Din 4-stegsguide för att starta en företagskultur

Din 4-stegsguide för att starta en företagskultur

Att sÀtta en kultur Àr alltid ett mÄl för alla företagare och se till att alla bitar med kontoret passar in i den kultur som han eller hon försöker bygga. MÀnniskor som inte passar in i den kulturen bör inte betraktas som lÄngsiktiga kandidater för ditt lag om de inte Àr villiga att anpassa sig och passa in men den faktorn i sig Àr en stor satsning för företagets Àgare. NÀr man försöker skapa en affÀrskultur Àr det viktigaste att tÀnka pÄ att anstÀllda har frihet att utvecklas utan att förlora sin karaktÀr.

HÀr Àr nÄgra beprövade strategier som hjÀlper dig att starta en affÀrskultur bestÄende av vÀlkÀnda individer.

1. Satsa medvetet pÄ att skapa en kultur

En kultur hÀnder inte bara pÄ egen hand. Du mÄste göra en medveten anstrÀngning för att forma den och allt börjar i grunden som du har byggt för ditt företag. Din anstÀllningspolicy Àr mycket avgörande för att tidigt utforma din kultur, för nÀr du vÀl har anstÀllt en uppsÀttning individer med rÀtt kvaliteter skulle det vara lÀttare att föra det arvet framÄt.

Men kom ihÄg att personalomsÀttningen ibland Àr oundviklig, men Ätminstone vet du redan vad du letar efter i den specifika positionen baserat pÄ kvaliteter och prestationer hos den tidigare anstÀlld som innehar den lediga tjÀnsten.

2. Ser fram emot att anstÀlla olika individer

MÄngfald Àr den pragmatiska metoden för att anstÀlla arbetare i dessa dagar. FÀrdighetsbrist har blivit ett problem idag och det enda sÀttet att ta itu med detta problem Àr ibland genom att se fram emot annan mÄngfald eller etnicitet som kan fylla upp positionen. Det som gör det att anstÀlla mÀnniskor som inte Àr rent amerikanska mer speciella Àr att dessa mÀnniskor som kan komma frÄn tredje vÀrldslÀnder kan vara mer Àn intresserade av att söka jobbet jÀmfört med vanliga amerikaner som kanske ser pÄ jobbet som bara en annan jobb. . Immigranter Àr skyldiga sina arbetsgivare mycket nÀr de Àr anstÀllda och de anser att det Àr en vÀlsignelse som mer Àn genomsnittliga första vÀrldsmedborgare gör.

TÀnk pÄ att du anstÀller anstÀllda pÄ grund av skicklighet och förmÄgor och dÀrför bör nationalitet och fÀrg inte alls vara faktorer.

3. Lös problem och problem direkt

Ibland Àr det oundvikligt att problem och konflikter mellan teammedlemmar sker, de kan vara arbetsrelaterade eller rent personliga. Om du hör att det finns nÄgon form av spÀnningar mellan anstÀllda kan du lika gÀrna reda ut det innan saker eskalerar till en sÀmre nivÄ. Se alltid upp för dina anstÀllda och genast rÀtta beteenden som kan skada det du försöker etablera inom företaget. HÄll koll pÄ rasism, sexism eller till och med mobbning och se till att alla dina anstÀllda arbetar bra tillsammans som en sammanhÀngande enhet i harmoni.

4. Var öppen för mÄngfald i alla jobbpositioner

Du bör aldrig underskatta mÀnniskor baserat pÄ deras fysiska utseende, för ibland verkar de mest utmÀrkta anstÀllda ödmjuka och enkla: De Àr inte arroganta utan visar snarare och Àr ett exempel för resten att följa. Detta Àr vad sanna medarbetare borde vara och att vara öppen för mÄngfald inom företaget Àr nyckeln till att fÄ saker gjort pÄ alla nivÄer. Dessutom Àr blandningen av traditioner och kultur för att skapa en stor affÀrskultur nÄgot att se fram emot.

En affĂ€rskultur Ă€r bara bra lika mycket som mĂ€nniskorna inom den. Traditionen som du har börjat kan till och med överföras till framtida generationer sĂ„ lĂ€nge du hĂ„ller fast vid den kultur du har satt för företaget. Var ocksĂ„ öppen för förĂ€ndringar: Även om du vill att kulturen ska vara konstant, Ă€r det ibland nödvĂ€ndigt att Ă€ndra vad du har börjat nĂ„gonstans pĂ„ vĂ€gen för att se till att ditt företag hĂ„ller jĂ€mna steg med de stĂ€ndiga förĂ€ndringarna i företag.