄ nÀringslivet och samhÀllet. Utöver sjÀlva tekniken tittar Solis pÄ nya sÀtt att humanisera den, utarbetar artiklar och delar forskning om hur den kommer att tillÀmpas pÄ dem. Detta Àr bara ett av de mÄnga Àmnen vi diskuterar i vÄr intervju.

Definiera upplevelse

I Solis nya bok X: Upplevelsen nĂ€r företag möter design, han diskuterar hur produkter ensamma inte kommer att leda till en framgĂ„ngsrik organisation. Enligt Solis kommer framgĂ„ng att bero pĂ„ de erfarenheter vi skapar, inte bara den relation vi har med en kund. Även om det inte finns nĂ„got enkelt svar pĂ„ vad en upplevelse verkligen Ă€r, bröt Solis ner det till:

“Erfarenhet Ă€r nĂ„got som mĂ€nniskor kĂ€nner, nĂ„got de kĂ€nner och nĂ„got de gör.”

TĂ€nk nu pĂ„ hur detta kommer att gĂ€lla för ditt företag eller varumĂ€rke som du för nĂ€rvarande interagerar med. Hur kĂ€nns det att gĂ„ till mataffĂ€ren? Är det verkligen sĂ„ enkelt som att plocka upp föremĂ„l frĂ„n en hylla? SjĂ€lvklart inte. FrĂ„n fĂ€rger, dofter, layouter och musik som spelas, det finns olika objekt som pĂ„verkar din upplevelse. Detsamma gĂ€ller alla företag. Enligt Solis, genom att kontrollera dessa upplevelser och kliva in i dina kunders skor, kommer du verkligen att förstĂ„ dem och naturligtvis hitta framgĂ„ng i framtiden.

”En av de saker som de flesta företag inte gör eller ens författare eller tankeledare, jag tror inte att de sĂ€tter sig i riktiga mĂ€nniskors skor. Samtidigt vet jag inte riktigt att de nĂ„gonsin verkligen fĂ„r en chans att sĂ€tta sig i skorna hos mĂ€nniskor som försöker göra rĂ€tt i organisationer ”, sĂ€ger Solis.

Etablerade affÀrer tenderar att göra saker som det alltid har gjorts, Àven med teknik förÀndras det inte riktigt. LÀgg till lite data sÄ kan vi bli inspirerade att förÀndras, men vi fortsÀtter att anvÀnda Àldre budgetering, mÀtvÀrden och KPI.

Hur lÀnge Àr det för lÄngt att vÀnta pÄ en Uber? Fyra minuter. Dessa blir den nya standarden för erfarenhet. Enligt Solis stör vi antingen eller störs.

Störning kontra innovation

”MĂ„nga företag fastnar i vad jag kallar iteration. Tittar pĂ„ alla dessa nya tekniker, men anvĂ€nder dem för att bara göra samma saker bĂ€ttre. Men om du tittar pĂ„ vad Ă€kta innovation Ă€r, dĂ„ gör innovation nya saker som skapar nytt vĂ€rde. DĂ„ nĂ€r du har nĂ„got som uber som kommer, det Ă€r störningar, för det gör nya saker som gör det gamla förĂ„ldrat, sĂ€ger Solis.

Han diskuterar vidare hur vi mycket vĂ€l kan ha en motvillig koppling till dessa redan etablerade organisationer och kanske inte ens Ă€r medvetna om det. Om man ser tillbaka pĂ„ Solis Uber-exempel, skulle det i de flesta fall (alltid undantag) inte finnas nĂ„gon anledning för en konsument att anvĂ€nda en hytt igen efter att ha antagit Ubers tjĂ€nst. Men ”störningar hĂ€nder oss eller pĂ„ grund av oss. Du har ett val. ”

I de flesta fall Àr företag kontraintuitiva nÀr det gÀller innovation. Deras processer hamnar i vÀgen, byrÄkratin saktar framstegen, och nÄgonstans dÀr beskyller en Äldrande arbetskraft Ärtusenden för allt annat.

“Om störningar Ă€r ett val, vad gör du Ă„t det, för det hĂ€nder redan?”

Ny bok, X

För att lÀra dig mer om Brian, hans nya bok, X, och hans tankar om företagets förÀndrade landskap, se hela intervjun. Vi kommer att granska hans nya bok de nÀrmaste veckorna, men uppmuntrar dig att kolla in hans andra böcker ocksÄ.

Boken Àr en metaförklaring av det sammanhang som hÄlls pÄ dess sidor. Han var tvungen att arbeta med utgivaren för att hitta nya sÀtt att visa information, anpassa designen till lÀsarens upplevelse. FrÄn innehÄllsförteckningen till hur informationen kategoriseras Àr vi glada att se ett nytt tillvÀgagÄngssÀtt för ett etablerat medium.