Ditt drömjobb Àr en solid portfölj borta

NÀr de anstÀller för bÄde icke-tekniska och tekniska positioner söker företag efter all-star talanger som tar initiativ, arbetar som ett team och ger exceptionellt vÀrde för organisationen. Men nÀr du ansöker om ett jobb blir ditt CV bara ett papper: en sida sammanfattar vem du Àr.

Finns det verkligen tillrĂ€ckligt i ditt CV för att skilja dig ut? RĂ€cker det verkligen att visa upp din verkliga potential? MĂ„nga rekryterare och anstĂ€llningsbyrĂ„er sĂ€ger helt klart “Nej”.

Anledningar att bygga en onlineportfölj

Det spelar ingen roll om du Àr inom ett tekniskt omrÄde; att bli anstÀlld handlar om att öka din synlighet för anstÀllningschefen, rekryteraren och andra intressenter. Och om du vill ha en bön för att fÄ det drömjobbet, mÄste du visa upp dig mer Àn bara ett CV.

“Att ha en konsekvent online-registrering av dina prestationer kommer att göra dig synlig pĂ„ webben och utmĂ€rka sig för rekryterare”, sĂ€ger Angela Hills, verkstĂ€llande VP och vd för Nordamerika i Cielo till New York Times. ”MĂ€nniskor med mycket specifika tekniska fĂ€rdigheter, som ingenjörer och programmerare, kan visa exempel pĂ„ webbplatser de har byggt eller projekt som anvĂ€nde ett visst programmeringssprĂ„k. BerĂ€tta inte bara för mig att du har denna kunskap; visa mig hur du anvĂ€nde det. ”

Visa, berÀtta inte

Resuméer berÀttar för folk vad du har gjort, men de visar inte mÀnniskor vad du kan. De blir en dumpning av ord, dÀr du försöker strÀnga ihop fraser som fÄr dig att se exceptionell ut.

Problemet Ă€r att alla gör det hĂ€r. Det Ă€r en sak att sĂ€ga vad du gör och det Ă€r en annan att visa det. IstĂ€llet för att sĂ€ga: “Jag Ă€r bra pĂ„ att skriva”, lĂ€nk till en artikel som du skrev sĂ„ att intervjuaren kan fĂ„ en inblick i hur du tĂ€nker. Nu nĂ€r du blir intervjuad kommer de att frĂ„ga dig om din artikel för att lĂ€ra dig mer om din tankeprocess.

En vintergröna historia av dina prestationer

Hur fÄr du en potentiell arbetsgivare att mÀrka en design du Àr sÀrskilt stolt över? Du har redan skickat ditt CV till 30 företag, sÄ hur vet de att det finns?

Om du har en personlig portfölj kommer det att finnas en stÀndigt nÀrvarande lÀnk i ditt CV till din designhistoria. Allt du behöver göra Àr att helt enkelt ladda upp ditt nya projekt och varje anstÀllningschef som besöker din portfölj kommer att se det.

Exempel pÄ Muse Portfolio Theme

BerÀtta en historia

MÀnniskor Àlskar berÀttelser. De Àr minnesvÀrda och de ansluter oss kÀnslomÀssigt. En onlineportfölj ger dig en chans att berÀtta en historia om dig sjÀlv, visa hur du tÀnker, illustrera hur du löser problem och ge en djupare förstÄelse för vem du Àr som individ.

Konkurrensfördel

Om du skulle vÀlja mellan tvÄ kandidater med identiska CV, skulle du inte vÀlja den med portföljen? Dessutom, om nÄgon har mer erfarenhet Àn du, men du har en robust onlineportfölj, har de fortfarande en fördel framför dig?

I bÄda fallen ger en onlineportfölj dig chansen att ge en miniintervju innan processen ens har börjat. Det lÄter dig förklara saker och temperamentantaganden som annars kan ha gjort att du ser mindre önskvÀrd ut.

Hur man bygger en portfölj

FörstÄ vÀrdet av en portfölj Àr en sak. Men om du vill skapa ditt eget mÄste du följa nÄgra steg sÄ att du inte skapar fler problem Àn du löser.

VÀlj ett innehÄllshanteringssystem och en serverleverantör

Weebly eller Wix Àr bra stÀllen att komma igÄng. Du kan ocksÄ anvÀnda WordPress om du vill ha en mer robust lösning. Dessa Àr i grunden alla pek-och-klick-grÀnssnitt som gör att du snabbt kan ladda upp, redigera och distribuera innehÄll. Naturligtvis mÄste du betala, men en liten investering per mÄnad kan ge dig ett sexsiffrigt jobb. Prata om vÀrt det.

Syntetisera och organisera ditt innehÄll

Identifiera vilka jobb du vill ansöka till och vad de söker hos en kandidat. Är det en analytikerposition? Skapa sedan din portfölj för att visa upp nĂ„gra projekt du arbetat med dĂ€r du utnyttjar dina analytiska fĂ€rdigheter. Är det en designposition? Visa sedan dina mönster, hur du skapade dem och alla olika iterationer. Skriver det? Visa ditt arbete, var det publicerades och lite statistik om hur vĂ€l det mottogs.

VÀlj en personlig domÀn

Du behöver inte nödvĂ€ndigtvis en personlig domĂ€n, men det Ă€r en fin touch och fĂ„r dig att se mer professionell ut. Du kan fĂ„ nĂ„gra domĂ€ner för nĂ„gra dollar per Ă„r med en kombination av ditt namn. Behöver du ett “.com” för att lyckas? Nej. Du försöker inte bli kĂ€nd via organisk SEO och Google-sökningar, sĂ„ alla domĂ€netiketter pĂ„ toppnivĂ„ kommer att göra det.

LÀnka din portfölj till professionella kÀllor

Din portfölj bör vara en vintergrön Äterspegling av din karriÀrtillvÀxt. Se till att det Àr tydligt kopplat till ditt CV, liksom din LinkedIn, Facebook, Twitter och andra du anvÀnder regelbundet. Se alltid till att hÄlla ditt innehÄll uppdaterat och ladda upp dina senaste projekt och arbeta nÀr de Àr fÀrdiga.

LÀs mer om att landa ditt drömjobb hÀr pÄ Tech.Co