Du kan nu köra Lime e-skotrar i Kanada

Avatar for Fazeel Ashraf

Dagen har äntligen kommit. Vi kan nu åka Lime e-skotrar i Kanada. Detta kommer att vara företagets första pilotprogram för skoterdelning i Great White North. Mikrokonvojen av e-skotrar släpps i staden Waterloo Ontario.

University of Waterloo hjälpte dockningsstart för e-cykel och e-scooter att dela vid lanseringen. Lime är den första e-scooterstart som släpper ut sin produkt på kanadensisk mark.

Andrew Savage, Limes vice president f√∂r strategisk utveckling, sa i ett uttalande, ‚ÄĚUnder de senaste m√•naderna har vi tillbringat tid i Waterloo f√∂r att f√∂rst√• hur v√•ra Lime-S-skotrar kan hj√§lpa denna progressiva stad att n√• sina smarta transportm√•l. ‚ÄĚ

Han tillade vidare, ‚ÄĚVi √§r engagerade i att m√∂ta de unika behoven i st√§der √∂ver hela Kanada och √§r glada att forts√§tta att ut√∂ka v√•rt globala fotavtryck. ‚ÄĚ

Lime har inte avslöjat vilka andra kanadensiska städer som kommer att få skotrarna. Ingen vet hur allmänheten kommer att reagera på Limes start i Waterloo.

Enligt de stora kanadensiska nyheterna Mail och The Globe har transportpolitiker från Toronto förbehåll som bjuder in e-scooter-startups till sin stad. Detta är ingen överraskning på grund av Limes mycket offentliga juridiska kamp med staden San Francisco.

Den kaliforniska staden förbjöd användning av e-skotrar på trottoarer. Politiker beslutade att det skulle vara för farligt för förbipasserande fotgängare. Toronto är den mest folkrika staden i Kanada och är en guldgruva för e-scooter-startups Spin, Bird och Lime.

Det h√§r √§r inte Limes f√∂rsta g√•ngen som sl√§pper loss sina produkter √∂ver okontrollerade vatten. Tidigare sl√§ppte de sina e-skotrar i europeisk terr√§ng, n√§mligen Z√ľrich Schweiz och Frankfurt Tyskland 2017.

I juni i år presenterade startupen också sina e-skotrar i Paris. Om lanseringen i Kanada lyckas blir det det åttonde landet. Sammantaget är det San Mateo-baserade företaget verksamt på mer än 100 platser för närvarande.

Lime har också haft en hel del problem. I september dog två Lime-användare på vägen medan de körde på sina skotrar.

Trots sådana massiva kontroverser, träffade Lime 11,5 miljoner åkattraktioner efter bara 14 månader efter att den kom till. Företaget har samlat in 467 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering. Det värderas nu till mer än 1 miljard dollar.

E-skotrar har snabbt och stadigt ökat i popularitet, eftersom fler och fler människor blir hälsomedvetna såväl som miljömedvetna.

Läs också: BMW introducerade First Riderless Motorcykel

Nu återstår det att se hur praktiskt Lime-skotrar kommer att vara i Kanadas kalla klimat. I det soliga delstaten Kalifornien kan kalkritt vara ganska befriande. Solen skiner i ditt ansikte, vinden blåser genom ditt hår. Det är allt lugnt och fridfullt.

Men i Kanada är det en helt annan historia. Temperaturerna kan sjunka till -30 grader Celsius. Lyckligtvis blir Toronto och Waterloo inte lika kalla men ändå kan det vara ganska extremt. Så naturligtvis föredrar människor att köra buss, ringa en taxi eller ta sina bilar till jobbet.

Så låt oss bara vänta och se hur det här fungerar. Vi räknar alla med Lime.