Du kan nu anvÀnda Amazon Pay för att boka inrikesflyg via Cleartrip

Du kan nu anvÀnda Amazon Pay för att boka inrikesflyg via Cleartrip

“Amazon har samarbetat med Cleartrip för att erbjuda flygbokning via Amazon Pay och möjlig framtida integration med Alexa ocksĂ„”

Amazon Indien har infört flygbokningar som en ny sektor pÄ sin mobila betalnings- och plÄnboksplattform, Amazon Pay. Flygbokningsfunktionen har introducerats i samarbete med Cleartrip och strÀcker sig för nÀrvarande endast till inrikesflyg. Det Àr första gÄngen flygbokningar har lagts till i Amazonas ekosystem och kommer förmodligen att inkludera fler leverantörer framöver.

Amazon India har vidare sagt att i hÀndelse av avbokningar kommer kunder som anvÀnder Amazon Pay som betalningsgrÀnssnitt inte att debiteras ytterligare gateway-pÄföljd och kommer bara att behöva betala flygavgifterna. För att boka flyg via Amazon Pay kommer anvÀndarna att kunna hitta en ny flygikon pÄ Amazon Pay-grÀnssnittet i appen, samt ett betalningsalternativ nÀr de direkt gÄr till Cleartrip.

Amazon Pay-flyg

Med antagandet av Unified Payment Interface (UPI) -baserade transaktioner som ökar stadigt stÄr mobila betalningsplÄnböcker för nÀrvarande inför det överhÀngande hotet att se en nedgÄng i nettotransaktionsvÀrdena. PÄ denna anteckning har tjÀnster som Amazon Pay lagt till ett ökande utbud av tjÀnster som flygbokningar. Att vara en del av ett hÀlsosamt ekosystem, Amazon Pay har dessutom faktorer som universell tillgÀnglighet och ett brett utbud av produkter att vÀlja mellan, inklusive matvaror, dagligvaror, festshopping, elektronik och mer.

Amazon Pay har ocksÄ försökt att expandera till offlineomrÄdet i Indien, efter att ha samarbetat med Shoppers Stop för att rulla ut offline streckkoder med vilka anvÀndare helt enkelt kan betala med deras Amazon Pay-saldo. Medan företaget har vÀlintegrerade betalningsalternativ online i matleveransutrymmet, Àr det Ànnu inte in i den offline restaurangbranschen pÄ restauranger. Med flygbokningar nu pÄ Amazons lista, ÄterstÄr det att se vilken bransch som kommer att bli nÀsta för den globala jÀtten att utnyttja.