Din STEM-examen kanske inte är värt lika mycket som du tror

Enligt en rapport som nyligen publicerades av Georgetown University’s Center on Education and the Workforce (CEW) kommer det inte n√∂dv√§ndigtvis att g√∂ra dig till en rik man eller kvinna senare i livet om du g√•r efter den STEM-examen (naturvetenskap, teknik, teknik och matematik). Rapporten – med titeln Det ekonomiska v√§rdet av College Majors – g√•r igenom tillg√§ngliga folkr√§kningsdata, analyserar l√∂nerna f√∂r 137 olika h√∂gskolor och sp√•rar korrelationen mellan vissa huvud√§mnen och fortsatta akademiska framsteg i avancerade grader.

För att vara rättvis påpekar rapporten helt enkelt att förväntningarna på sådana grader bör justeras mer exakt. Studien motbevisar inte att STEM-grader leder till högre betalande jobb Рfaktiskt de som bedriver STEM-majors medan de är på college är bland de högst betalda en gång från college, tillsammans med de som studerar hälsa och företag. Snarare syftar rapporten till att visa att inte alla STEM-grader skapas lika, och att vissa fält oundvikligen betalar mindre än andra.

WIW-Exec-1v2

(Georgetown CEW)

Uppgifterna i Georgetowns rapport visar att STEM-majors faktiskt är bland de högst betalda vid examen från grundutbildning (med en medianlön på 38 000 $ Рfaller precis bakom de för hälsostorare). I mitten av karriären stiger STEM-majors till toppen, med en årlig medianlön på 76 000 $ (med affärsmajor som ligger bakom 67 000 $). STEM-majors är också bland de vanligaste majorsna och representerar 19,6 procent av alla högskoleexamen mellan 25 och 59 år. Inom det större området STEM leder arkitektur och ingenjörsvetenskap i antal, följt av datavetenskap, statistik och matematik; biologi och biovetenskap; och sedan fysik.

WIW-Exec-5

(Georgetown CEW)

På mikronivå börjar vi se skillnaderna mellan STEM-grader. Ingenjörer tenderar att falla mot den högre delen av lönespektrumet, medan fält som neurovetenskap, botanik och ekologi rapporterade löner mellan $ 35.000 och $ 79.000. Inom teknikområdet finns det dock till och med stor mångfald. Petroleumtekniker tenderar till exempel att tjäna mest pengar, med en median årslön på $ 243 000 i mitten av karriären. I motsatta änden finns miljöingenjörer, som kommer in på över 100 000 dollar i mitten av karriären.

Medan en ny studie visade att den genomsnittliga tekniska entrepren√∂ren inte ens studerade STEM, forts√§tter det att finnas ett √∂kande intresse f√∂r att bedriva STEM-relaterade karri√§rer. Och det √§r vettigt med tanke p√• att vissa av de f√§rdigheter som f√∂rv√§rvats och utvecklats genom att studera STEM-huvud√§mnen √§r bland de mest efterfr√•gade i den nuvarande ekonomin. √Ąven om h√∂gskolestudenter inte n√∂dv√§ndigtvis bedriver en karri√§r inom omr√•den relaterade till deras studiekurs, kan f√∂rv√§rvade f√§rdigheter som statistisk analys och kunskap om omr√•den som ekonomi gynna dem p√• den √∂vergripande arbetsmarknaden.

Studien är verkligen fördelaktig för att vägleda studenter att bedriva ett visst område inom STEM om deras mål i slutändan är att tjäna så mycket pengar som möjligt efter college, men jag tror inte att det nödvändigtvis kommer att avskräcka intresset för STEM totalt. Jag menar, det skulle suga om det gjorde det. Särskilt när STEM-utbildningen i USA står inför allvarlig kritik är det viktigt att vi producerar högkvalitativa STEM-akademiker.

Du kan läsa hela rapporten, Det ekonomiska värdet av College Majors, från Georgetown Universitys centrum för utbildning och arbetskraft.

(H / T Snabbt företag)