Doogee S90 unboxing och första intryck: terminatortelefonen

Doogee S90 unboxing och första intryck: terminatortelefonen

“Doogee S90 Ă€r en robust modulĂ€r smartphone som pryder IP69K-certifiering och amerikansk militĂ€rstandard MIL-STD-810G-betyg”

“jag kommer tillbaka“,“Jag ska ta en vodka martini, skakad, inte rörd”Och fler sĂ„dana dĂ„liga dialoger frĂ„n robusta karaktĂ€rer rusade genom mitt sinne nĂ€r jag först lade ögonen pĂ„ Doogee S90. Smarttelefonen kan enkelt vara valet av enhet för John McClain frĂ„n Die Hard, Terminator eller till och med James Bond. Handenheten som Doogee kallar Super Flagship Modular Rugged Phone faktiskt konceptualiserades genom en Kickstarter-kampanj. Och det förtjĂ€nar din uppmĂ€rksamhet. S90 Ă€r en modulĂ€r telefon som stöder en mĂ€ngd tillbehör, har IP68, IP69K och MIL STD-810G-klassificering för hĂ„llbarhet, vilket gör den till en drömapparat för dem som alltid Ă€r ute och reser. Medan smarttelefonen inte Ă€r tillgĂ€nglig i Indien lyckades vi fĂ„ tag pĂ„ en importerad Doogee S90 frĂ„n Kina och hĂ€r Ă€r vĂ„ra tvĂ„ cent.

Doogee S90 FI 19

Doogee S90 kommer i en massiv svart lÄda med minimalt mÀrke pÄ toppen och kÀrnspecifikationer listade lÀngst ner. NÀr du lyfter locket hittar du Doogee S90 inbÀddad i en skumförpackning med batterimodulen ansluten till telefonen. Första gÄngen jag lyfte telefonen blev jag antagen av hur skrymmande telefonen var med batterimodulen ansluten. Att ta bort batteriet mod hjÀlper inte mycket eftersom Doogee S90 Àr en rejÀl smartphone Àven utan den. Under telefonen hittar du manteln som innehÄller dokumentationen och ett SIM-utmatningsverktyg. I slutÀndan hittar du vÀggladdaren, USB Type-C-kabeln och en Type-C till 3,5 mm dongel. Det hÀr Àr allt som finns i förpackningen. Vi fick ocksÄ Night Vision Camera mod, som kom i sin separata lÄda.

Doogee S90 FI 17

Innan jag börjar beskriva designen och konstruktionen av Doogee S90, lÄt mig lÀgga ut det hÀr. Jag Àr nÄgon som anvÀnder robusta fodral frÄn tillverkare som Otterbox, Supcase och andra pÄ min personliga OnePlus 6 (recension), vilket innebÀr att jag vanligtvis inte skrÀms av skrymmande fodral och bygga. Men ur lÄdan var Doogee S90 inget annat Àn formidabel med 5 000 mAh batterimod som Àr ansluten till den. Ta bort batterimodulen och telefonen Àr fortfarande lika skrymmande som min OnePlus 6 med Supcase Unicorn Beetle Pro-fodralet pÄ. Detta Àr en bra sak för dem som letar efter en nÀstan oförstörbar smartphone men inte sÄ, för dem som föredrar en snyggare enhet.

Doogee S90 FI 13

Doogee S90 Àr tillverkad av en titanlegering och har mjuka sammansatta gummihörn, halkskyddande krokodilmönster pÄ bakpanelen och vattentÀtning pÄ 16-polig kontakt. Chassit i sin helhet hÄlls samman av 12 synliga Philiphead-skruvar, vilket ytterligare ger styrka till hela strukturen. Detta var tydligt nÀr Doogee S90 inte ens böjde sig lite nÀr en kollega bestÀmde sig för att gÄ JerryRigAllt pÄ den och försökte böja S90 som hans liv berodde pÄ den. Doogee hÀvdar att smarttelefonen kommer med en uppsjö av betyg och certifieringar inklusive IP68 för vatten- och dammmotstÄnd, USA: s militÀra standard MIL-STD-810G-klassning för hÄllbarhet och IP69K-betyg, vilket innebÀr att den kan överleva ett angrepp frÄn högtryck vattenstrÄle ocksÄ. Det behöver inte sÀgas att smarttelefonen Àr utformad för att överleva all slags missbruk och flera midjehöga droppar ocksÄ, som jag utsatte den för.

Doogee S90 FI 16

NÀr det gÀller komponenterna Àr den bakre panelen hem för den dubbla kameramodulen med tvÄ separata dubbla LED-blixtar plus Doogee-logotypen mot mitten och en 16-stifts magnetkontakt tillsammans med högtalare i botten. Högtalarens placering Àr ifrÄgasatt eftersom det Àr vÀldigt enkelt att tÀcka högtalaren med handen och nÀr du anvÀnder mod blir de begravda djupare. PÄ den högra ryggraden finns volymknappar, strömbrytare och en dedikerad kameraavtryckare (varför erbjuder inte fler mÀrken det hÀr?). PÄ andra sidan hittar du en plastklaff som tÀcker hybrid-SIM-kortplatsen och en dedikerad knapp som lÄter anvÀndare tilldela en uppgift vardera för att klicka, dubbelklicka och lÄngt tryck (Àn en gÄng, varför gör inte fler mÀrken det hÀr ?). Den övre delen av smarttelefonen Àr naken, medan botten Àr hem för USB Type-C-porten, som Àr skyddad av en annan plastklaff. Och sÄ att jag inte glömmer, de gula höjdpunkterna pÄ den svarta smarttelefonen med krokodilmönster ser rakt upp menar, och jag sÀger det pÄ ett bra sÀtt.

