Doppels Àr den födelsedagsmatchande appen du kommer att Àlska

PÄ din födelsedag hÀnder nÄgot speciellt pÄ sociala medier: du fÄr hundratals gillanden och vÀlkomnar frÄn vÀnner, familj, klasskamrater pÄ gymnasiet och personer som du inte har pratat med i flera Är pÄ Facebook. Och Àven om detta har varit standarden i flera Är, hoppas en start att personifiera födelsedagsönskningarna Ànnu mer.

Doppels Àr en enkel födelsedagsupptÀckt och smart presentapp som ansluter mÀnniskor genom deras gemensamma födelsedagar. Dessutom har den hÀr appen gjort gÄvoprocessen Ànnu mer personlig. LÀs nedan hur den hÀr innovativa appen gör födelsedagar Ànnu mer speciella:

Grattis pÄ födelsedagen

Efter att ha loggat in pÄ ditt konto via Facebook API anvÀnder plattformen ditt födelsedatum som kÀrndata för att hjÀlpa dig att kalendera alla dina vÀns födelsedagar och upptÀcka andra mÀnniskor runt dig som ocksÄ firar din speciella dag. Doppels ger ocksÄ andra möjlighet att skicka en anteckning eller gÄva skrÀddarsydd för dina intressen. Hur bra Àr det ?!

Varje dag meddelar Doppels dig vems födelsedag det Àr inom ditt sociala nÀtverk eller lokala omrÄde och erbjuder dig en önskan, present eller textalternativ.

“Det Ă€r dags att Ă„teruppfinna hur vi skickar önskningar, presenter och uttrycker tacksamhet, generositet och slumpmĂ€ssiga handlingar av vĂ€nlighet i en digital tidsĂ„lder”, sĂ€ger Matt Hagger, grundare och VD för Doppels.

Star-Match

Star-Match-funktionen Àr utformad för att vara en vÀnlig anslutningsbyggare. Algoritmen matchar anvÀndare med andra Doppels-medlemmar baserat pÄ deras intressen, födelsedagar och plats. Hagger hoppas att mÀnniskor kommer att kunna relatera till varandra i olika kategorier och bygga vÀnskap.

”Doppels betyder” samma ”pĂ„ tyska. Den hĂ€r appen handlar om att ansluta mĂ€nniskor och Star-Match ger mĂ€nniskor nĂ„got utöver bara en bio och lĂ„ter dem veta att nĂ„gon Ă€r i nĂ€rheten för att ansluta. Det Ă€r ocksĂ„ ett utmĂ€rkt sĂ€tt att bryta isen och reformera relationer, sĂ€ger Hagger.

Ursprungligen var Hagger inte sÀker pÄ att detta koncept skulle ta fart, men dÄ började Doppels uppleva tidig framgÄng och hamnade med att fÄnga upp ögonen pÄ den 17-25 Är gamla demografin.

“NĂ€r vi lanserades i januari 2016 rankades det i ett av de 30 bĂ€sta sociala nĂ€tverken och mĂ€nniskor gillade helt enkelt tanken att upptĂ€cka vem som delade din födelsedag i nĂ€rheten och tanken pĂ„ att fira med andra”, sĂ€ger Hagger.

Doppels fÄngade ocksÄ kÀndisarnas intresse.

”Under nĂ„gra tidiga pop-up-evenemang i LA kombinerade mĂ€nniskor av liknande intresse och Ă„ldersgrupper födelsedagsfester med appen. Inom en mĂ„nad hade vi kĂ€ndisar som Justin Bieber, Big Sean och den Grammy-nominerade producenten Kosine Palacious som deltog i den första officiella “Doppels Day” -evenemanget, “sĂ€ger Hagger.

Hittills har Doppels över 260 000 anvÀndare och förvÀrvar cirka 1 000 nya medlemmar varje dag, sÀger Hagger.

SÀg adjö till önskelistan

Att skriva en önskelista för födelsedagspresenter vid 10 Är förvÀntas. Vid 26, inte sÄ mycket. Kommande sommar 2017 kommer Doppels att introducera ett smart presentverktyg som gör det möjligt för anvÀndare att skicka presenter som matchar kÀndisens intresse baserat pÄ profil och plats. Detta kommer att fÄ tillbaka en medveten tanke till digital presentgivning i stÀllet för det nuvarande icke-emotionella e-postmeddelandet som lÀnkar till ett presentkort.

“Vi kĂ€nner att kĂ€nslor och berĂ€ttande har gĂ„tt förlorade i övergĂ„ngen frĂ„n fysisk till digital gĂ„va”, sĂ€ger Hagger.

VarumÀrken som försöker knÀcka detta demografiska behov att börja tÀnka annorlunda eftersom den yngre demografin vill ge gÄvor pÄ ett organiskt och tankevÀckande sÀtt, sa Hagger.

”Unga mĂ€nniskor Ă€r trötta pĂ„ att sĂ€ljas till. Vad vi försöker göra Ă€r att tillhandahĂ„lla verktygen för ungdomar att ge autentiskt och effektivt, sĂ€ger Hagger.

För hyperlokala företag som vill locka medlemmar i sitt samhÀlle kommer de snart att kunna samarbeta med Doppels, rikta in sina marknadsföringsdollar och ge specialrabatter eller erbjudanden till en fest pÄ födelsedagen.

”Vi vill hjĂ€lpa lokala företag att presentera sig genom vĂ„ra verktyg och skapa en anslutning. PĂ„ din födelsedag kan du fĂ„ ett erbjudande pĂ„ Doppels och pĂ„ nĂ„gra minuter kan du gĂ„ in i ett lokalt företag. Jag valde Venedig, Kalifornien som en stor grogrund för detta verktyg för att hjĂ€lpa alla lokala företag, sĂ€ger Hagger.

Stora varumÀrken Àr ocksÄ pÄ vÀg mot Doppels. Företaget meddelade att de har fÄtt ett spÀnnande nationellt partnerskap med Amazon för att driva försÀljningen och störa deras digitala presentupplevelse.

Uttryck dig sjÀlv

Snapchat-berÀttelser Àr ett enkelt sÀtt att skicka din vÀn en födelsedags önskan. Doppels syftar till att dra nytta av denna trend och kommer snart att erbjuda möjligheten för en medlem att skicka en födelsedagsvideo som slutar med avslöjandet av presenten.

“Det vi försöker följa med födelsedagshistorien Ă€r att försöka replikera upppackningen av en present,” sa Hagger.

Ge tillbaka

Varje mĂ„nad Ă€r Doppels vĂ€rd för en On Deck-konsertserie med titeln “Tacksamhet” för att samla in pengar för lokal vĂ€lgörenhet dĂ€r underhĂ„llningssamhĂ€llet kan samlas och visa upp en show i namnet att ge dĂ€r alla donationer gĂ„r till vĂ€lgörenhet.

“Det förstĂ€rker företagets kultur att vara en plattform för att ge och fira”, sĂ€ger Hagger.

Ladda ner Doppels för iOS och Android kommer sommaren 2017.

Om du befinner dig i LA-omrÄdet, kolla in deras Doppels On Deck-konsert för vÀlgörenhet.

Bilder med tillstÄnd av Doppels