Du kan skapa en bra webbplats utan att skriva en enda kodrad

Du kan skapa en bra webbplats utan att skriva en enda kodrad

Jag vet vad du mÄste tÀnka: Att bygga och driva din egen webbplats eller blogg Àr förmodligen ett komplext jobb som involverar nÄgon form av kodningsförmÄga. Men sanningen Àr att du idag kan skapa din egen webbplats och hantera den enkelt utan att egentligen skriva en enda kodrad.

SÄ lÀnge du har en bra förstÄelse för hur det hela fungerar kommer du att vara igÄng pÄ praktiskt taget ingen tid: Du behöver ett domÀnnamn och en vÀrdplan och sedan behöver du ett Content Management System (CMS).

INTE MISS: 20 betalda iPhone- och iPad-appar som sÀljs gratis just nu

Ser vi pÄ just detta problem, jag merSerenity Caldwell kom med en enkel guide för att skapa en webbplats utan att lÀra sig att koda först.

Caldwell förklarar de olika sprÄken som gör att en webbplats kryssar (HTML, CSS och Javascript) och sÀger sedan att du inte behöver behÀrska dem för att bygga en webbplats.

IstĂ€llet mĂ„ste du bekanta dig med CMS som vi nĂ€mnde tidigare (tĂ€nk WordPress, Medium eller Tumblr – ja, du har hört talas om dem) och WYSIWYG (Vad du ser Ă€r vad du fĂ„r) för att skapa webbplatsen. Och de Ă€r mycket lĂ€ttare att manipulera Ă€n kod, eftersom du helt enkelt skulle behöva jonglera med visuella element pĂ„ skĂ€rmen nĂ€r du bygger din webbplats.

Det första du vill göra Àr att fÄ din .com-domÀn och vÀrdplan och komma till jobbet. Du har olika verktyg för att börja bygga din webbplats och du kan testa och vÀxla fram och tillbaka mellan dem tills du hittar din favorit. Och ingen av dem krÀver nÄgon kod frÄn dig.

jag mer nÀmner Yahoos Tumblr som en gratis tjÀnst för att börja blogga och Weebly, en gratis webbplatsbyggare som har lÀttförstÄeliga mallar och dra-och-slÀpp-element som kan hjÀlpa dig att skapa en webbplats med lÀtthet.

Om du har pengar att spendera kan du gĂ„ till mer avancerade verktyg för att skapa webbplatser, inklusive Squarespace, en Adobe Portfolio, WordPress och Shopify – alla dessa beskrivs mer detaljerat pĂ„ jag mer, komplett med kostnader och andra funktioner.