Du kanske kan Àndra storlek och flytta framtida MacBook Pro-styrplattor

Du kanske kan Àndra storlek och flytta framtida MacBook Pro-styrplattor
I ett nötskal: Föredrar du att dina bÀrbara styrplattor Àr pÄ den större sidan? I sÄ fall kan Apples patent ha svaret: snarare Àn att anvÀnda en fysisk styrplatta anvÀnds hela den nedre delen av en bÀrbar dator för att skapa en beröringsyta.

Det futuristiska konceptet kommer frĂ„n ett nyligen beviljat Apple-patent som heter “Dynamic input surface for electronic devices.” I grund och botten handlar det om att ta bort den traditionella styrplattan helt och anvĂ€nda hela utrymmet under tangentbordet istĂ€llet.

Även om detta kan lĂ„ta oerhört opraktiskt, nĂ€mner patentet att omrĂ„det för pekinmatning kan definieras av “en grupp indikatorer” som “kan vara hĂ„l”, som selektivt kan belysas baserat pĂ„ anvĂ€ndargester. Det betyder att du kommer att kunna Ă€ndra storleken pĂ„ beröringsomrĂ„dets dimensioner, som Ă€r skisserade med ljus, med fingrarna.

Det Àr till och med möjligt att flytta dynan frÄn ena sidan av den bÀrbara datorn till den andra, beroende pÄ anvÀndarens preferenser.

Det uppenbara problemet Àr att mÀnniskor kan hÄlla kvar vid styrplattans omrÄde medan de skriver, eftersom de flesta anvÀnder omrÄdet under knappsatsen som ett handledsstöd. Men enligt patentet kommer beröringsdetekteringsmoduler att anvÀndas för att förhindra oavsiktliga interaktioner.

Styrplattans omrÄde kan ha andra klockor och visselpipor, inklusive haptisk Äterkoppling, grafik frÄn appar och till och med visuell bekrÀftelse av kranar och fingerrörelser, till exempel ett lÀtt spÄr frÄn en fingertopp.

Vi har sett styrplattor med grafik tidigare – flera kan vĂ€xla till en upplyst siffertangent om ett tangentbord saknar funktionen. Det finns ocksĂ„ Asus ZenBook Pros, som har sekundĂ€ra pekskĂ€rmar som kan fungera som styrplattor. Men Apples patent Ă€r nĂ„got helt annat.

Som med alla patent, kanske vi aldrig ser den hÀr i en riktig produkt, men bÀrbara dators design förÀndras efter mÄnga Är med att förbli ungefÀr densamma. Kan det hÀr vara den nya funktionen pÄ en framtida MacBook Pro? Vi fÄr vÀnta och se.