Din nÀsta smartphone kommer förmodligen inte med en laddare

Din nÀsta smartphone kommer förmodligen inte med en laddare

GröntvÀtt eller girighet?

Apple och Samsung kommer verkligen inte att börja ladda för laddare uteslutande för miljöns skull. Ingen av företagen förnekar emellertid de svÄra ekonomiska motiv som ligger bakom flytten, vilket Àr en trevlig förÀndring av takten.

Till att börja med var Apple snabb med att erkÀnna att flytten var ekonomiskt motiverad. Med den populÀra trenden för prisvÀrda smartphones vill företaget enligt uppgift hÄlla kostnaderna nere pÄ iPhone 12, och de kan inte göra det med sin nya 5G-funktionalitet. Genom att slÀppa laddaren och de trÄdbundna hörlurarna, kan Apple hÄlla den totala kostnaden nere, samtidigt som kostnaden (cirka $ 60) lÀggs pÄ konsumenterna.

Samsung har erkÀnt detsamma: 5G-teknik Àr dyr och att göra av med gratis tillbehör kommer att sÀnka kostnaderna, sÀrskilt för de mÄnga anvÀndare som redan har laddare och hörlurar hemma.

Med största sannolikhet anvĂ€nder Apple och Samsung steget för att grönvĂ€tta sin image i hopp om att förbĂ€ttra sitt mindre Ă€n fantastiska rykte som betydande bidrag till klimatförĂ€ndringen, som Samsungs pĂ„stĂ„ende 2018 att anvĂ€nda 100% förnybar energi senast … 2020 (det inte). Men i denna tid Ă€r det samma som att agera till förmĂ„n för socialt goda och locka nya kunder, vilket gör det svĂ„rt att engagera sig i en osjĂ€lvisk handling nĂ€r det gĂ€ller klimatförĂ€ndringar i teknikindustrin.