Du behöver Bitcoin för att köpa HTC: s första blockchain-telefon

Du behöver Bitcoin för att köpa HTC: s första blockchain-telefon

HTC presenterade pÄ tisdag Exodus 1, dess första blockchain-telefon nÄgonsin och en enhet som ska förÀndra vÄrt sÀtt att tÀnka pÄ smarta enheter. Handenheten sÄg lovande ut i teasers och tillkÀnnagivanden som föregick telefonens lansering, men om du hoppades att HTC uppfann ett slags nytt operativsystem, enbart baserat pÄ blockchain-teknik, blir du besviken över att upptÀcka att Exodus 1 fortfarande Àr en Android-telefon. Det betyder inte att det inte har funktioner som inte Àr tillgÀngliga pÄ praktiskt taget alla Android- eller iPhone-modeller som för nÀrvarande anvÀnds.

LÄt oss göra trÄkiga saker ur vÀgen innan vi kommer till den spÀnnande blockchain-tekniken inbyggd i Exodus 1. Telefonen Àr praktiskt taget en blockchain-version av HTCs U12 + -flaggskepp, med en 6-tums QuadHD + -skÀrm med 18: 9-bildförhÄllande, Snapdragon 845-chip, 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme, 16-megapixel dubbelkamera, 8-megapixel dubbel selfie-kamera, IP68-betyg, 3500 mAh batteri och Android Oreo.

Blockchain-delen bestĂ„r av en sĂ€ker enklave pĂ„ telefonen som Ă€r skyddad frĂ„n Android, som hĂ„ller nycklarna till dina krypto, icke-fungibla tokens och “all din digitala data” nĂ„gon gĂ„ng pĂ„ vĂ€gen. Det Ă€r vid detta tillfĂ€lle oklart hur HTC vill placera all din data inuti enklaven, men företaget sa i tidigare teasers att ett av syftena med en blockchain-telefon Ă€r att lĂ„ta anvĂ€ndare kontrollera sina data. Men sĂ„ lĂ€nge det hĂ€r Ă€r en Android-telefon, flyter en del av den informationen fortfarande till Google.

BildkÀlla: HTC

Dessutom utvecklade HTC en mekanism för ÄterstÀllning av sociala nycklar som ska hjÀlpa dig att ÄterstÀlla dina nycklar om din telefon försvinner, blir stulen eller om du glömmer dem. Processen innebÀr att du vÀljer nÄgra pÄlitliga kontakter som laddar ner en nyckelhanteringsapp. DÄ delas ditt frö via en hemlig delningsalgoritm och skickas till de betrodda kontakterna. Och det Àr vad du mÄste anvÀnda för att fÄ tillbaka tillgÄngen till dina medel. HTC sÀger att det inte kommer att hÄlla dina nycklar pÄ en central plats nÀr som helst, men vi har Ànnu inte sett nÄgra demonstrationer av hur allt detta fungerar.

HTC sĂ€ger i pressmeddelandet att den nya telefonen Ă€r “dedikerad till decentraliserade applikationer och sĂ€kerhet”, men det blir intressant att se vilken typ av decentraliserade appar den hĂ€r telefonen kommer att köra sĂ„ lĂ€nge den Ă€r baserad pĂ„ Android.

Genesis Block. Exodus Phone.

Detta Ă€r officiell tidig tillgĂ„ng till EXODUS 1. Vi bjuder in en grupp utvecklare och entusiaster att arbeta med oss ​​för att behĂ„lla byggnadssĂ€kerheten. GĂ„ med oss ​​i att bygga upp förtroendet tillsammans, en telefon i taget. FĂ„ din tidiga tillgĂ„ng nu! pic.twitter.com/sPcNc7wnzj

– HTC EXODUS (@htcexodus) 23 oktober 2018

Att vara en blockchain-telefon kan Exodus 1 endast köpas för krypto. 0,15 Bitcoin eller 4,78 Ethereum ger dig en telefon. Det Àr 958 $ respektive 950 $, men priserna kommer att Àndras nÀr jag har skrivit in dessa ord. SÄ fungerar krypto. Telefonen kan köpas via programmet för tidig Ätkomst pÄ den hÀr lÀnken och kommer att finnas tillgÀnglig i 34 lÀnder inklusive USA.