Din ultimata guide för att köpa en smartphone i år!

Avatar for Amnah Fawad

Förvirrad över vilken telefon du ska köpa? Oroa dig inte!

Om du funderar på att köpa en telefon utan att ha en aning om vad du ska leta efter, trampar du definitivt i fel vatten. Men hej, det är det vi är här för.

Vi har precis rätt guide som hjälper dig att köpa den telefon du ska hålla fast vid ett tag (självklart är det för alla de rastlösa rumporna som fortsätter att byta telefon).

I år lanserade nästan alla de bästa smarttelefonmärken telefoner. Vissa var älskade av kunderna medan andra helt misslyckades. Så vi har handplockat (vi vill skryta om vår hängivenhet mot det vi gör: p) några av de bästa som finns på marknaden just nu.

Nedan är vår guide som nämner telefoner i ingen särskild ordning!

Samsung Galaxy S9

Galaxy S9 släpptes i mars i år och är en av de anständiga telefoner som Samsung hittills har producerat. Men först och främst är telefonen större än genomsnittliga smartphones och väger 189 gram.

Ja, att hålla det kan verka svårt under längre perioder. Men om du är villig att göra den kompromissen, här är de goda nyheterna; kameran är svagljusvänlig och tar fantastiska bilder även på en svagt upplyst plats.

Artighet: Samsung

Telefonen är väldigt snabb; dess lyhördhet är höjdpunkten. Telefonen kostar 739 $ vilket låter dyrt.

Specifikationer

6,2-tums AMOLED-skärm Snapdragon 845 (Exynos 9810 för Storbritannien) 960 fps slo-mo Förbättrad ansiktsigenkänning 6 GB RAM 3500 mAh batteri 12MP dubbel bakre kamera och 8MP främre kamera

Anledningar att köpa:

Kameran som fungerar bra i svagt ljus är en av de bästa där ute. Dess lyhördhet besviker inte. Bekväm att hålla för en stor telefon.

Saker du måste tänka på:

Med tanke på dess pris kanske den här inte är den bästa affären på marknaden. Samsung blev inte kreativ med sin design.

Huawei P20 Pro

Huawei släppte P20 Pro i april i år. Telefonen är en mycket bättre version av Huawei P20 eftersom den är utrustad med en trippelkamera istället för den mycket hypade dubbla bakre kameran. Och när det gäller design stjäl telefonen tydligt showen. Telefonen har en mängd olika färgalternativ; Midnattblått, rosa guld, Blak och Twilight (Champagneguld är endast för P20). Telefonen har ett glas bak som ger den en mycket kantig känsla.

Huawei P20 Pro

Telefonen kostar cirka 1100 dollar, vilket är en enorm siffra. Med tanke på antalet funktioner som telefonen har sin utsökta kamera är priset faktiskt inte så dåligt.

Specifikationer

6,1-tums HD-skärm Kirin 970 40MP, 20MP och 8MP bakre kamera och 24MP främre 6 GB RAM med 128 GB lagringsutrymme 4000 mAh batteri

Anledningar att köpa:

För alla kamerabuffar är detta en drömtelefon Designen är en vinnare Batteriet är fast

Saker du måste tänka på:

Priset ingår inte i allas budget. Precis som Huaweis andra telefoner är gränssnittet inte så imponerande.

OnePlus 6

De av er som inte var nöjda med OnePlus 5T, OnePlus 6 skulle känna sig som sin korrigerade version. Telefonen har en heltäckande design som kan tävla med Samsung varje dag.

OnePlus 6 har avancerade specifikationer med kameran som hjälten av dess funktioner. Dess 6,2-tums FHD-skärm gör den inte mindre än någon annan dyr telefon.

OnePlus 6

Telefonen finns i två lysande färger; Röd och vit. OnePlus 6 har också en fingeravtrycksmagnet på baksidan. Här är en bummer; telefonen erbjuder inte vattentålighet. Företaget sa att telefonen är utrustad med extra skydd men brist på vattentålighet är en enorm besvikelse.

Telefonen kostar $ 529, vilket inte är så illa. I själva verket, om du letar efter en elegant telefon som inte kommer med en rejäl prislapp, är OnePlus 6 perfekt för dig.

Specifikationer

6,2-tums FHD-skärm Snapdragon 845 6/8 GB RAM 16MP och 20MP kameror 3.300 mAh

Anledningar att köpa:

Ett anständigt antal funktioner för sitt pris. Fantastiskt lookwise

Saker att tänka på:

Kameran är inte så bra. Inget stänkskydd

Samsung Galaxy Note 9

Samsung har sett till att anteckningen som kommer ut på marknaden den här gången är jack-of-all och mästare på några få affärer också. Telefonen levereras med en S-penna som är lyhörd och känslig för skärmen som den var i tidigare anteckningar förutom att den är ännu bättre nu. Not 9: s S-penna har Bluetooth.

Dessutom är kameran en av de snyggaste kamerorna på marknaden. Den har telefonen har också en ny funktion för upptäckt av fel som berättar när din bild antingen var suddig eller någon blinkade eller lamporna var för mycket eller för låga. Super Slo-Mo gör fantastiska videor och dess AR-emoji-funktion är tillbaka med några riktigt coola avataranpassningar.

Samsung Galaxy Note 9

Telefonen kostar $ 1 000, vilket inte är för dyrt med tanke på hur fantastisk den här telefonen är. Men så finns det den senaste händelsen där telefonen tog eld som kan få dig att tänka igen.

Specifikationer

6,4-tums Super AMOLED-skärm Qualcomm Snapdragon 845 Corning Gorilla Glass v5 4000 mAh batteri 6/8 GB RAM 12MP och 8MP kameror

Anledningar att köpa:

Vacker design och skärm Mycket lyhörd penna

Saker att tänka på:

Not 8, såväl som Note 9 batteri, har tagit eld.

iPhone XS och XS Max

Kommer till Apple är iPhone XS också en bra uppgradering från iPhone X. Medan XS har en skärm på 5,8 tum, har XS Max en 6,5-tums OLED-skärm. Skärmen är enorm för en telefon. Båda iPhonesna har en kirurgisk stålfinish som gör att de ser väldigt kantiga ut. Dessutom har telefonerna också en helt ny glasformulering för mycket bättre hållbarhet.

Apple iPhone XS

XS har en 12 megapixels bakre och 7 megapixels främre kamera. Dess bakre kamera är dubbel och dess 12-megapixelkamera är ihopkopplad med en 12-megapixel teleobjektivsensor. Dessa linser har f 1,8 respektive f 2,4 bländare.

iPhone XS kostar $ 999 och XS Max, $ 1099. Telefonerna är dyra och om du letar efter en uppgradering från iPhone X måste du betala priset.

Specifikationer

5,8-tums skärm (6,5 tum för XS Max) Dubbla 12 megapixel bakkameror Dual sim-telefon FaceID och 3D touch A12 Bionic-chip IP68 vattentålighet och dammmotstånd

Anledningar att köpa:

High-end FaceID som ärligt talat det bästa som finns där ute. Spot på design och display

Saker att tänka på:

Det är inte riktigt så länge du är okej med priset.

Summering

Sammantaget är de ovannämnda telefonerna bra på sitt eget sätt. Vi har redogjort för våra topp 5-val så att du inte hamnar med att sova medan du läser den.

Låt oss veta vad du tycker.

Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!