Ta en dekko i galleriet nedan för att se hur mÀktig Doogee S90 Àr, Àven om jag Àr rÀdd att bilder inte gör rÀttvisa Ät handenheten.

LÄt oss gÄ vidare till prestandaspekten av handenheten, som jag personligen kÀnde var lite underdriven pÄ papper jÀmfört med hur djÀrvt handenheten ser ut frÄn utsidan. Med detta sagt, 12nm MediaTek Helio P60 som kÀrnar med 6 GB RAM och 128 GB lagring fungerar bra utan att svettas. Under min korta tid med telefonen blev jag förvÄnad över hur bra enheten övergick mellan olika appar medan multitasking och spel. Men det enda som jag hade var med animationerna som anvÀndes av ett anpassat grÀnssnitt som körs ovanpÄ Android 8.1 Oreo. Animationerna Àr ganska lÄngsamma, vilket fick enheten att se trög ut speciellt nÀr den vaknade efter att ha kÀnt igen fingeravtrycket. PÄ tal om fingeravtryckslÀsaren Àr modulen korrekt förutom ett par gÄnger dÄ den inte kÀnde igen mina siffror. Det finns ocksÄ en ansiktslÄsningsfunktion som fungerar som annonserad.

Doogee S90 FI 02

PÄ tal om programvaran har Doogee S90 en uppsÀttning överlevnadsappar som kompass, ljudmÀtare, barometer, stegrÀknare och mer, som borde vara praktiskt nÀr du Àr ute och försöker hitta dig igenom en vandring. Dessutom presenterar Doogee S90 Full Netcom-stöd, vilket innebÀr att den Àr ansluten oavsett vart du gÄr, förutom omrÄden som inte Àr nÀtverk. NÀr det gÀller skÀrmen har smarttelefonen en 6,18-tums full HD + -panel med ett lager av Cornings Gorilla Glass 4 som skyddar den. Betraktningsvinklarna, ljusstyrkan och fÀrgerna Àr pÄ topp pÄ skÀrmen, men skÀrmen blir mycket reflekterande i direkt solljus vilket gör det svÄrt att lÀsa. Den andra rykten jag hade med skÀrmen Àr trots att den har ett bildförhÄllande pÄ 19: 9, den har stora ramar runt och hörnen Àr rundade mer Àn de borde vara och Àter dÀrmed pÄ skÀrmen fastigheter.

Doogee S90 drivs av en rejÀl 5.050 mAh-cell och med batterimodet anslutet gÄr kapaciteten upp till 10.000 mAh. Jag anvÀnde handenheten utan batterimod och under min korta period pÄ ett par dagar gick batteriet bara halvvÀgs ner till 50 procent. Detta Àr efter timmar av spel Fotboll hjÀlte, strömning Youtube och ta 100 bilder med Night Vision Camera Mod, vilket Àr ganska imponerande.

Doogee S90 FI 12

Kommer till bildavdelningen har Doogee S90 utrustats med 16-megapixel primÀrskjutare pÄ baksidan tillsammans med en 8-megapixel djupavkÀnnande lins. VarumÀrket hÀvdar att smarttelefonen kan AI Deep Learning, vilket underlÀttar anvÀndarnas beteendeinlÀrning, ansiktsigenkÀnning och scenidentifiering. Men medan de första bilderna jag tog var anstÀndiga inklusive dagsljusbilderna, presenterade tragedin sig nÀr jag sköt inomhus. Kameran Àr oförmögen att hantera blÀndningen och detsamma Àr överallt och gör bilderna vÀrdelösa. Selfiesna frÄn 8 megapixels frÀmre snapper Àr ocksÄ bra men har samma frÄga om ljusblÀndning som sprider sig onormalt.

Jag försökte ocksÄ nattvisionsmod pÄ Doogee S90 och medan kameramodet kan klicka pÄ en tydlig bild i en kolsvart skick Àr bilderna lÄngt ifrÄn anvÀndbara pÄ grund av ljudnivÄn och fiskögonförvrÀngningen. Detta fÄr mig att tro att som alla andra mod av Doogee S90 (Walkie Talkie, 5.000 mAh batterimod och Game mod), Àr Night Vision-kameran mer anvÀndbar. Kolla in kameraproverna nedan frÄn Night Vision Mod.

Det finns en anledning till att robust smartphone-tillverkare som CAT höll sig borta frĂ„n den indiska marknaden och varumĂ€rken som Samsung lanserade aldrig sina ”Aktivautbud av flaggskepp hĂ€r. En stor andel av indiska smarttelefonanvĂ€ndare föredrar en snygg och attraktiv smartphone, vilket Doogee S90 definitivt inte Ă€r. Och tyvĂ€rr har Doogee inte heller för avsikt att föra S90 till indiska strĂ€nder. DĂ€rför, om du Ă€r nĂ„got som jag som Ă€lskar sĂ„dant kanske odjur av smartphones och vill ta tag i Doogee S90, mĂ„ste du antingen hĂ€mta en frĂ„n Kina eller bestĂ€lla frĂ„n en webbplats som skickas dĂ€rifrĂ„n.