Du kommer aldrig att gissa vilket land som leder vÀrlden inom droneleverans

Du kommer aldrig att gissa vilket land som leder vÀrlden inom droneleverans

Östafrika Ă€r ett territorium som ingen annan. Förutom det unika landskapet och mĂ„ngfalden bland mĂ€nniskor Ă€r detta omrĂ„de rikt pĂ„ naturlig skönhet och har nyligen blivit navet för droneleveranser. Trots det faktum att huvudsakligen vĂ€sterlĂ€ndska civilisationer anvĂ€nder banbrytande teknik har Östafrika kommit i framkant nĂ€r det gĂ€ller anvĂ€ndning av drönare och har gĂ„tt över alla andra lĂ€nder.

[embedded content]

Var?

Nyligen meddelade ett viktigt östafrikanskt land att det senast 2018 kommer att lansera ett helautomatiskt droneleveransprogram pÄ nationell nivÄ. Tanzania, ett land med en befolkning pÄ 55 miljoner kÀnda för sina vackra safarier, kommer att börja anvÀnda helautomatiserade drönare för att leverera medicinsk utrustning till avlÀgsna byar och svÄrÄtkomliga omrÄden.

Med fÀrre regler och regler har Tanzania lyckats effektivisera processen att anvÀnda drönare. Regeringen har redan anvÀnt dussintals drönare för att nÄ befolkningen som bor i avlÀgsna omrÄden. Detta program visar regeringens önskan att gÄ i fotspÄren till Rwanda, dess grannland, som redan har ett starkt drone leveranssystem pÄ plats.

Genom att utnyttja teknikens kraft har lĂ€nder i Östafrika lyckats rĂ€dda otaliga liv och hjĂ€lpt miljontals mĂ€nniskor som annars skulle ha dött av malaria eller svĂ€lt. Enligt regeringarna i Rwanda och Tanzania Ă€r detta program ett av de bĂ€sta de hade pĂ„ decennier.

Vem?

Keller Rinaudo, VD för den vÀrldsberömda Zipline, leverantören av dessa livrÀddande lÀkemedel, har nyligen förklarat att den senaste tekniken inte lÀngre anvÀnds bara av de rika eller av vÀsterlÀndska lÀnder. Det sker en viktig kraftförskjutning, sÀrskilt i drönareindustrin, dÀr lÀnder med moderna regler kan övertrÀffa rika lÀnder.

Vad Keller Rinaudo faktiskt sa Àr att Rwanda och Tanzania har lyckats bli pionjÀrer inom nischleveransnischen inte av enbart rikedom utan av ett strikt rÀttssystem pÄ plats och av en stark önskan att dra nytta av teknikens kraft. PÄ andra sidan har USA inte lyckats utnyttja drönarnas kraft Ànnu pÄ grund av bristen pÄ regler och de politiska störningarna.

Vad?

Zipline, Rinaudos företag, driver vÀrldens enda drone-leveranssystem i rikstÀckande skala och skickar ut blod, medicin, mat, vatten och andra föremÄl som mÀnniskor behöver för att överleva. Med en strömlinjeformad process pÄ plats kan företaget packa föremÄlen pÄ nÄgra minuter och skicka drönare som tÀvlar med 100 km / h till destinationen.

Zipline kan köra över 500 flygningar varje dag och arbeta dygnet runt i alla typer av vĂ€derförhĂ„llanden för att möta de grundlĂ€ggande behoven hos miljoner mĂ€nniskor i Östafrika. Hittills har Amazon bara lyckats slutföra en lyckad bistĂ„ndsleverans i Storbritannien, medan andra företag har lovat begrĂ€nsad verksamhet i Nya Zeeland, Schweiz, USA och Kina. De har dock en lĂ„ng vĂ€g att gĂ„ tills de stiger upp Ziplines prestationer.

NÀr det gÀller Tanzania kommer de snart att öppna fyra nya drönardistributionscentra, som rymmer över 100 drönare och minst 2000 flygningar varje dag. Alla i Tanzania Àr glada över detta strategiska steg och Àr angelÀgna om att se resultaten av inbÀddningsteknik i det medicinska systemet.

LÀs mer om drönare pÄ TechCo